Buiten is het 27 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 96.258 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
22reacties

Jongeren op het Rijpelplein werden vanavond door de politie op de bon geslingerd omdat zij overlast veroorzaakten. Agenten voerden een ‘verrassingsaanval’ in de Rijpelberg uit en deelden daarbij 10 bekeuringen uit. Dat liet wijkagent Monique van Lierop weten.
Al langere tijd klagen omwonenden over de jeugd die op en bij dat plein overlast veroorzaken.

In de reacties hieronder staan updates.

22 reacties:

Werd tijd dat er een keer actie werd ondernomen bij ons bij het dierenparkje was het al rustig want er lag me af en toe toch een zooi van de Mac

Beantwoorden

Heel goed dat daar eens wordt opgetreden. Vergeet echter niet dat er voor de jongeren op de Rijpelberg geen plaats is. Hun jongerencentrum is voortijdig gesloten en nu ingepikt door Obs de Straap.

Laten we eens serieus nadenken om jongeren te faciliteren als wijk. Niet wachten op de LEV maar een initiatief van wijkbewoners, vaders en moeders etc.

Ik ben hier een paar jaar geleden ook mee bezig geweest maar dit strandde in de toenmalige wijkraad.

Reacties: [email protected]

Beantwoorden

Jongerencentrum?

Waarom hadden wij dat 20 jaar geleden niet nodig om ons te gedragen?

Beantwoorden

Goh…dat mogen ze bij “De Spin” ook wel eens doen. Daar is het ook regelmatig te doen.

Beantwoorden

Overlast ?? Jonge jonge ik woon op het rijpelplein en ik vind het geen overlast…staan wat jochies en meiden bij elkaar ….dat ze in het dierenpark staan te kloten vind ik erger voor die beestjes …maar dat dat is niet dit groepje

Beantwoorden

Deze kids staan hier gewoon te staan, tegen voorbijgangers doen ze niets…. beter doen ze iets tegen de scooters die over dit plein vliegen….

Beantwoorden

Juist Bart. Ook 30-40 jaar geleden was dat niet nodig.
Nu meent bepaalde jeugd het in een buurt het voor het zeggen te moeten hebben.

Beantwoorden

Ik vind het on nodig dat daar een verrassing aanval voor nodig is de jongens die daar staan zijn daar niet met slechten bedoelingen

Beantwoorden

Complimenten voor de burgemeester en de politie. Goed dat de burgemeester nu toch maar heeft ingegrepen. Zo heeft de toestand bij die supermarkt in Zaandam toch ook zijn goede kanten. 🙂

Beantwoorden

Waar moet je heen als jeugd hier in de rijpel.. was vroeger altijd op straat te vinden en werden in de kleinste groepjes al heel vaak door politie belaagd en behandeld alsof we criminelen waren.. Uit ervaring kan ik dan ook wel zeggen dat sommige mensen al heel snel iets overlast vinden.. Deze mensen zijn vaak gewoon onzeker beetje bang of pietluttig over wat muziek of gezelligheid. Het is 2016 en nu meer als ooit zijn mensen gewoon bang voor het onbekende… ergens denkend dat elke groepje met wat buitenlanders iets verkeerds doet… gemeente Helmond betrek deze jeugd en nodig ze uit geef ze een een plek om samen te komen en geef ze niet z’n marrokanen gevoel alsof ze nergens bij horen. Politie en boetes helpt voor onschuldige rondhangende jeugd na mijn mening alleen maar voor extra frustratie.

Beantwoorden
Waar kan jeugd rijpel terecht?

@Waar kan jeugd rijpel terecht? op dinsdag 20 september 2016 om 10:55:

Probeer het eens bij het lokale buurthuis zou ik zeggen. Die zijn vast blij met de extra aanloop en dan zit je ook nog eens warm binnen als het kouder wordt.

Beantwoorden

Neen want dan wordt er toezicht gehouden op gedrag en dat zouden ook hun ouders moeten doen.

Beantwoorden

Update 1:
Net als vorig jaar ervaren de bewoners in de Rijpelberg weer overlast van de jeugd. In samenwerking met jongerenwerkers probeert de politie het op te lossen. “Blijft een aandachtspunt in de Rijpelberg” meldde wijkagent Monique van Lierop die gisteravond weer bezig werd gehouden door de jeugd. Zij vraagt de buurtbewoners bij dergelijke overlast de politie te bellen op 0900-8844.

Beantwoorden

Mensen die niet in de straat wonen kunnen er niet over mee praten wij heel de straat hebben er wel last van die hang jongeren die bij het voetbal veld rond hangen dealen enzo en die rotzooi mc zakken hard rijden blowen alcohol en op de straap rond hangen

Beantwoorden

Het grasveldje in het nemerlaerhof ook als het mooi weer is
Word ook flink gebloed en alcohol gebruikt

Beantwoorden

Denk dat de jongerenwerkers dit dan moeten gaan “oplossen” want politie heeft geen capaciteit, geen prioriteit of gewoon geen tijd of anders geen auto beschikbaar.
Misschien zou er in de Rijpelberg ook gewoon wat meer BLAUW OP STRAAT (en hofjes) zichtbaar moeten zijn.
En misschien helpt het ook wel als bewoners gewoon serieus genomen worden.

Beantwoorden

Update 2:
Gisterenavond was er wederom overlast van jeugd op het Twentehof. Dat resulteerde in de aanhouding van een 20-jarige Helmonder. Hij kreeg een proces-verbaal zo liet wijkagent Monique van Lierop weten.

Beantwoorden

Sprakeloos !!!!

Beantwoorden

Wie zien er nog jongerenwerkers actief in de straten?

Beantwoorden

Allemaal onzin buurtbewoners overdrijven en de politie doet alsof er moorden gepleegd zijn in de buurt
Niks te doen of wat
En dan vinden ze het gek dat jongeren wegrennen

Beantwoorden

Nu gaat Monique chiqie doen, wij bezorgen geen overlast daar zorgen jullie voor. Jullie kunnen de jongeren nooit aanpakken vooral om het feit dat zij niks doen de jongeren denken ook aan de buurt!!!!

Beantwoorden

Interresant,in mijn tijd hingen wij elke dag op t basketbal veldje bij de utrecht plein,de brem werd bevolkt door de FTB waarvan een paar met bepaalde zaakjes bezig waren en de rest gewoon hangjongeren gedrag vertoonde.De oude edah locatie verdween door die overlast.Wij waren wat jonger en tegen de tijd dat die gasten van t straatbeeld verdwenen,waren wij altijd te vinden op t veldje met zo nu en dan vrienden van vrienden van andere groepen.Het grasveldje in de nemerlaerhof,de bankjes,werd altijd bevolkt door vrienden van vrienden waarvan een paar met zaakjes bezig waren.Over t algemeen hingen wij gewoon rond op vaste plekken.Onze generatie groeide op en voor een wat langere periode was t qua hangjongeren vrij rustig in de rijpel.Het ding is dat er altijd wel nieuwe groepjes van nieuwe generaties ontstaan die baldadig zullen zijn.Extra blauw in de rijpel helpt niet,dat was al gebleken in de ftb tijd.En bovendien zullen hangjongeren altijd terug komen of t nou in de 90ties was tot nu en verder.Mede door ons staat er een hek rond de basisschool bij t basketbalveldje,dus ik begrijp de omwonende wel.Maar toch als jongere wil je rondhangen met je homies op straat,pleintjes enz.Dus ik begrijp de jongeren ook wel en bovendien als je er echt veel last van hebt,laat je stem horen,het zijn maar jochies,ja jochies ja.Waarschijnlijk zitten zij gewoon te chillen,blowen,just havin fun.Vertrouw me,het was in mijn tijd,90ties,vele malen erger dan nu.Zij worden ook ouder en zullen die hangplekken uiteindelijk loslaten.Mijn advies is ga een dialoog aan en je zal merken dat t gross gewoon vriendelijk zijn.Mensen kwamen ook naar ons toe om een kijkje te nemen hoe wij echt waren.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *