Buiten is het 4 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 79.812 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Niet iedereen houdt van ons. Mooi!

Ik bing oe an een beumke vast © Frogson & Dani

22reacties

De politie heeft vandaag doorzoekingen gedaan in Limburg in een woning in Roosteren en een kasteelrestaurant in Echt. Dit in verband met een strafrechtelijk financieel onderzoek naar witwassen, valsheid in geschrift en verduistering bij een voormalige hoge ambtenaar van onze gemeente.
Daarbij is beslag gelegd op administratie, gegevensdragers, computers, voertuigen als auto’s en fietsen, huishoudelijke artikelen en audioapparatuur. Alle in beslag genomen gegevens worden verder onderzocht door de politie. De komende tijd richt het politieonderzoek zich op het bestuderen van de in beslag genomen gegevens.
De doorzoekingen vonden plaats naar aanleiding van de aangifte van verduistering tegen dit oud-hoofd van de Interne Dienst. Daarvan deed de gemeente in december aangifte bij de politie. Uit intern onderzoek bleek namelijk dat de ambtenaar privé-rekeningen met gemeenschapsgeld zou hebben betaald. Hij werd op staande voet ontslagen.
De eerste uitkomsten van het onderzoek laten zien dat het vermoedelijk verduisterde geldbedrag hoger uitvalt dan de aanvankelijk gedachte 20 duizend euro. De precieze omvang van de vermoedelijke fraude wordt op dit moment nader onderzocht.

In de reacties staan updates.

22 reacties:

Update 1:
1Limburg (de Omroep Brabant van Limburg) plaatste zojuist een foto van de van fraude-verdachte Pieter H. op hun website. Daarbij ook enkele foto’s en 2 video’s van de doorzoekingen vandaag.

Zie http://www.1limburg.nl/om-fraudebedrag-pieter-h-ligt-hoger-dan-gedacht

Beantwoorden

Wiens jasje heeft de fotograaf hier in beeld gebracht?

A; Peter T
B; Fons J
C. P. Hofman
D. Frans O.

Beantwoorden

Update 2:
Fraudeambtenaar en zijn vrouw vanochtend aangehouden
Vanochtend is deze oud-ambtenaar van de gemeente Helmond aangehouden in het onderzoek naar witwassen, valsheid in geschrifte en verduistering. Ook zijn vrouw, die gemeentesecretaris is in de Limburgse gemeente Leudal, werd aangehouden.
Vorige week verrichtte de politie doorzoekingen in hun woning in Echt en een kasteelrestaurant Eyckholt in Roosteren. Het echtpaar is sinds oktober 2016 eigenaar van dat kasteel. Daarbij werd beslag gelegd op vele goederen waarvan onder andere wordt uitgezocht of die zijn aangeschaft met verduisterd gemeenschapsgeld.
De 55-jarige Pieter H. werd aangehouden op verdenking van witwassen, valsheid in geschrifte en verduistering in dienstbetrekking. Zijn vrouw Diana N. wordt verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan witwassen.

Beantwoorden

Update 3:
‘Ruim 4 ton verduisterd door fraudeambtenaar’
Het bedrag dat oud-gemeenteambtenaar Pieter H. zou hebben verduisterd loopt in de tonnen. Bronnen melden aan L1 dat het om ruim 4 ton gaat. Het Openbaar Ministerie wil dat bedrag niet bevestigen en zegt nog geen totaalbeeld te hebben. Ook de gemeente Helmond wil niet bevestigen dat het om zo’n bedrag gaat.
Gitte Stevens, advocaat van H., zegt dat haar cliënt erkent dat hij verkeerd heeft gehandeld. H. zegt dat zijn vrouw niets met de zaak te maken heeft. De gemeente Leudal heeft zijn vrouw die daar werkt als de gemeentesecretaris, afgelopen vrijdag met onmiddellijke ingang op non-actief gezet.

Beantwoorden

En hoe gaat meneer dit terug betalen

Beantwoorden
Hanny van den Broek

Dus er is een vacature?

Beantwoorden

@Hanny van den Broek op woensdag 22 maart 2017 om 15:16:

Huis en / of kasteeltje verkopen !!!!!!

Beantwoorden

wa ze het toch schoepers !!!!!

Beantwoorden

Ongelooflijk dat zoiets kan ..

Beantwoorden

tot op de laatste cent terug laten betalen de dief zijn huis en al zijn bezittingen onder de hamer en de rest wat nog open staat met heel zwaar lichamelijk werken afbetalen en geen uitkering geven moeten ze maar van het geld van de belastingbetaler afblijven

Beantwoorden

Nu krijgt deze man de blaam van fraude, klopt ook, maar wel eens gedacht aan dat meer dan 5% in Helmond wekelijks, maandelijks fraudeert met de uitkeringen? En dat het meest jonge mensen zijn die nooit aan het werk gezet worden? Dit zijn dan wel het meest gasten die aan de onderkant van de samenleving zitten. En weet je, ze hebben het beter dan menig hardwerkend mens en rijden de meest mooie auto’s die u en ik nooit bij elkaar verdiend kunnen krijgen. Wat denkt u wat dit de gemeente/overheidskas jaarlijks kost. tientallen….honderd duizenden euro’s meer per jaar dan dat deze man verduistert heeft. Wordt allemaal opgehoest door de belastingbetalers Sociale Controle hierop is nihil! Dus wat verduistering betreft hier in Helmond…………….

Beantwoorden

@Twan Peeters op woensdag 22 maart 2017 om 21:55:

Niet dat het goed de praten is wat deze fraudeur heeft gedaan maar ik snap je punt. Ik denk dat iedereen in zijn omgeving wel enkele notoire klaplopers kan aanwijzen die te lam zijn dat ze werken, in werkelijkheid niets mankeren en op kosten van de maatschappij luxer leven dan menig hardwerkende belastingbetaler.
Zulke figuren zouden direct de uitkering uitgetrapt moeten worden zodat we er miljoenen op kunnen besparen. Dan is het eenvoudig om de mensen die het vangnet écht nodig hebben nog wat extra’s te geven en per saldo nog veel goedkoper uit te zijn.

Beantwoorden

@Twan Peeters op woensdag 22 maart 2017 om 21:55:

@Dan op donderdag 23 maart 2017 om 07:58:

Fraudebestrijding kost zelf ook weer geld en menskracht. Het is niet zeker of intensievere fraudebestrijding de samenleving netto winst oplevert.

http://verantwoordingsonderzoek.rekenkamer.nl/2013/rijksbreed/themas/fraude/geen-harde-cijfers-over-omvang-fraude-wel-schattingen

Beantwoorden

Update 4:
Het Openbaar Ministerie (OM) wil dat oud-gemeenteambtenaar Pieter H. en zijn echtgenoot Diana N. (gemeentesecretaris van de gemeente Leudal) voorlopig langer blijven vastzitten. Dat verzoek doet het OM morgen ter zitting, de rechter kan die verlenging nu voor maximaal 3 maanden opleggen.
Het duo kreeg 2 weken geleden al te horen dat zij 14 dagen in hechtenis bleven vanwege het strafrechtelijk onderzoek naar witwassen, valsheid in geschrift en verduistering. Die termijn loopt af en het OM verzoekt de rechter nu dus om een langer verblijf achter de tralies.

Beantwoorden

Update 5:
Henk H. moet een maand langer in voorarrest blijven. Dat liet de woordvoering van het OM weten.

Beantwoorden

Henk?

Beantwoorden

@Mien op woensdag 29 maart 2017 om 18:25:

Goed opgelet, we bedoelden natuurlijk Pieter.

Beantwoorden

Update 6:
Het kasteel Eyckholt staat sinds kort te koop voor 895.000 euro. Mocht je interesse hebben:
https://www.pcwv.nl/13-d2dc-545940/aanbod-particulier-koop/eyckholtstraat-13-roosteren-6116-br

Beantwoorden

Update 7 (via het ANP):
Beslag op woning van de vrouw van de verdachte gemeenteambtenaar
De officier van justitie in Den Bosch heeft vorige maand beslag gelegd op het huis in Echt dat eigendom is van de gemeentesecretaris van Leudal Diana N., die verdachte is in een fraudezaak. Een bericht uit De Limburger vandaag daarover wordt bevestigd door gegevens uit het Kadaster.
Diana N. wordt verdacht van witwassen omdat ze vermoedelijk heeft geprofiteerd van fraude door haar echtgenoot Pieter H. Die wordt ervan verdacht dat hij als werknemer voor tonnen heeft verduisterd bij de gemeente Helmond.
Het echtpaar werd op 15 maart gearresteerd. Pieter H. zit nog vast. Diana N. is inmiddels weer vrij maar is door de gemeente Leudal geschorst.
Het huis aan de Mulderstraat in Echt staat sinds februari te koop voor 625.000 euro. Het Openbaar Ministerie kon woensdagochtend nog geen nadere toelichting geven op het beslag.
Helmond deed eind 2016 aangifte tegen ambtenaar Pieter H., die diverse hoge functies bekleedde op het gemeentehuis. Hij werd op staande voet ontslagen.
H. heeft tegenover de politie toegegeven dat hij fouten heeft gemaakt en zijn voormalig werkgever heeft benadeeld. Zijn vrouw staat daar volgens hem helemaal buiten.

Beantwoorden

Net goed!!!

Beantwoorden
Hanny van den Broek

Update 8:
Restaurant van verdachte voormalige Helmondse hoge ambtenaar failliet
Het inmiddels gesloten Kasteel Restaurant Eyckholt in het Limburgse Roosteren is woensdag door de rechtbank failliet verklaard. Eigenaar is Pieter H., de ex-ambtenaar uit Echt die nog steeds vast zit op verdenking van de eerder gemelde grote fraude.
De rechtbank stelde Mr. Bob van Brink uit Venlo aan als curator.

Beantwoorden

Zou misschien Helmond ook een ander accountant moeten zoeken????

Beantwoorden
De Penningmeester

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *