Buiten is het 19 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 97.674 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
13reacties

Gistermiddag en -avond was er weer een controleactie door het Helmond Interventie Team (HIT). Zij controleerden 5 horecapanden met bijbehorende bewoning in de Rijpelberg, het Centrum, Helmond West en in de Binnenstad. Bij 1 van de onderzochte panden zijn direct kamers gesloten in verband met brandgevaar. Bij 1 horecazaak werd de leidinggevende in beschonken toestand aangetroffen.
Verder werden de volgende overtredingen geconstateerd:
• 8 keer overtreding milieuwetgeving
• 5 keer boekhouding niet op orde
• 4 keer niet voldaan aan de vergunningseisen
• 3 keer niet voldaan aan de brandveiligheidseisen
• 2 keer brandgevaarlijke situatie
• 1 keer een nooduitgang niet in orde
• 2 keer overtreding voedselveiligheid
• 2 keer roken in een horecagelegenheid
• 2 keer adresfraude
• 1 keer sociale zekerheidsfraude
• 1 keer mogelijke tewerkstelling van een vreemdeling
• 1 keer te veel personen aangetroffen in de woning
Bij deze controleactie kwamen de volgende partijen in actie: politie, vreemdelingenpolitie, brandweer, Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant, inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Belastingdienst, Voedsel- en Warenautoriteit en diverse afdelingen van de gemeente.

13 reacties:

Da’s toch gezellig als de kastelein een pilske meedrinkt?

Beantwoorden

32 overtredingen bij 5 zaken?

Beantwoorden

@Stank op vrijdag 11 oktober 2013 om 13:10:

Zeker is het gezellig als de kastelein een pilsje drinkt met zijn klanten, maar het moet wel bij en bij blijven. Ik kende er eentje die had een café, maar die was nog zatter dan zijn klanten. En dan ging ie ook nog vaak met zijn auto naar huis.

Beantwoorden

Niet te snel reageren,laten we eerst even de reacties afwachten van horeamanagers vd Heuvel en Gruijters,ze zullen zich dit ongetwijfeld erg aantrekken.

Beantwoorden

Ik mis in het rijtje … zelfverrijking sinds 01 januari 2002.
Najaar 2001 prijsstijging fluitje pils van FL 2,50 naar FL 2,75
Per 01 januari 2002 1,50 euro, omgerekend (factor 2,20) FL 3,30
Anno 2013 als je geluk hebt 2,00 euro, ofwel FL 4,40
Dus procentuele toename van 76% in 12 jaar. ofwel een gemiddelde prijsstijging van 4,8% per jaar, tegen inflatie die vanaf 2002 amper boven de 2% is geweest m.u.v. 2008 en 2012 (gemiddeld ca. 3%)

Beantwoorden

Maar 1 café waar gerookt word??ik denk eerder 1 café waar niet gerookt word.

Beantwoorden

@Stapper op vrijdag 11 oktober 2013 om 19:23:

De kosten voor horecaondernemers zijn ook de pan uit gerezen de afgelopen jaren. Brouwers vragen meer voor hun bier, de accijnzen zijn flink verhoogd en de gemeente vraagt ook steeds meer voor hun vergunningen.
Denk je nu echt dat de kasteleins niet liever minder zouden vragen voor hun drankjes, zodat er weer meer mensen in de kroeg komen?

Beantwoorden

@Noud op vrijdag 11 oktober 2013 om 23:43:

Bij de invoering van de euro hebben ze zich een procentuele prijsstijging van 32,0% toegeëigend … ik heb toen geen enkele horeca-ondernemer horen klagen.
Bij AH 12 x 0,3 liter Bavaria voor 5,49 euro dat is 0,305 euro per 0,2 liter, ofwel 30,5 eurocent per fluitje. Aan de toog betaal je, als je geluk hebt, 2 euro.

Nogmaals: brouwer of uitbater … wie het ook in z’n zak steekt … de consument is de dupe en dat pikt men niet meer!

En wat betreft vergunningen … tja als Tielemans ze persoonlijk in de kroeg komt afgeven en de uitbater doet er tijdens de ruil een envelop bij … oeps wat zeg ik nou!!! Bedrijfsgeheim … of ging menig uitbater er prat op dat ze met Tielemans onderhands zaken konden doen?

Beantwoorden

Het is geen geheim dat de horeca Helmond bestuurd wordt door slechts enkelen.

Beantwoorden

En indien je bij deze viespeukerij niet mee wil doen wordt je opgeruimd.

Beantwoorden

Goed dat er eindelijk een goede controle is. Maar blijft de vraag wat de gevolgen zijn voor de overtreders.De geluidsovertreders van een tijd geleden hebben tot op heden het bedrag dat door de rechtbank was geëist niet hoeven te betalen doordat de horecalobby zijn werk weer eens goed gedaan heeft!! Dus het recht is hier niet geldig, maar op z’n zachts gezegd het onfatsoenlijk circuit wat hier de dienst uit kan maken, dank zij de medewerking van onze “Belangeloze bestuurders”.

Beantwoorden

@Leny van Muijen op zaterdag 12 oktober 2013 om 12:09:

Geachte Mevr. van Muijen, wat u suggereert is ernstig, want dat houdt in dat er met twee maten gemeten, wordt. Immers normaliter zijn Mevr. Blanksma en Dhr Marneffe erg kien om een dwangsom uit te vaardigen. Zells als die tot stand gekomen nog onder het bewind van Dhr Tielemans. Misschien had ik ook een enveloppe klaar moeten leggen.

Beantwoorden

het gaat er niet eerlijk aan toe de ene cafee krijgt 3 ker achter elkaar kontrole of er ergens een peuk ligt terwijl bij de ander je nekt breekt over de peuken van honderd meter afstand zie je al door de ramen heen dat er gerookt word op een avond alle cafees tegelijk binnenvallen dan praat je over gerechtigheid kijk op feestboek de mooie fotoos die de klanten erop zetten met walm op de foto asbakken op de bar peuk in de mond

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *