Buiten is het 13 graden, binnen zit al 15 jaar šŸ˜»

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 96.262 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
6reacties

Dinsdag 4 maart rond 6.50 uur is een 37-jarige man uit Kronenberg (in Noord-Limburg) aangehouden. Hij wordt er van verdacht betrokken te zijn bij een brandstichting in Helmond op dinsdag 29 oktober 2013.
Die dag brak er rond 0.40 uur brand uit bij de Slaapexpert aan de Engelseweg. Al snel werd het sein grote brand gegeven waarbij ook het brandweerkorps van Geldrop kwam helpen bij het blussen. De recherche in Helmond doet verder onderzoek naar de brand en sluit meerdere aanhoudingen niet uit. De verdachte is de cel ingegaan voor verder onderzoek.
Harrie Fotografie maakte destijds onderstaande foto’s:

6 reacties:

Is er niet meer info bekend over wat er met de andere bed- en meubelzaken gaat gebeuren, die hierdoor schade hebben opgelopen?
Want het ziet er allemaal wat armoedig uit nu… Al maanden….
Het betreffende pand moet ook nog helemaal gereinigd worden.
Leolux en volgens mij ook Auping zijn weg, en weet niet of Van Gemert al weer open is.
(wat ik me altijd al af heb gevraagd is hoe die meubelzaken overeind kunnen blijven, de panden zijn verschrikkelijk duur en je ziet er alleen mensen op koopzondagen. misschien ook de reden van de brandstichting??)

Beantwoorden

Alleen als er een dader is dan kan het onderzoek worden afgerond, er is en was geen dader en het pand is ernstig beschadigd. Van Gemert kun je lezen op facebook gaat stoppen.

Beantwoorden

Ik snap t…
Goh, dat van Gemert gaat stoppen, die zit er toch ongeveer al het langste….

Het hele meubelboulevard idee komt maar met moeite op gang hier…. In het blok tussen Beter Bed een Leenbakker wil het ook niet echt lopen, de zaken rondom de bouwmarkten houden het al niet lang vol.
En dan gaan ze straks nog bouwen voor oa. De Greef op het voormalig EHAD terrein. Benieuwd of daar nog meer panden bij gebouwd gaan worden, die vervolgens weer leeg kunnen gaan staan. Waarom zou de Greef niet gewoon in een reeds bestaand pand kunnen gaan zitten….?
al die leegstand lijkt me ook niet de bedoeling….

Beantwoorden

@Miranda op woensdag 5 maart 2014 om 09:41:

XOOON, de woonwinkel die in hetzelfde pand als slaapexpert zat, heeft een ruimte in de winkel van Stijl & Co.

Beantwoorden

Wat een toestand, de eigenaar van Slaapexpert zelf is de verdachte.

Meubelzaken Helmond nog altijd in ban brand
Er lijkt eindelijk schot te zitten in de zaak rond de brandstichting bij SlaapexĀ¬pert aan de Engelseweg in HelĀ¬mond. De politie pakte dinsdag een 37-jarige man op uit het LimĀ¬burgse Kronenberg. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de brand die eind oktober voor tonnen aan schade zorgde bij de beddenspeciaalzaak en aangrenĀ¬zende meubelwinkels.

De politie wil niet zeggen wie de verdachte is. Uit de vrijgegeĀ¬ven personalia kan worden opgeĀ¬maakt dat het vermoedelijk gaat om de eigenaar van Slaapexpert. De politie wil dat niet bevestiĀ¬gen of ontkennen. Zij sluit overiĀ¬gens niet uit dat er nog meer aanĀ¬houdingen volgen.

Ondertussen staat vier maanden na de brand het volledige pand nog altijd leeg. Slaapexpert, waar de brand begon, is uitgebrand en ook de naastgelegen meubelzaak Xooon kan als gevolg van waterĀ¬schade als verloren worden beĀ¬schouwd. Andere winkels als The Sleep Store, Bruynzeel KeuĀ¬kens, Fashion Floor, Het BinnenĀ¬huis en Van Gemert Wonen en Slapen liepen voornamelijk rook- en roetschade op.

Toch kunnen ook die winkels hun deuren nog niet openen. Het heeft volgens pandeigenaar Rolf van Gemert te maken met de situatie bij Slaapexpert en Xooon: ā€žDe winkels liggen er met alle verbrande meubels nog precies hetzelfde bij als vlak na de brand. Pas als die ruimtes zijn leeggeruimd en schoongemaakt, kunnen we beginnen met het herstellen van de schade in de rest van het gebouw.ā€

Hennie Langeberg van expertiseĀ¬bureau EMN, dat de zaak naĀ¬mens de verzekering onderĀ¬zoekt, heeft wel een vermoeden waarom er vanuit Slaapexpert nog geen actie wordt ondernoĀ¬men: ā€žZolang onduidelijk is of de kosten van het schoonmaken vergoed worden, stel je dat als winkeleigenaar uit. En of de verĀ¬zekering uitbetaalt, hangt af van wie de dader is. Kijk, als jij in je eigen huis brand sticht of daar opdracht toe geeft, wordt er niks vergoed. Zo werkt het hier ook.ā€

Ondertussen zit Van Gemert met zijn handen in het haar: ā€žMijn leven en dat van mijn per-soneel staat op zijn kop. We zijn machteloos en zitten in de wachtkamer. Totdat het onderĀ¬zoek is afgelopen, kan ik niks doen en kost het leegstaan van de ruimtes me handenvol geld.ā€

Hij durft niet te voorspellen wanĀ¬neer de winkels weer open kunĀ¬nen: ā€žOkĆ©, er is nu een verdachĀ¬te, maar dat betekent nog niet dat hij schuldig is. Dat onderĀ¬zoek zal eerst moeten worden afĀ¬gerond, vermoed ik.ā€

Beantwoorden

Tweede verdachte brandstichting aangehouden
De politie hield dinsdag 6 mei een 41-jarige Tilburger aan voor betrokkenheid bij een brandstichting in Helmond op dinsdag 29 oktober vorig jaar.
Rond 0.40 uur brak toen brand uit bij een bedrijf aan de Engelseweg. De recherche startte een onderzoek dat begin maart leidde tot de aanhouding van een 37-jarige man uit Kronenberg. Hij werd na verhoor heengezonden maar is nog wel verdachte in de zaak. De man uit Tilburg meldde zichzelf dinsdag rond 9.30 uur op verzoek van de politie aan het bureau en is aangehouden.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *