Buiten is het 7 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 91.467 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Aanstaande maandag wordt gestart met groot onderhoud aan de Vaarleseweg. Het betreft het deel van de Vaarleseweg dat grenst aan de Mierlosedijk (gemeente Nuenen) tot en met de kruising met de spoorbaan Eindhoven-Helmond. Deze straat in Brandevoort zal worden omgevormd in een fietsstraat. Hierdoor wordt de automobilist als het ware ‘gast’ op de rijbaan. Het zal daarmee een onderdeel van de toekomstige fietsverbinding tussen de centra van Helmond en Eindhoven vormen.
De werkzaamheden zullen naar verwachting tot 10 oktober duren. Tot die tijd is de weg in beide richtingen afgesloten voor het verkeer. Om de weg anders te kunnen inrichten, zijn er in het voorjaar al 65 bomen gekapt.
Het omvormen van de Vaarleseweg tot fietsstraat wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een subsidie van het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE). Het SRE heeft subsidie toekend ter hoogte van maximaal 85.000 euro zijnde 50 % van de totale projectkosten van 170.000 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *