Buiten is het 11 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 108.535 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
1reactie

Rond 02.45 uur vannacht kreeg de politie een melding om naar de Verlengde Stationsstraat ter hoogte van de fietsenstalling te gaan. Daar in de Binnenstad zou kort ervoor een gouden ketting gestolen zijn door een man middels de ‘voetbaltruc zoals de politie dat noemde. De vriend van het beroofd slachtoffer belde daarna meteen naar 112 en gaf het signalement door.
Politieagenten kwam ter plaatse en zagen de verdachte even later op het station van Helmond. Die werd aangehouden en bij het fouilleren werd de gouden ketting aangetroffen. Hij werd ingesloten op het politiebureau in Eindhoven. Er werd een getuigenverklaring van de melder opgenomen, de recherche gaat verder aan de slag met deze zaak.
Bij de fouillering werden ook de onderstaande 2 oorbellen aangetroffen waarvan er 1 van het merk Dior. De politie vermoedt dat die ook gestolen zijn. Herken jij de oorbellen en weet jij van wie deze zijn? Dan kun je bellen naar 0900-8844, vermeld daarbij PL2100-2022175518 als registratienummer.

Bij de zogenoemde ‘voetbaltruc’ zoekt de zakkenroller amicaal contact met het slachtoffer. Door wat ‘onhandig’ tegen het been van het slachtoffer te schoppen, lijkt het slachtoffer te gaan struikelen en wordt die afgeleid. Door deze afleiding en de kleine pijnprikkels, registreren de hersenen de zakkenrollershandelingen niet.

1 reactie:

Gekke omschrijving… Zal wel weer uit bepaalde cultuur afkomstig zijn. Raad iedereen aan om bij gek gedrag er meteen vol op te rammen.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *