Buiten is het 16 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.609 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Komende week worden er 61 platanen verplant naar diverse locaties in Helmond. De bomen zijn afkomstig van de Brandevoortsedreef en worden verplaatst zodat ze kunnen uitgroeien tot volwassen bomen.
Die bomen zijn in rijen van 3 aangeplant. Na onderzoek is er geconstateerd dat de middelste rij van de bomen het minst ontwikkeld is en de ontwikkeling van de buitenste twee rijen in de weg staat. De bomen staan op het punt om in elkaar te groeien. Door de middelste rij te verplanten wordt voorkomen dat de bomen dood gaan. De bomen kunnen zich op andere plaatsen in de stad ontwikkelen tot robuuste volwassen bomen. Daarom worden 8 platanen verplaatst naar de Broederwal en 53 rondom het station van Brandevoort. Er zullen komende week ongeveer 12 bomen per dag verplaatst worden. Op het plattegrondje de routes die de aannemer kan rijden voor het verplaatsen van de bomen.
Eerder dit jaar zijn er al 8 platanen naar het tijdelijk park Obragasterrein gegaan, 12 platanen naar het CPO locatie Stiphout, 6 naar Brouwhuis, 2 naar Rijpelberg en 3 naar Helmond-Noord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *