Buiten is het 12 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.914 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
6reacties

In een woning aan de Sluisdijk op het industrieterrein woedde avond een grote uitslaande brand. De bewoonster, een oudere vrouw, wist met haar rollator op tijd buiten te komen. Ze liep naar de buren die meteen het alarmnummer hebben gebeld.
De brand die rond kwart voor 10 uitbrak kwam veel rook vrij. De brandweer was snel ter plekke. De brand is nu onder controle en wordt nageblust. Vermoedelijk brak de brand uit bij de kachel.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s.

In de reacties hieronder staan updates.

6 reacties:

Update 1:
Harrie Fotografie maakte ook de onderstaande foto’s.

Beantwoorden

Update 2:
Woning vanochtend volledig uitgebrand
Om 06.33 uur rukte de brandweer voor de tweede keer uit omdat het vuur opnieuw was opgelaaid. Het was overgeslagen naar het linker deel van de woning.
De brandweer kon het pand niet betreden vanwege instortingsgevaar. De constructie van de woning is dusdanig beschadigd, dat de woning gesloopt moet worden. “Als we moeten kiezen tussen veiligheid voor onze mensen en materiële schade, kiezen we altijd voor veiligheid. We begrijpen dat dit tragisch is voor de bewoners” zo liet de brandweer vanochtend weten. Zij hebben de woning zo goed als kon afgeblust.
Walter van Bussel maakte vanochtend de onderstaande foto’s.

Beantwoorden

Dan moet er toch ergens nog wat hebben zitten smeulen lijkt me. Arme vrouw is dus alles kwijt nu. Ook wat van emotionele waarde is.

Beantwoorden

Dus dat gebeurd vaker zoiets.
Dat ze niet alles goed nablussen.
Dat de brand weer opnieuw oplaaide.

Dan is er toch ergens een fout gemaakt met nablussen?

Wij hebben het ook ooit meegemaakt, dat er ergens brand uitbrak in een huis twee deuren verder. En dat de brandweer zei, dat we weer rustig konden gaan slapen, want de brand was uit.
Maar nog geen uur erna branden het nog harder dan ervoor. We hebben het toen met eigen ogen zien gebeuren. Eerst een pluimwolkje rook en daarna branden het weer. 112 gebeld en dan wordt je ook niet eens serieus genomen. Maar de brandweer reden er bijna de lantaarnpaal uit, zo hard kwamen ze de bocht om vliegen. Nooit meer iets van gehoord daarna.

Erg voor die mevrouw dat dit zo gebeurd.

Beantwoorden

Wat verschrikkelijk . Wens de bewoners heel veel sterkte. Gelukkig zijn ze ongedeerd maar alles kwijt gewoon😔😪

Beantwoorden

@Leeuwin

U kunt, als brandblus- en schadedeskundige, uiteraard een oordeel vellen over de gang van zaken op basis van een paar foto’s en 2 zinnen tekst. Knap.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *