Buiten is het 13 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 96.264 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
14reacties

Zaterdagavond 15 februari zijn er vernielingen gepleegd aan de vloeren en muren van etage -2 van de parkeergarage Boscotondo. Met onder andere een verfroller is er een tekst op de muren ‘geschilderd’. De geschatte schade is circa 18.000 euro.
De politie heeft de zaak in onderzoek. Zij doet nu een oproep aan de Helmonders die daarover informatie hebben. Bel de politie dan op 0900-8844. Wil je anoniem blijven, bel dan Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

14 reacties:

Toch appart, bewaakte parkeergarage met op alle verdieping camera’s.
Was de opzichter aan het slapen?

Euhm. Als muren al niet veilig zijn .. hoe zit dat dan met onze auto’s?

Over de absurditeit betreffende het feit dat kunst voor enorme bedragen verkocht wordt zijn heel veel mensen, de meerderheid wellicht, het unaniem eens. We kunnen dan ook een lijn trekken naar de alledaagse praktijk en waardoor de absurditeit van het hele marktsysteem duidelijk wordt. Kom op mensen; 18.000 euro om een vloer en een wand te reconstrueren… er zijn vast mogelijkheden dit voor minder te realiseren: Laat een getalenteerde graffiti-kunstenaar de muur verzorgen en de vloer netjes bijwerken door een professioneel schilder. Dat past in het Helmondse kunstbeleid ( jeugdcultuur) en helpt een kleine zelfstandige te overleven. Zo wordt dan iets moois geboren uit deze recalcitrante daad. En wat betreft die kosten: daar moeten de schuldigen dan idd voor opdraaien. Wij danken hen dan voor de totstandkoming van een prachtige nieuwe functionele als ook creatieve bezienswaardigheid in Helmond. Mocht mijn voorstel uitlekken naar, voorgelegd aan en uitgevoerd worden door Gemeente Helmond dan graag ook gepaste waardering met betrekking tot dit gratis advies van een bij de stad betrokken beeldend kunstenaar.

Yeah right, € 18.000 euro voor wat verf op de muren en vloer. Voor dat geld kan ik alle parkeergarages in Helmond voorzien van verf…
Of zijn er ook nog andere vernielingen gedaan?

Zal wel weer een vriendje zijn via iemand bij de gemeente die hier een extra hoge offerte mag gaan uitvoeren. 18000 hoeft niet openbaar aanbesteed te worden dus de gemeente heeft de vrije “vriendjes” hand.

Een bedrijf uit Helmond het opknappen! Maar dit zal niet gebeuren, bedrijven buiten Helmond hebben de voorkeur! Mooie klus voor het nieuwe college. Wordt vervolgt.

Voor dat bedrag kom ik dat wel doen in de avond uren na mijn werk 🙂

18.000 euro voor “Mierlo-Hout” 0492 ???? pffff.

Politie, zoek dat pubertje in de wijk eens op, wedden dat een google naar “MHT” “0492” “twitter” iets oplevert.

Verdomd, PH, je hebt nog gelijk ook (ik heb het net gegoogled).

En die 18.000 stemt vooral cynisch, als het tenminste alleen verf betreft.

@PH Dat is wel opmerkelijk. http://ink361.com/app/users/ig-180698564/photos

Weet je hier meer van ???

@Reggie Voigtländer op donderdag 20 maart 2014 om 12:10:
Helemaal mee eens!!

@Peter R de Vries op donderdag 20 maart 2014 om 17:52:
Huh, wat heeft Jasper Smitz (ik ken hem niet hoor) ermee te maken? Ik snap het niet. Op televisie was je altijd veel duidelijker. 🙂

Wat ook vreemd is dat de politie pas na een maand zoiets meldt, sneller melden lijkt mij beter.

MHT0492 was ooit in ver ver geleden een Hyves.nl pagina (voor de jongeren onder ons: zoiets als Facebook.com wat je ouders nu gebruiken) en daar stond toentertijd Mierlo-hout bij als locatie.

https://web.archive.org/web/20131122232415/http://mht0492.hyves.nl

Ben het helemaal eens met het bericht van Reggie Voigtländer op 20 maart – 12.10 uur.

Zou mooi zijn als ze dit project gunnen aan iemand uit de stad.

Maar inderdaad raar dat het pas na een tijdje bekend wordt, waarom is dat ?

Als alleen dat MHT0492 de schade is, lijkt mij 18.000 euro ook wel wat ruim geraamd…Maar degene die de schade heeft mogen taxeren heeft waarschijnlijk gedacht: “Gemeente Helmond….ah…vlot verdiend”
Heeft vervolgens een natte vinger in de lucht gestoken en voila….18.000 euro…