Buiten is het 4 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.300 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
7reacties

Om 15.48 uur vanmiddag werd de brandweer gealarmeerd voor een zolderbrand op de Hugo van der Goesstraat in Helmond Noord. De grijze rookwolken waren vanuit het centrum te zien.
Met 2 tankautospuiten had de brandweer de uitslaande brand binnen een kwartier onder controle. Zij zijn nu aan het nablussen.
Er vielen geen slachtoffers. De stichting Salvage gaat schadebeperkende maatregelen nemen.
Meggy van Laarhoven maakte de foto.

In een reactie hieronder staan updates.

7 reacties:

Update 1:
Pim Verkoelen maakte de 4 onderstaande foto’s. Hij meldde dat de brand veel schade veroorzaakte. De bewoner is aangehouden. Die reed met zijn auto met hoge snelheid onder het politielint door en stopte op de stoep. Daar gooide hij een statief van een persfotograaf weg en probeerde hij de woning binnen te komen. Toen hij werd tegengehouden door de politie, reageerde hij agressief. Hij spuugde 1 agent in het gezicht en heeft geprobeerd om hem te bijten. De man werd aangehouden door 4 agenten met hulp van pepperspray.

Beantwoorden

Update 2:
De belaagde persfotograaf was onze eigen Pim Verkoelen. De bewoner die uit de auto stapte, vloog uit het niets agressief op hem af. Pim doet op dit moment aangifte van het vernielde statief op het politiebureau. Hij heeft het hele incident vastgelegd met de bodycam die hij draagt als hij aan het werk is.
Enkele omstanders meldden ons dat de bewoner zo doordraaide omdat hij dacht dat zijn broertje nog in de woning was. Wat de reden was om Pim op die wijze te benaderen (Pim stond hem niet in de weg) snappen we niet. Maar dat horen we mogelijk bij de rechtszaak. Ook de belaagde agent doet naar verluidt aangifte. De agressieve bewoner zit vast op het politiebureau. Hieronder enkele foto’s van zijn aanhouding.

Het gat in het dak dat de zolderbrand achterliet:

Beantwoorden

korte metten maken met zo’n papzak. in eigen land had ie allang de lange lat gehad.

Beantwoorden

Bij mijn om de hoek heb alles gezien

Beantwoorden

Had waarschijnlijk bijna het zelfde gereageerd
Lkkr op bokken met je foto camera !!

Beantwoorden
Dennis van der Heijden

Duidelijk een héél kort lontje. Normaal dat dan ergens de fik erin vliegt!

Beantwoorden

Mogelijk kan De weblog van Helmond nog eens onderzoek doen. De stennismaker is aangehouden. De kans bestaat dat in het zolderkamertje brand is ontstaan vanwege de aanwezigheid van een kwekerij.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *