Buiten is het 20 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 94.785 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

47 reacties:

Zonde maar zat er aan te komen.

Beantwoorden

Gaat lekker, vandaag ook al de Grillmaster en de stadskapper failliet verklaard.

Beantwoorden
Mark Van Duijnhoven

Jammer wat pa en ma vroeger opgebouwd hebben is nu weg

Beantwoorden

Heel erg

Beantwoorden
Marjo Van de Kimmenade

Om maar te zwijgen over café s in de stad die jaarlijks zitten te kijken met belachelijke huurverhogingen, Lokaal 42 houd er ook mee op

Beantwoorden

Jammer

Beantwoorden

Vandaar die 50% korting op alles

Beantwoorden

Pff.. de ene na de andere winkel gaat failliet! Waar houdt het op? :-/

Beantwoorden

@Marian Figaroa op woensdag 13 januari 2016 om 16:01:

Precies dat. Het werd er leger en leger. Zowel wat bezoekers als wat planten betreft. Op het laatst wilden ze nog houten huisjes gaan verkopen. Maar dat heeft de boel dus niet kunnen redden. Ik denk nog met plezier terug aan mijn kindertijd toen v.d. Velden nog een soort tropische jungle met schildpadden en vogels was.

Beantwoorden

Oh wat zonde…..sterkte voor eigenaar en medewerkers.

Beantwoorden
Monique van der Palen

Dacht dat die allang failliet was. Blijkbaar niet.

Beantwoorden

Erg jammer, ze hadden er erg goede wiet…

Beantwoorden

das jammer

Beantwoorden

Weer een bekende naam die failliet gaat. Hoe kon dit nu toch gebeuren? Ook te hoge huur? Concurrentie met webwinkels lijkt mij er bij hun toch niet te zijn.

Beantwoorden

Heel erg jammer. Kwam er graag, alleen al voor de papegaai. Vriendelijk personeel.

Beantwoorden

@Djer A Loth op woensdag 13 januari 2016 om 16:22:

Jammer dat die weg is

Beantwoorden

Ik hoor uit den haag alleen maar positieve geluiden, er zit groei in roept malle pietje dan maar er vallen in hoog tempo steeds meer bedrijven om

Beantwoorden

ik wens jullie alle sterkte toe bedankt voor de gezelligheid op dinsdag morgen en succes met de huisjes en blokhutten Gr, de wandeldames.

Beantwoorden

erg jammer, de service was er beter dan bij andere tuincentra en de planten waren van goede kwaliteit…

Beantwoorden

Sterkte aan de eigenaar en het personeel. Ik ga jullie missen, vooral in het voorjaar en met de kerst. De oorzaak is natuurlijk dat er steeds minder mensen naar toe gingen.

Beantwoorden

Mensen nog veel meer op internet kopen dan houdt t voor alle winkels op

Beantwoorden

Jammer!

Kwam er regelmatig en graag.

Beantwoorden

En vergis je niet in de regering die alles voor ondernemers onmogelijk maakt als je alleen al naar de belasting kijkt. Het word voor de ondernemers onmogelijk gemaakt om hun hoofd boven water te houden.

Heel veel sterkte voor iedereen

Beantwoorden

Jammer ik kwam er graag zelfs nu ik elders woon. Eigenaar en personeel veel sterkte de komende tijd.

Beantwoorden

Kwam er regelmatig, had te weinig te besteden helaas. Jammer voor de eigenaren en personeel die wel hart voor de zaak hebben. Gun het het beste.

Beantwoorden

Zolang als ik weet zaten jullie daar. Sterkte Geert.

Beantwoorden

Ook Grillmaster in de Ameidestraat is failliet.
http://www.faillissementsdossier.nl/nl/faillissement/1164569/grillmaster.aspx

Beantwoorden

Jammer.

Beantwoorden

jammer, maar vooral voor de eigenaren en het perspneel. Waren altijd uiterst klantvriendelijk. En Rutten maar roepen dat het zo goed gaat. Sterkte Joost.

Beantwoorden

Mmm, ergens toch wel zonde. Kwam er af en toe en ben er ook wel eens prettig geholpen. Maar het aantal bezoeken nam af omdat het allemaal wat minder aan het worden was. Volgens mij zat dit er al een tijd aan te komen. Vooral vervelend voor het personeel.

Beantwoorden

Failliet gaan is geen pretje, dat gun je geen mens. Altijd veel gewerkt en nooit klaar en dan ineens, is alles over en voorbij. Sterkte Ton , Geert en medewerkers en alle goeds toegewenst.

Beantwoorden

Heel erg jammer
Een van de betere tuincentra weg

Ik zal mijn mooie bij jullie gekochte Bromelia extra verwennen. Een pracht exemplaar
Succes gewenst met de afwikkeling
Ton

Beantwoorden

Ach,

Dit tuincentrum van v.d. Velden heeft al eerder voor een ondergang gestaan. Nu is het dan eindelijk gebeurt. Is ook eigenlijk logisch, altijd maar uitbreiden en groter willen zijn dan de rest, dus meegaan met de concurrentie. Komt daarbij dat de laatste 10 jaar er nogal wat zijn bijgekomen in de regio. Veel artikelen waren ook duurder dan elders, dus mensen gaan dan naar een ander tuincentrum. Tegenvallende inkomsten, omzet, slechtere resultaten en personeelskosten zijn dan een vaak de nekslag voor een dergelijk tuincentrum als deze. Toch jammer voor dit bedrijf dat al zo lang bestond. Ik hoop dat er wellicht in afgeslankte vorm een doorstart plaats kan vinden.

Beantwoorden

Geert, Ton en alle medewerkers,

Wat jammer dat het zo gelopen is, het was altijd prettig om in jullie tuincentrum te zijn, .Toch wel een 40 tal jaren daar van al het moois genoten.. Veel sterkte toegewenst.

Beantwoorden

Jammer, fijne winkel, hopelijk komt er een doorstart.

Beantwoorden

Erg jammer, veel sterkte gewenst.

Beantwoorden

@Marion op woensdag 13 januari 2016 om 20:03:

De papegaai woont weer terug bij mij hoor
maar vind het ook heel erg dit

Beantwoorden

Geen doorstart van Tuincentrum Van der Velden
Het is niet mogelijk gebleken een doorstart van het failliete Tuincentrum Van der Velden te realiseren. Via een online veiling zal de voorraad en inventaris verkocht worden. 11 Werknemers verloren bij het faillissement hun baan. Dat liet curator Mr. Stijn Hoppenbrouwers weten.
Het tuincentrum verkeerde de laatste jaren in financieel steeds zwaarder weer.

Toen de Rabobank eind vorig jaar aangaf het krediet te willen opschorten, werd er in december een uitverkoop gehouden. Daarna besloten Geert en Ton van de Velden het faillissement aan te vragen.

Uit de jaarrekening 2014 blijkt overigens wel dat Tuincentrum nog een vordering in rekening-courant zou hebben op de heren Van der Velden in het kader van “onroerende zaken”. Deze vordering zou op 31 december 2013 € 176.671,- en per 31 december 2014 € 104.652,- bedragen. De heren Van der Velden betwisten deze vordering.

Dat meldt de curator in het eerste faillissementsverslag (pdf). De komende maanden zal hij die vordering nader onderzoeken en (als de vordering blijkt te kloppen) incasseren.
Bij de belastingdienst heeft het bedrijf nog een schuld van 44.626 euro. Andere schuldeisers hebben bij de curator inmiddels vorderingen ingediend voor een totaalbedrag van 109.511 euro. De curator besteedde tot nu toe 98,5 uur aan de afwikkeling van dit faillissement.

Beantwoorden

Wat jammer. Een van de tuincentra waar ik graag kom. Veel sterkte toegewenst aan de eigenaar en de werknemers.

Beantwoorden

Heel jammer zon oud fam bedrijf iedereen sterkte

Beantwoorden

Heel erg triest allemaal, maar dit bericht is achterhaald. Dit was 2 maanden geleden al bekend. Eigenlijk 5 jaar geleden bleek al dat het hopeloos was. Teveel gericht op andere concurrenten en destijds mee willen gaan in de luwte en nog groter willen zijn. Kijk als voorbeeld naar het tuincentrum in Aarle Rixtel, bescheiden gebleven en slechts een kleine uitbreiding destijds met goed uitgekozen klein aantal personeel, merendeel uit eigen achterban. Waarschijnlijk als van der Velden de gezelligheid en……….bescheidenheid van weleer was gebleven, dan had het kans gehad van overleven.

Beantwoorden

De beste stuurlui staan aan wal
Ook hier Twan. Je weet nog niet de helft van het echte verhaal
Gelukkig lijkt het er op dat de heren van der Velden hun tuincentrum dit voorjaar gaan verhuren aan een andere tuincentrum
Gr mies

Beantwoorden

wat erg pfff

Beantwoorden

@De rooij op maandag 15 februari 2016 om 20:36:

Weet je ook aan welk tuincentrum zij het dan gaan verhuren?

Beantwoorden

ik heb wel een vermoeden maar waneer alles rond is zal dit wel bekend gemaakt worden

Beantwoorden

Het tuincentrum van der velden wordt nu verhuurt aan bloemen en plantenoutlet
En igarden die verkoopt blokhutten en tuinhuisjes
Ben er al geweest
Mooie tuinplanten tegen een spotprijs
Zeker een bezoek waard

De heren van der Velden zijn blij met hun huurders

Beantwoorden

vindt het ontzettend jammer, kan mij de oude heer van de velden en zijn lieve vrouw nog herinneren, ze hadden altijd een gezellig praatje, het was er gewoon gezellig

Beantwoorden
wilma webb van riel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *