Buiten is het 3 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 100.838 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
5reacties

Kort voor 10 uur vanochtend rukte de brandweer uit voor een uitslaande brand bij een woning op het Distelveld in Helmond West. Zij moesten zich een toegang forceren om in de woning te komen. “We hebben een uitslaande woonkamer brand geblust” laat een woordvoerder van de brandweer zojuist weten. Op dit moment verblijven 2 personen in een ambulance.
Harrie Fotografie maakte de onderstaande foto’s.

In de reacties hieronder staan updates.

5 reacties:

Update 1:
De bewoner van de verbrande woning kon zichzelf tijdig in veiligheid brengen. De woonkamer is volledig uitgebrand.

Beantwoorden

Update 2:
Bij de brand is de kat van de vrouw om het leven gekomen. Er zijn 2 vrouwen per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Beantwoorden

Sterkte voor de bewoners!

Beantwoorden

Update 3:
De bewoonster en een dochter zijn de 2 vrouwen die naar het ziekenhuis gingen onder meer vanwege het inademen van rook. De brand is volgens de brandweer in de woonkamer ontstaan. Waardoor de brand is ontstaan is nog niet bekend en daar zal onderzoek naar worden gedaan.
De brandweer die met groot materiaal ter plaatse kwam, moest een rolluik voor de voordeur verwijderen om binnen te kunnen komen. De politie had een behoorlijk stuk van de straat afgezet om het toegestroomde publiek op afstand te houden. Behalve de overleden kat die boven zat, is een hond van de buren die in de rook lag door andere buurtbewoners opgehaald. De viervoeter was erg van slag.
Harrie Fotografie maakte vanochtend ook nog deze 6 foto’s:

Beantwoorden

Altijd handig zo’n rolluik bij de voordeur….

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *