Buiten is het 23 graden, binnen zit al 15 jaar šŸ˜»

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 98.203 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
5reacties

In de buurt van het Gulperplantsoen in Brouwhuis zijn verdachte hondenbrokken gevonden. Die brokken lijken op de vergiftigde brokken uit Kaatsheuvel. Dat laat Dierenkliniek “Brouwhuis” zojuist weten.
Begin deze maand kwam in Kaatsheuvel de eerste meldingen over giftige hondenbrokken. Die hond is inmiddels overleden. Sindsdien kreeg de politie vele serieuze meldingen uit gemeenten in heel Brabant.
Het advies van de dierenkliniek is om je hond aangelijnd te houden tijdens de wandeling. De politie zei eerder dat de ‘giftige’ hondenbrokjes vuurwerkresten zijn. Ook de dierenpolitie Oost-Brabant laat weten dat het geen hondenbrokken zijn en ook geen gif.

5 reacties:

Allemaal broodje-aap verhalen want blijken gewoon kleibrokken te zijn van vuurwerkafval.

Beantwoorden

Lees ik ook op teletext en kabelkrant en zo. Dat denkt de politie tenminste. Dus misschien een broodje-aap. Of beter misschien “broodje-hond”!

Beantwoorden

Hopelijk heeft hun dierenarts Moorman meer verstand van dieren dan van hondenbrokken. šŸ™‚

Beantwoorden

Zoals verwacht:

“Uitleg
In de loop van de dag bleek dat ook elders in de provincie GelderĀ­land en zelfs daarbuiten soortgelijĀ­ke vondsten waren gedaan. De poĀ­litie in Brabant kwam vervolgens met de uitleg dat het mogelijk om vuurwerkafval ging. Analyse leĀ­verde op dat het gaat om de stof dolomitic limestone. Dat is een kalkachtige stof, die zowel bij huidcontact als bij inname ongeĀ­vaarlijk is.”

“Intussen is er nader onderzoek gedaan waarbij het vermoeden rees dat het om vuurwerkresten gaat. In Brabant aangetroffen brokken, die overeenkomen met de aangetroffen resten in Gelderland en Overijssel, ruiken ook naar kruit. Na analyse van die brokken kwam een match met een stof genaamd ‘DOLOMITIC LIMESTONE”. Dat is een ongevaarlijke stof die klei/kalkachtig is. Deze stof heeft bij huidcontact en inname geen effecten, ook bij oogcontact en inademen zijn de effecten alsof het ‘normaal stof’ is. Niettemin adviseert de politie bij aantreffen de brokken op te ruimen en weg te gooien.

Beantwoorden

Zoals wetenschapper dhr. Burger al aangaf een typisch staaltje van massahysterie.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *