Buiten is het 6 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 92.639 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

De politie heeft maandag- en dinsdagochtend een 45-jarige man uit Deurne en een vader en zoon van 44 en 23 jaar uit Deurne en Ommel aangehouden. Ze worden verdacht van een reeks van zeker 25 diefstallen die vanaf juli 2013 zijn gepleegd in Oost-Brabant en Noord-Limburg, waaronder in Helmond.
Het vermoeden bestaat dat het drietal bijna dagelijks op pad ging voor het plegen van de diefstallen, waarbij voornamelijk goederen van of met ijzer werden meegenomen vanaf de openbare weg of bedrijventerreinen. Ze zouden honderden voeten van verkeersborden hebben gestolen, maar ook oprijplaten, bouwhekken, fietsen, reclameboren, containers, verkeersborden, prikkeldraad en een paardentrailer. In een enkel geval was er sprake van braak om de spullen mee te nemen. De 44-jarige man wordt er verder van verdacht zeker vier keer te hebben getankt zonder te betalen in zowel Brabant als Limburg. De diefstallen in Brabant vonden plaats in onder meer Deurne, Helmond, Liessel, Vlierden, Heusden, Eindhoven, Geldrop, Son en Breugel, Milheeze. In Limburg werden spullen gestolen in Ysselsteyn, Vredepeel, Oostrum, Venray, Venlo.
In het onderzoek is nauw samengewerkt tussen de politie van Brabant en Limburg. Uit de aangiftes die bij de politie binnenkwamen, maar ook op basis van verklaringen van getuigen, kwam de mogelijke betrokkenheid van het drietal naar voren. De vader is dinsdag aangehouden in het Huis van Bewaring in Grave, waar hij al vast zat voor andere feiten. Het drietal zit vast voor verder onderzoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *