Buiten is het 8 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 85.667 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
5reacties

De gemeente gaat alle 36 bestaande veiligheidscamera’s vervangen. Ze zijn namelijk verouderd, voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd en zijn al een geruim aantal jaren afgeschreven. Ook wordt er een mobiele camera aangeschaft. In totaal gaan die 37 nieuwe camera’s zo’n 3 ton kosten en worden de jaarlijkse onderhoudskosten 85 duizend euro.
Momenteel staan er 36 publieke camera’s in het uitgaansgebied, zoals deze bij de Veestraatbrug. Die worden live uitgekeken op het Helmonds politiebureau als het in het uitgaansgebied druk is en er een grote kans is op verstoring van de openbare orde en veiligheid (doorgaans op vrijdag- en zaterdagavond). De gemeente wil een nieuwe Helmondse locatie voor het uitkijken, de Automotive Campus heeft daarbij de voorkeur. In de uitkijkruimte is dan plek voor de gemeente én de Stichting Bedrijventerreinen Helmond (SBH) voor ieder hun eigen cameratoezicht. leder onder hun eigen regie en verantwoordelijkheid, maar met gemeenschappelijke, technische voorzieningen en mogelijkheden. Door de snelle ontwikkelingen op het gebied van toezicht door middel van sensoren, ziet B&W mogelijkheden dat de gezamenlijke toezichtruimte zich op een innovatieve manier gaan ontvouwen. De 140 duizend euro die de nieuwe gezamenlijke uitkijkruimte gaat kosten, worden door de 2 gedeeld. De kosten van het uitkijken door de gemeente bedragen 116 duizend euro per jaar.

5 reacties:

Wie liegt er hier over de Automotive Campus?

Jullie schrijven:
“De gemeente wil een nieuwe Helmondse locatie voor het uitkijken, de Automotive Campus heeft daarbij de voorkeur.”

Het Eindhovens Dagblad schrijft op https://www.ed.nl/helmond/uitgaanscamera-s-in-centrum-helmond-worden-uitgekeken-op-automotive-campus~ab48e7fa/
“De 36 camera’s die in het Helmondse uitgaansgebied hangen, worden straks uitgekeken in een speciale ruimte op de Automotive Campus.”

Beantwoorden

Goed plan en een paar extra camera’s in Helmond kan trouwens ook geen kwaad…..

Beantwoorden

Nou ja, ik dacht eindelijk heel Helmond

Beantwoorden
Hennie de Gooijer

Verdrievoudig ze maar.

Beantwoorden
Adrie Bijsterveld

@Gerard op dinsdag 17 juli 2018 om 19:39:

Zowel het Eindhovens Dagblad als wij baseerden het bericht op precies dezelfde brief (pdf) aan de gemeenteraadsleden. Daarin staat letterlijk “Door beide partijen is de wens uitgesproken om samen in Helmond (voorkeur Automotive Campus) een eigen toezichtruimte te realiseren.”
Of de krant liegt weten we niet, wellicht waagden zij een gokje dat de nieuwe uitkijklocatie op de Automotive Campus komt…

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *