Buiten is het 10 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.100 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Dankzij een agent met een goede neus trof de politie vanochtend in Helmond een hoeveelheid softdrugs en mogelijk harddrugs aan.
Agenten kwamen rond 9.30 uur af op een melding van een verkeersongeval. Op de Dijksestraat was een fietser aangereden door een auto. Nadat de fietser ter controle werd overgebracht naar het ziekenhuis, ging de politie in gesprek met de bestuurder van de auto, een 30-jarige Helmonder.
Een agent rook bij de auto een sterke henneplucht, waarop de bestuurder achter de stoel een gripzakje hennep tevoorschijn haalde. In de laadruimte van het voertuig vond de politie een aantal vuilniszakken met hennepafval. Bij verder onderzoek in de auto werden ruim 30 pillen aangetroffen, waar de politie verder onderzoek naar doet. De man zit vast.
Criminele organisaties maken enorme winsten met de illegale teelt van hennep. Daarbij schuwen ze geweld, afpersing, corruptie en zelfs liquidaties niet. Deze signalen leiden ertoe dat de aanpak van de hennepteelt en -handel hoog op de politieagenda staat. Echter, zo laat de politie weten, “In onze aanpak van illegale hennepteelt speelt ook toeval een rol.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *