Buiten is het 2 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 92.430 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
10reacties

De politie pakte gisteravond rond 20.15 uur een 54-jarige man uit Helmond en een 47-jarige man uit het Duitse Kamp Lintfort op voor heling. Die 2 stonden bij een busje met gestolen fietsen.
Surveillerende agenten zagen dat er op de Antoon der Kinderenstraat in Helmond Noord een witte bestelbus stond met de achterdeuren open. In de bus stonden diverse fietsen en 2 mannen waren bezig om een fiets in de bus te plaatsen. De agenten vertrouwden het niet en controleerden de situatie. Het gevoel van de agenten bleek te kloppen. Aan de hand van het framenummer bleek dat diverse fietsen in het busje gestolen waren. Daarop werd het duo aangehouden voor heling. De politie doet verder onderzoek naar de zaak. Het tweetal zit vast.

In de reacties hieronder staan updates.

10 reacties:

Update 1:
Van de onderstaande meerkleurige Gazelle Laguna herenfiets, grijze Gazelle Paris herenfiets en een matzwarte Trek L300 damesfiets kon de politie geen aangiften of eigenaren/eigenaressen vinden. Mogelijk hebben de betreffende eigenaren nog geen aangifte gedaan en/of weten zij nog niet dat hun fiets werd gestolen.
Als 1 van deze fietsen van jou is of je weet van wie van wie die is, dan vraagt de politie hen te bellen via 0900-8844. Vermeld daarbij het registratienummer: 2016270745.


Beantwoorden

Hoi zit er een zwarte Sparta dames fiets erbij met mand voorop
En kan ik een keer komrn kijken. Of ik hem erbij zie staan.

Beantwoorden

Zit mijn Koga deluxe light erbij??

Beantwoorden

Zit er een zwarte oma fiets van batavus bij?😅

Beantwoorden

Zit er toevallig een witte sparta oma fiets tussen?

Beantwoorden

@Barbara de Loijer, @Susan Bouten, @Irma en @Laura Driessen:

Dat kun je het beste bij de politie navragen.
Deed je al aangifte van je gestolen fiets (online of op een politiebureau), dan is die opgenomen in het fietsdiefstalregister. Dat helpt de politie om jou sneller te traceren als zij een fietsendief aanhouden. Als de politie een fietsendief aanhoudt, blijkt namelijk (zoals ook deze keer) dat die meerdere fietsen heeft gestolen. Zonder het doen van aangifte, zo laat de politie weten, is er geen kans om je gestolen fiets via hen terug te krijgen.

Beantwoorden

Van mij zijn er al zoveel gestolen, daarvoor zouden ze een apart register kunnen openen, maar ja wat wil je junks worden in Helmond door bijna “zalig verklaard”

Beantwoorden

De Duitsers blijven dus onze fietsen jatten.

Beantwoorden

Fijn om te zien dat niet alleen de fietsen van de straat worden gehaald, maar ook de fietsendieven. Goed werk politie!!

Beantwoorden

Update 2:
7 Van de 8 gestolen fietsen zijn inmiddels weer terug bij de rechtmatige eigenaar. Dat meldde de politie vanochtend. Alleen de bovenstaande matzwarte Trek L300 damesfiets met een zwart AXA-zadeltasje staat nog op het politiebureau omdat het niet bekend is van wie die is.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *