Buiten is het 24 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 96.247 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
92reacties

Op Facebook is vandaag dit filmpje gepost van de mishandeling van een 13-jarig Helmonds meisje op Oostende. Daar werd deze video tot op dit moment 6.572 keer gedeeld en waren er bijna 300 duizend weergaven.
Volgens haar moeder vond die mishandeling vorige week zondag plaats. Het zou de tweede keer zijn dat haar dochter werd aangevallen. Het meisje durft niet meer naar school. Haar moeder hoopt dat de aandacht voor het filmpje ervoor zal zorgen dat mishandelingen als deze in de toekomst stoppen. Dat liet ze aan Hart van Nederland weten.

Zie in de reacties de diverse updates.

92 reacties:

Dat had ik als een grote broer zo opgelost.
Namen van die 2 secreten staan al op facebook, dus “name and shame” is ook al begonnen.

Beantwoorden

Update 1:
De 2 verdachten zijn vanochtend op school door de politie aangehouden.

Beantwoorden

Misselijk makend. Naar mijn mening maar een oplossing ….handjes afhakken van de daders

Beantwoorden
Lies Van de Westerlo

Paar nachtjes laten zitten…

Beantwoorden

@Chris op maandag 19 oktober 2015 om 22:32:

De Officier van Justitie bij parket Oost-Brabant, team interventies twitterde:

Beantwoorden

Zo is dat,vies tuig,bahba

Beantwoorden

Tja, dat is de jeugd van tegenwoordig, veroorzaakt door ouders die geen enkel toezicht op hun kroost hebben. Het heeft behoorlijk aan opvoeding geschort.
De “mishandelaarstertjes” zullen intussen bekend zijn en lopen nu de kans om ook eens flink te worden afgetuigd. Van mij mag het, dubbel en dik!

Beantwoorden

Waarom laten mensen zich op dit weblog zich uit over geweld als zeer geschokt die dat dan met bijna mateloos geweld gewraakt willen zien?
Ik begrijp dat echt niet!
Ik begrijp woede, verontwaardiging en zelfs wraakzucht maar als je geweld met geweld wil beantwoorden omdat je zo tegen geweld bent……

Beantwoorden

Hard aanpakken en zeker van school sturen ……….

Beantwoorden

@Mirjam op dinsdag 20 oktober 2015 om 00:17:

Ik ben het helemaal met je eens. De voorgestelde tegenmaatregelen zijn vele malen belachelijker dan wat er gebeurde.
Iedereen die de 30 gepasseerd is weet heel goed dat laf en zielig in elkaar slaan als dit 20 of 40 jaar terug ook gebeurde. Ook toen was dat niet goed, maar je kwam er toen vaak mee weg. Het mooie van deze tijd is dat er nu vaak een mobieltje in de buurt is waarmee het gefilmd wordt. En de 2 grieten die deze keer zo laf waren weten dat nu ook. Ze krijgen daardoor mooi hun verdiende straf. Niet alles was vroeger beter. 🙂

Beantwoorden

ben zelf in juli mishandeld door aso die zijn honden liet loslopen, en vervolgens mijn honden aanviel. ben nog steeds NIET de oude. je doet vervolgens aangifte, en politie kan dan niks doen ivm gebrek aan bewijs !!! kreeg 3 karate trappen in mijn rug, (3 gebroken ribben) deze was bont en blauw. hoezo geen bewijs ???

daders hebben schijnbaar meer rechten als slachtoffers

Beantwoorden

ook 20 tot 30 jaar geleden ging het er niet zo aan toe. toen was een robbertje vechten; 1 tegen 1 en staand tot daar aan toe. Ging er 1 liggen dan was het over. er waren grenzen.
Nu zie je hoe laf men is, er wordt nog Romy geroepen maar daar houd het mee op.
De meiden zitten vast voor even en dan? Het veranderd niet wie ze zijn.
Pa en ma van die meiden zouden zich moeten schamen. Als ze dat al niet doen en of als ze al in het plaatje zijn.
Voor nu om het af te leren zeg ik in de ring zetten met 4 kickboxers (vrouwelijk) van 14/15 jaar en laat ze het maar volhouden.

Beantwoorden

Dat is tuig van de richel. Ik kom ze wel eens tegen als ik ‘ s ochtends naar mijn werk ga. Zij fietsen dan allemaal lekker aso naast elkaar en ik kan er niet langs met de auto. Oppakken en opsluiten, sleutel weggooien. Hier komt toch nooit iets van terecht van deze tokkies,

Beantwoorden

@Jan de Vries: dat ben ik met je eens. Heel mooi dat dit nu op internet staat. Vroeger was dat er niet en kwamen daders er vaak mee weg. Ik heb intens medelijden met het slachtoffer, hoe moet dat meiske ooit weer naar buiten durven?

Beantwoorden

En ik lees dat veel mensen denken dat de daders allochtonen zijn, maar dat is niet zo. Het zijn gewoon helmondse tokkies. Niks meer en niks minder.

Beantwoorden

Update 2:
Derde verdachte van mishandeling meisje aangehouden
De politie arresteerde vanmiddag rond 14.00 uur een 13-jarig meisje uit Helmond op verdenking van betrokkenheid bij de mishandeling van een leeftijdsgenootje.
Maandag 19 oktober werden daarvoor al 2 Helmondse meisjes van 14 jaar oud aangehouden. Zij zijn die middag in verzekering gesteld. Alle 3 de verdachten zitten nog vast voor verder onderzoek. De mishandeling van het 13-jarige Helmondse meisje vond (zoals hierboven al gemeld) plaats op zondagmiddag 11 oktober.

Beantwoorden

ik kan vermelden dat de meisjes in de het politie cel niet op konden houden met HUILEN een er van heeft in haar broek gepoept .

Beantwoorden

misschien ouders ook eens opsluiten met het kroost…..idee ??

Beantwoorden

@Joachim Kerkman op dinsdag 20 oktober 2015 om 08:11:

Wat heeft de school er mee te maken?

Is het niet de verantwoordelijkheid van de ouders? In de volksmond heet dat “opvoeding van thuis meekrijgen”.

Beantwoorden

Vanavond is het mishandelde meisje, Melissa, te gast in het programma Pauw.
Pauw begint rond elf uur op Nederland 1.

Beantwoorden

@noud op woensdag 21 oktober 2015 om 18:41:

Dank voor de kijktip!
Zowel Melissa als haar moeder zitten bij Jeroen Pauw.

Beantwoorden

Weet iemand ook de andere kant van het verhaal, ik heb n.m.l. gehoord dat het slachtoffertje zelf ook niet vies was van pesten, wie oh wie plaatst het echte verhaal ????

Beantwoorden

Och wat leuk he hahaha ik kijk

Beantwoorden
Tineke Van de Voort

Goed. Dat. Ze er aandacht aan besteden

Beantwoorden

Dat vind ik ook …. Is miss een mooie les toch voor die meiden die t gedaan hebben !!!

Beantwoorden
Tineke Van de Voort

Goedzo aanpakken die lafaards

Beantwoorden

Update 3:
Terugkijktip:
Zoals Noud aankondigde, deed Melissa van Schaik gisteravond haar verhaal bij de talkshow Pauw op NPO1. Daar keken 704.000 televisiekijkers naar.
Melisa zit nog steeds thuis, heeft vandaag een gesprek met haar school (Vakcollege Helmond) en ze denkt morgen een uurtje naar school te moeten.
De 3 aangehouden meisjes zijn inmiddels op vrije voeten. Het slaande duo met een dagvaarding voor de kinderrechter op zak, over het lot van het filmde meisje moet het Openbaar Ministerie nog een besluit nemen. Inmiddels is haar verhaal ook over de grens gegaan. Diverse Vlaamse kranten publiceerde gisteren dit artikel.

Beantwoorden

@punt-uit op maandag 19 oktober 2015 om 23:13:

wat is er toch aan de hand?
oog om oog, tand om tand
dit is echt de rafelrand
van nederland

Beantwoorden
joke van overbruggen

Komt rond 16:00 uur of zo niet de herhaling op tv?

Beantwoorden

Goed dat ze dit naar buiten brengt

Beantwoorden

Super gedaan Melissa 😉

Beantwoorden

Het Vakcollege is ook niet echt een school die iets aan pesten doet. vele meiden worden er gepest en zover ik van andere ouders hoor grijpt de school niet in. Het is niet te geloven dat er kinderen zijn die elke dag met angst naar school gaan, omdat ze gepest worden. Ook mijn zoon is enorm gepest op de basisschool. Omdat mijn zoon verbaal mondiger was dan fysiek werden niet de pesters aangepakt maar mijn zoon, “want die had een grote mond”. Mijn zoon speelde alleen buiten als het regende want dan waren de pesters binnen, had zelfmoord gedachten en als ouder sta je machteloos…..

Beantwoorden

@Tineke Van de Voort op woensdag 21 oktober 2015 om 20:30:

Waarom lach je erbij…en het is verre van [email protected]

Beantwoorden

Goed zo meid ! En hoop dat je vanaf nu met rust gelaten word !!

Beantwoorden

Super gedaan. knap van je!

Beantwoorden
Christl van der Zanden-bach

Respect toet!! Goed gedaan, ondanks puber praat, handjes thuis! Niemand heeft het recht om jou zo te meppen! Hands off!

Beantwoorden
Eiervrouwke Stroopwafelvrouwke Anou

Dat is heel dapper, goed gedaan!

Beantwoorden

@Stapper @joachimkerkman Ouders èn school hebben hiermee te maken. Ze spelen allebei een pedagogische rol. En school kan een voorbeeld stellen door binnen en buiten schooltijd respect van leerlingen naar elkaar te verwachten. Dit geweld mag je niet accepteren, dus schorsen of verwijderen van de daders. Het pesten is waarschijnlijk ook op school begonnen. En ik vind het heel zwak als het Vakcollege zich hierin ‘ neutraal’ denkt te moeten opstellen.

Beantwoorden

Update 4:
Daders mishandeling 13-jarige Melissa worden van school gestuurd
De meisjes die de 13-jarige Melissa van Schaik in elkaar sloegen, worden van school gestuurd. Dat vertelde vestigingsdirecteur Hans Schapenk van het Vakcollege Helmond vanochtend aan Omroep Brabant.
Schapenk: “Onze stelregel is dat geweld niet wordt geaccepteerd. Dat leidt tot verwijdering, ook als het geweld buiten school plaatsvindt. We beschermen altijd het slachtoffer, een veilige omgeving is bij ons gegarandeerd. Deze zaak raakt de hele school, vooral de klassen van Melissa en de daders.” Gisteravond op TV bij Pauw (zie hierboven) zeiden Melissa en haar moeder dat de school zich afzijdig hielden. De vestigingsdirecteur spreekt dat tegen.

Beantwoorden

Heel goed gedaan !!

Beantwoorden

Lekker makkelijk van een school,stuur maar weg zijn wij ervan af is het niet meer ons probleem!! Met als gevolg dat deze raddraaiers nergens meer terecht kunnen zo thuis komen te zitten waardoor ze nog meer tijd krijgen om rotzooi te trappen en de ouders helemaal geen grip meer hebben op hun kinderen…Het zou de school sieren als ze dit probleem mee aanpakte en tot in de kiem zouden smoren!!!

Beantwoorden

Hoop dat het effect gaat hebben

Beantwoorden

Kunnen ze naar een boks school!!

Beantwoorden

En terecht

Beantwoorden

@Sas Sasseflas op donderdag 22 oktober 2015 om 11:57:

Ouders flink aan de opvoeding gaan en misschien hopelijk het geen ze niet voldoende gedaan nu wel en consequent zijn. School voedt geen kinderen op, ouders !!!!!!!

Beantwoorden
Marja Konings van Dooren

Het is toch niet op school gebeurt?

Beantwoorden

Terecht van school gezet, nu de ouders aan het werk en heel heftig gaan opvoeden.

Beantwoorden
Marja Konings van Dooren

@Marja Konings van Dooren op donderdag 22 oktober 2015 om 12:19:

Je hebt gelijk een opvoeding begint bij de geboorte en bij de ouders…een kind ontwikkeld zich met een stuk wat in de genen zit met een stuk opvoeding van de ouders en omgevingsfactoren factoren…..ouders en school horen samen te werken!! Zodat de problemen opgelost worden en de problemen niet nog groter worden!!!

Beantwoorden

@Sas Sasseflas op donderdag 22 oktober 2015 om 12:35:

Klopt dat ze samen moeten werken, maar in eerste instantie is dat stukje opvoeding van thuis uit je basis en daar zou meer mee gedaan moeten worden.

Beantwoorden
Marja Konings van Dooren

Goed gedaan Melissa, ik hoop dat ze er iets aan gaan doen.Respect voor je.

Beantwoorden

@Marja Konings van Dooren op donderdag 22 oktober 2015 om 12:40:

Als de basis goed is dan zijn deze raddraaiers misschien nog te redden…Hopelijk richten ze niet nog meer schade aan!!

Beantwoorden

Vakcollege Helmond heeft ook weer de plicht de van school gestuurde meisjes bij een andere school te plaatsen.

Beantwoorden

Wat ontzettend dapper dat ze anderen wil aanmoedigen om naar voren te komen als dit bij hen ook speelt!
Melissa dit zal onwijs zwaar voor je geweest zijn maar wat ben jij dapper!!!!!!! Respect voor zo’n krachtige jongedame!

Beantwoorden
Bestuur Stichting Momtob

En terecht

Beantwoorden
Angeline van Ham-Welten

Heel dapper Respect nu hopen dat het gauw beter met je gaat

Beantwoorden

respect voor Melissa, en nu die dames die dit geflikt hebben eens goed aanpakken.

Beantwoorden
Herna van der Heijden

Respect voor deze meid!

Beantwoorden

Mooi meiske, goed dat ze eindelijk voor zichzelf opkomt.

Beantwoorden
Jacqueline Verhees-van Schaijk

Respect voor je hoor ,en voor die meiden wat is er mis met een strafkamp voor al dat tuig ,misschien krijgen ze dan hun waarden en normen weer terug .
Geef ze 6 maanden opvoedkamp ,denk dat dat beter is als een andere school ,daar pakken ze weer een ander

Beantwoorden

@Jacqueline Verhees-van Schaijk op vrijdag 23 oktober 2015 om 16:17:

Is dat de Melissa, die op Pipeloen heeft gezeten??. Ja dus, herken haar mama nog….

Beantwoorden

@Jacqueline Verhees-van Schaijk op vrijdag 23 oktober 2015 om 16:17:

Zeker mooie meid zeg. Twijfelde al toen ik haar naam zag, maar zie nu pas het filmpje met haar moeder….
Mooie sterke meid om dit zo te vertellen en wat een stel mutsen die dit hebben gedaan. Maar ja, Melissa heeft iets wat hun niet hebben..

Beantwoorden

Een update: Wat ik inmiddels gehoord heb…

Zijn dit niet dezelfde pesters als dat van de basisschool tevens niet dezelfde grieten van een eerdere betrokken ruzie met dit meisje. Wat overal op het internet en media beweerd wordt. Dit zijn weer andere grieten.

Ik praat dat gemep ook niet goed.
Wat is er dan allemaal echt vooraf gebeurd?
Wat was de aanleiding?
En waarom wordt dit meisje dan zo vaak door verschillende grieten opgezocht?

Wat school betreft die zijn hen eigen naam aan het verzuiveren, niet in belangen van…..

Beantwoorden

Het slachtoffertje woont bij ons in de buurt en is ook geen lieverdje van horen zeggen, ik denk dat het verhaal toch ook 2 kanten heeft.

Beantwoorden

A, Wat ik me af vraag, diegene die het filmpje maakt roept alleen maar!
B, Zal echt wel zo zijn dat er meer aan de hand is/was, klopt ook dat de school als slecht aangeschreven staat.
C, Maar dit was op een zondag, moet de school hiervoor opdraaien?
D,Volgens mij hebben de dames die meppen, al wat les gehad in boksen.

Ieder geval, is mijn mening dat er tegenwoordig van school wordt verwacht dat die de kinderen maar moet opvoeden.
Waar zijn de ouders van de dames die de klappen uitdelen in het verhaal?
Opvoeding begint thuis, en jah ik geloof ook wel dat er meer aan de hand was! maar dan nog, zouden ze dit met zoveel man niet hoeven te proberen bij mijn dochter.
Een tegen een, lijkt me wel iets stoerder.

@Zoals Henkie aangeeft, een verhaal heeft 2 kanten.
Ik persoonlijk denk dat het nu alleen maar erger wordt, wat niet te hopen is natuurlijk!

Beantwoorden

@mopje op maandag 26 oktober 2015 om 12:38:

A. Wat vraag je je af?

B. “… klopt ook dat de school als slecht aangeschreven staat.”
Waarop baseer je dat?

C. Goed(e) vraag / discussiepunt!!

D. Dit heb ik ook ergens in een artikel gelezen; ben even vergeten waar.
Wat is de nieuwswaarde? Ikzelf heb steeds vaker de neiging om de nieuwsartikelen van Omroep Brabant met een korreltje zout te nemen. Mijns inziens riekt het steeds vaker naar sensatie / hoog “Telegraaf”-gehalte. Gelukkig zijn er nog vele andere, uitstekende, journalistieke bronnen.

Beantwoorden

Iemand misschien een idee hoe het nu met Melissa is?

Beantwoorden

Update 5:
80 Uur taakstraf en ruim 500 euro schadevergoeding
De kinderrechter heeft de 2 meisjes (14 jaar) die Melissa van Schaik (13 jaar) mishandelden, veroordeeld tot taakstraffen van 80 uur waarvan de helft voorwaardelijk. Dat meldt het ED.
Het duo, dat vanwege deze mishandeling al van het Vakcollege Helmond werd gestuurd, moet de Helmondse ruim vijfhonderd euro schadevergoeding betalen. Wegens gebrek aan bewijs werd het derde meisje (13 jaar) niet vervolgd.
Op het filmpje helemaal bovenaan zie je hoe Melissa op Oostende (tegenover het ROC Ter Aa) vorig jaar op zondagmiddag 11 oktober werd afgerost door de 2. Bij update 3 hierboven zie je hoe Melissa en haar moeder hun verhaal daarover doen bij de talkshow Pauw.

Beantwoorden

Jullie maken de naam van het slachtoffer bekent dan kom ook op met de namen van de daders.

Beantwoorden

Idd wel het slachtoffer met naam maar niet die andere 2 meiden .

Beantwoorden
Marie-Louise Rutjens

@Ilse van Langeveld op vrijdag 5 februari 2016 om 10:03:
@Marie-Louise Rutjens op vrijdag 5 februari 2016 om 10:31:

Ilse van Langeveld en Marie-Louise Rutjens Wij weten de namen van de daders niet. Het slachtoffer maakte haar eigen naam bekend, voor zover ons bekend deden de 2 veroordeelden dat niet.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op vrijdag 5 februari 2016 om 10:46:

Oke dan sorry

Beantwoorden
Marie-Louise Rutjens

@De weblog van Helmond op vrijdag 5 februari 2016 om 10:46:

Dan hadden jullie ook zo veel respect tegen over haar mogen tonen om haar naam niet bekent te maken. Maar nu kunnen de vriendjes van de daders haar opzoeken en dan kan het misschien fataal aflopen.

Beantwoorden

@Ilse van Langeveld op vrijdag 5 februari 2016 om 10:51:

Maar de namen van de 2 daders wil je met alle respect nog wel weten?

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op vrijdag 5 februari 2016 om 11:03:

Daar jullie de naam van het slachtoffer publiek maken zou ik ook graag de namen van de daders publiek hebben. Daar jullie de namen van de daders niet publiek maken heeft het slachtoffer ook het recht dat jullie haar naam niet bekend maken ook heeft het 100 keer gezegt hoe zij heet.

Beantwoorden

@Ilse van Langeveld op vrijdag 5 februari 2016 om 11:07:

Dan zijn we het niet met elkaar eens. Om niet in herhaling te vervallen, zie onze eerdere antwoorden.

Beantwoorden

Mooie straf!

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op vrijdag 5 februari 2016 om 11:34:

Ik ga ook niet meer in herhaling vallen. ik meld mij gewoon bij jullie af want jullie houden net zoals de Overheid die hand boven de daders.

Beantwoorden

@Wendy Schulpen op vrijdag 5 februari 2016 om 11:37:

Nog te weinig vrees ik

Beantwoorden

@Patricia Verheij op vrijdag 5 februari 2016 om 11:39:

Te weinig? Nee, want de rechters in dit land hebben gauw de neiging om zulke koters eerder met een tik op de vingers er van af te laten komen, dan dat ze een boete krijgen.

Toen ik die leeftijd was, sloeg ik iemand in elkaar, hoogste wat ze me gaven was de jeugd variant van Aggressie regulatie training.

Nee, daar leer je wat van.

“je mag dit niet doen!”
“ok.”
“heb je er wat van geleerd?”
“jup”
“wat heb je geleerd?”
“mag mensen geen klappen geven”
“dus wat ga je doen als je volgende keer kwaad wordt?
“schoppen.”

Als ik die 500 euro + 80 uur taakstraf gehad zou hebben, zou ik er misschien anders naar gekeken hebben..

Beantwoorden

Te weinig

Beantwoorden

Te weinig !!!!!

Beantwoorden

Krijgen meer als een vieze pedo die aan kleine kinderen zit

Beantwoorden

@Ilse van Langeveld op vrijdag 5 februari 2016 om 11:38:

Waar maak je je druk om? Ze is zelfs samen met mijn nicht op TV geweest, hun doen dat ook niet.

Beantwoorden

Het zal je kind maar is zijn

Beantwoorden

@Claasje Netten op vrijdag 5 februari 2016 om 12:34:

Als het je eige kind is praatte ze wel anders

Beantwoorden

@Claasje Netten op vrijdag 5 februari 2016 om 12:34:

Je vind dit te weinig?

Heb je mijn vorige reactie uberhaupt gelezen??

Toen ik 15 was, kreeg je aggressie regulatie training, nadat ik totaal afgerost had (10x zo erg als wat je in dat filmpje zag).

Je praat, je krijgt te horen dat je het niet mag doen, dan ga je een andere manier verzinnen om iets te kunnen doen.

Weet niet hoor, in retrospect.. Ik vind het niet te weinig. Ja, het had meer mogen zijn, maar het had ook MINDER KUNNEN ZIJN.

Blijkbaar hadden jullie dat ze met een tik op de vingers er vanaf waren gekomen, dan dat ze deze boete + taakstraf krijgen. Blijkbaar hadden jullie liever dat ze ergens heen gestuurd zouden worden, wat TOTAAL geen effect heeft.

Beter dat wat ze hebben gehad, dan dat ze er ongestraft mee weg komen, en het de volgende keer WEER doen.

Beantwoorden

Lekker voor ze ze hadden meer moeten betalen !

Beantwoorden

Ik hoop, dat ze er wat van leren!

Beantwoorden

@Ilse van Langeveld op vrijdag 5 februari 2016 om 11:38:

Slachtoffers ging ook op tv de daders ook niet bedoel maar

Beantwoorden

Zo dat is een pittige straf………. die zullen dat nooit meer doen

Beantwoorden

Hoop dat dat slachtoffer nu ook geleerd heeft dat ze dit kan verwachten met de klote streken die ze iedereen iedere keer levert. Ik snap best dat deze meiden zo gereageerd hebben. Anoniem pesten, discrimineren, andere kinderen tegen elkaar opstoken en dan anoniem (naakt) foto’s op insta zetten bij zoeen hoertjes gedoe en ga zo maar door. En dan zich onschuldig opstellen alsof ze nooit iets doet ? Nu word alleen geoordeeld op dit filmpje maar wat er al lang van te voren afspeelde dat zie je nergens terug. Als ze al meermaals is gewaarschuwd en dan toch doorgaan van kwaad tot erger tja dan krijg je op een of andere manier keer reactie terug. Wat denken jullie van de emotionele schade die dit slachtoffer heeft veroorzaakt bij meerdere kinderen? De meeste die zullen nu zeggen dit had zo niet gehoeven nee dat klopt maar wat zij zelf heeft gedaan is net zo erg of nog erger. Altijd andere mensen erin betrekken om tegen 1 iemand te beginnen te pesten via wattsapp en weet ik waar allemaal dat is zeker allemaal niet zo erg? Het word is tijd dat de zogenaamde daders hun verhaal gaan doen dan weet ik zeker dat er vele anders zullen reageren. Ben dat eenzijdig gezeik zo beu. Het slachtoffer ophemelen bah bah terwijl ze godverdomme andere kinderen zwaar de grond in stampt. En dit wilde ik ff kwijt

Beantwoorden

@dien op vrijdag 23 oktober 2015 om 17:28:

Denk dat een opvoedkamp voor dit slachtoffer ook een goede plek zal zijn. Dan zal zij het ook voortaan laten om die klote streken te laten

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *