Buiten is het 22 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 94.804 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

archieffotoHet Peelland Interventie Team (PIT) hield gisteren een controleactie die zich richtte op panden waarvan sterk het vermoeden bestond dat er sprake was van misstand en/of waar onduidelijk was welke activiteiten er plaatsvonden. Dat vermoeden bleek gegrond, op 3 locaties in het buitengebied trof het PIT illegale situaties aan .
Bij 1 adres trof het PIT over de hele locatie asbesthoudend materiaal aan. Ook bleek de constructie van de gebouwen slecht en was er bij de woning sprake van een slechte bouwkundige situatie (lekkages, lekkende leidingen, gebrekkige installatie, vochtige woning en insecten). De omgeving is afgezet met asbestlint. De woning wordt onbewoonbaar verklaard en de bewoners zullen ondergebracht moeten worden op een andere locatie. Ook moet de eigenaar het asbesthoudend materiaal laten opruimen door een gecertificeerd bedrijf.
Op een tweede locatie vond het PIT ook asbesthoudend materiaal. De omgeving is afgezet met asbestlint en de eigenaar moet ook hier het asbest laten opruimen. Verder wordt er onderzoek gedaan naar het saneren van asbest op dit adres, zonder dat daarvan melding was gedaan. Er was sprake van milieuovertredingen. De eigenaar wordt aangeschreven en er vindt binnenkort een nieuw bezoek plaats om te controleren of de situatie dan is verbeterd. Bij de derde locatie was sprake van illegale bebouwing. Daarnaast werden er milieuovertredingen geconstateerd.
Helmonders kunnen overlastsituaties en verdachte situaties aan het PIT doorgeven. Dit kan anoniem per telefoon 0492-587309 of per e-mail [email protected] Je tips worden vertrouwelijk behandeld, zo verzekert het PIT.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *