Buiten is het 16 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.609 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
85reacties

– PRIMEUR –
Een viertal jongeren wordt verdacht van zware mishandelingen zowel vanmiddag als gisteravond.
Zojuist gebeurde dat om 16.15 uur op de Hoofdstraat in Mierlo-Hout. Gisteravond werd een ander persoon zwaar mishandeld door (naar het zich laat aanzien) dezelfde jongeren, toen op de Houtsestraat (ook in Mierlo-Hout).
De politie zoekt hen daarom met spoed. Deze daders, vermoedelijk licht getinte jongeren vanaf 15 jaar, rijden in een klein model blauwe personenauto. Mogelijk rijdt die auto nog rond in de omgeving van Mierlo-Hout.
Alle info is welkom, zo laat wijkagent Henri van Vonderen zojuist weten. Zie je ze rondrijden, bel dan meteen 112. Heb je later meer informatie, bel dan de politie op 0900 – 8844 of anoniem op 0800 – 7000.

Zoals gebruikelijk staan de updates in de reacties hieronder.

85 reacties:

Een vriend is met golfclubs geslagen. Is een groep Marokkaanse jongens die willekeurig mensen slaan, zonder aanleiding. Hopelijk krijgt de politie die smeerlappen gauw te pakken…

Beantwoorden

@Hein op zaterdag 25 januari 2014 om 19:10:

GVD! Hoe is het met hem?

Beantwoorden

Marokkanen met golfclubs?
Verpaupering van de golfsport of upgrading ban de Marokaanse stand?
Ik houd het op het eerste …
Mag niet discrimineren, maar het zal nooit iets worden met die jongens.
Op de boot en terug er mee!

Beantwoorden

Lekker kort door de bocht om zomaar ervan uit te gaan dat het hier om een groep Marokkaanse jongeren gaat.

@Jan,
Wat doen we met die autochtoonse pedofielen en verkrachters dan?

Beantwoorden

Daders rond de 15 jaar en rijden rond in een auto?????? Moet je daar niet een jaar of 18 voor zijn?

Beantwoorden

met golfclubs?echt sportieve jongens dus.

Beantwoorden

Oog om oog, tand om tand. Kijk of het dan nog steeds ” leuk ” of ” grappig ” is voor die jongens om zoiets uit te halen. En om hier nou natinaliteit bij te betrekken is weer heel simpel. Het gaat om de daden en niet de afkomst van de dader.

Beantwoorden

@Frank, weet niet hoe het met hem is, hoorde het via een gemeenschappelijke kennis.

@John, getuige (slachtoffer) heeft dat gezegd (plus nog eventuele getuigen). Waarom zou je daar over liegen?

@Rudolf, gaat wel om de afkomst. Aangezien ze nog niet aangehouden zijn, kan het signalement niet duidelijk genoeg zijn toch?

Beantwoorden

“Er komen geweldige tips binnen over de blauwe auto, aangaande de zware mishandeling!! Samen sterk!!” aldus wijkagent Henri van Vonderen zojuist.

Beantwoorden

Ik dacht je 18 moest zijn om auto te rijden, of hoeft dat de Marokaanse jeugd dat eerder, och ja sorry we mogen niets zeggen over die lui. Stuur ze terug naar marokko op op een boot.

Beantwoorden

Een meisje was ook lastig gevallen door getinte mensen op woensdagavond op fietspad langs het spoor in mierlo hout. Gelukkig op tijd kunnen wegfietsen. Het ging hier ook om een kleine auto.

Beantwoorden

John kijk je wel eens naar OPSPORING VERZOCHT

Beantwoorden

Ze hebben het te druk met parkeerbonen schrijven voor de mensen die boodschappen aan het doen zijn in plaats van dit soort op te sporen.
En dan vragen ze de mede burger om hulp bij het zoeken naar deze raddraaiers.
Maar de mede burger geven ze liever een bon 🙁
Hoop dat ze snel worden gepakt maar dan wel door de Politie dan hebben ze te minst hun werk goed gedaan.

Beantwoorden

Jongeren van 15 horen inderdaad geen auto te rijden!

Beantwoorden

Niet normaal zeg en het zijn weer getinte mannen en dan van 15 jaar en in een auto?
Oh ja die mogen alles ja dat was ik vergeten wij hollanders mogen dat niet
Oppakke en terugsturen die handel
En voor de mensen die mishandelt zijn heel veel sterkte

Beantwoorden

Het 9 van de 10 dat het buitenlanders zijn. Ze moeten hier in dit land is wat harder op gaan treden tegen die kut koppen ‘tegen iedereen!!’
Politie is ook maar mietjes is dit land

Beantwoorden

Ik weet wel een adresje waar deze 4 helden langs mogen komen.
Maar ik weet nu al dat deze 4 lafbekken daar niet naar toe gaan.

Beantwoorden

“Ze hebben het te druk met parkeerbonen schrijven voor de mensen die boodschappen aan het doen zijn in plaats van dit soort op te sporen.”

Echt waar.. ik word altijd zo simpel van dit soort opmerkingen..

A. Dat doet de stadswacht of verkeerspolitie, de agenten die zoeken naar dit soort mensen zijn echt van een ander kaliber..

B. Dat doe je jezelf aan.. Moet je niet verkeerd parkeren of 10 cent minder willen betalen.. Dan krijg je ook geen bon. Dus helemaal terecht dat ze zich ook daar mee bezig houden, anders zou het een ongeregelde puinhoop worden.

C. Nee ik zit niet bij de politie en heb er ook geen ambitie naar, maar loop die mensen toch niet continu met dezelfde kortzichtige clichés af te zeiken.

Hoop overigens dat die 4 personen snel gepakt worden. Helaas zijn ze pas 15 dus zullen de straffen veel te milt zijn,

Beantwoorden

Het zijn geen marokanen maar wel weer getinte.. goh! Hopen dat ze er snel een te grazen nemen die voorbereid is op zulke tuig. An eye for an eye..

Beantwoorden

Mijn broer laatst ook zonder aanleiding geslagen. Maar dan op de geldropse weg. Sprongen uit het bos. Sorry om te zeggen maar hij heeft gezien dat het Marokkaanse jongens waren. Maar ook zonder aanleiding….zomaar. gaat nergens over. Hopelijk worden ze snel gepakt en ook goed hard gemept

Beantwoorden

Hoort die wijkagent niet op straat bezig te zijn ipv van te twitteren thuis op de bank volgens ip adres

Beantwoorden

ik hoop dat de daders snel gepakt worden.
cq getinte mensen kunnen uit alle landen zijn en maak geen beoordeling uit een verhaal van een ander . eerst zeker weten .En voor de slachtoffers veel sterkte en beterschap toegewenst

Beantwoorden

Misschien toch maar weer op de PVV gaan stemmen bij de volgende verkiezingen.
Deze problemen met die Marokkanen loopt in het hele land aardig uit de hand.

Beantwoorden

Getinte mensen slaan mag niet is discriminatie

Beantwoorden

Zeg Dre,je kan ook naar ze op zoek gaan en als je gevonden hebt leef je eens lekker uit,want dit is de enige taal waar dit vuilnis respect voor heeft,

Mijn zegen heb je.

Beantwoorden

Oog om oog tand om tand. Geweld met tegengeweld beantwoorden.

Beantwoorden

Aangezien meer dan helft allochtoon is in Helliemond, is de kans natuurlijk veel groter op licht getinte mensen die wat uitvreten

Beantwoorden

Helaas zijn het anonieme boefjes

Beantwoorden

UPDATE middels het officiële politiebericht:

Getuigen gezocht na slaan fietsers vanuit rijdende auto
De politie is een onderzoek begonnen nadat de afgelopen dagen in Mierlo-Hout twee fietsers vanuit een rijdende auto met een hard voorwerp zijn geslagen.
Vrijdagavond 24 januari rond 21.30 uur fietste een 17-jarige jongen uit Helmond over de Hoofdstraat. Hij werd ingehaald door een auto en met een voorwerp tegen zijn achterhoofd geslagen. De wagen is daarna weggereden. De jongen liep een hoofdwond op waaraan hij zich in een ziekenhuis heeft laten behandelen. Zaterdagmiddag 25 januari rond 16.15 uur gebeurde een soortgelijk iets op de Houtsestraat. Een 15-jarige jongen uit Mierlo die daar fietste werd ook vanuit een rijdende auto tegen zijn achterhoofd geslagen. Ook hij heeft zich in een ziekenhuis aan zijn verwondingen laten behandelen. De politie onderzoekt de zaken en roept getuigen op zich te melden. Bij de twee incidenten zou een blauwe auto zijn betrokken, met drie of vier personen erin. Mensen die vrijdagavond of zaterdagmiddag iets hebben gezien dat met deze zaken te maken kan hebben, worden verzocht te bellen met de politie in Helmond via 0900-8844. Anoniem iets melden kan bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Beantwoorden

Fuck them all!!!

Beantwoorden

Een heel volwassen en intelligente opmerking, Jack!

Beantwoorden

Dank je

Beantwoorden

@John

Nie zeiken, het zijn altijd die Marokkaanse neuzen de zaak verzieken.
Ben eerlijk en zeg dat ze lijfstraffen verdienen, en wat mij betreft keihard revanche op die (nl) allochtonen!!

Beantwoorden

@Rudolf

Volgens mij snap je het probleem niet, het is juist deze nationaliteit die landelijk problemen veroorzaken. Dus niet schijnheilig doen of deze groep uitvlakken, het zijn gewoon criminelen die kei maar dan ook keihard aangepakt moeten worden. Het afwachten moet voorbij zijn!!!!

Beantwoorden

Hopelijk worden ook de ouders van die lui aansprakelijk gesteld.flinke boete geven, dan gaan ze zich misschien zelf bezig houden met de opvoeding van hun eigen kinderen in plaats van dit door de staat te laten doen…

Beantwoorden

Trouwens heb ik ook wel ff een adresje waar ze langs kunnen komen. We gaan dan natuurlijk wel ff groeperen, en exact hetzelfde scenario uitvoeren als ze zelf doen. Dus marokkjes/neuzen kom maar op !!!!!!

Beantwoorden

wil ik ook wel eens doen een licht getinte met een hard voorwerp meppen,

kijken of ik dat ook mag

Beantwoorden

Hoezo op de boot zetten en terug. Ze zijn hier geboren dus Nederlanders. Tuig komt in alle vormen en maten. Helaas een probleem voor ons allemaal…

Beantwoorden

@allen,
Deze groep ALLOCHTONEN want zo blijf ik ze toch noemen, ook al hebben ze de Nl nationaliteit, zullen altijd een probleem blijven voor de nl samenleving. Ouders aanpakken werkt niet, want zei hebben geen grip op deze criminelen. En geloof mij maar, dat er nog veel meer ellende van komt. Het verhaal is…..
laten wij onze medelanders ( en dan heb ik het niet over deze Marokkaanse uitwassen) zo maar afrossen? Nee toch, kom verdomme op voor onze eigen bevolkingsgroep, en zet ze terug op de plaats. Keiharde maatregelen moeten volgen met jarenlange opsluiting in nog op te zetten opvoedkampen, speciaal voor deze uitwas, want dat zijn het! Deze kampen opzetten is goedkoper, dan oppakken en de volgende dag weer vrij rond lopen, ze vallen gewoon weer terug in hun onheilspellende groepsgedrag, want ze durven niets alleen heh, nee meteen de vriendjes optrommelen, kan ik ook kom naar op!!!

Beantwoorden

Ik ben het helemaal met je eens ADRIE.

Beantwoorden

@diana op zondag 26 januari 2014 om 01:17:

de politie schrijft geen parkeerbonnen uit. Dit deoen de parkeerwachters.

Beantwoorden

Gebeurt er iets ernstigs en dan is het niet in de eerste instantie belangrijk hoe het met het slachtoffer gaat. Nee het is belangrijker om erachter te komen of het allochtonen of autochtonen daders zijn, want in Nederland draait het daar nou eenmaal om. Diep triest. Ik hoop voor het slachtoffer dat hij hier snel weer boven op komt. Ik weet uit ervaring dat de beelden je nog jaren lang zullen bij blijven en op de meest vervelende momenten op komen. Voor de daders graag hun maximale taak straf en wellicht een belachelijke schadevergoeding, want meer zit er helaas niet in.

Beantwoorden

@janneman
Juist voor de slachtoffers is dat zeer traumatisch, maar weet je verdomme wat het ergste is? De dader wordt beschermt en het slachtoffer(s)!wordt aan zijn lot overgelaten. Dus niet met achterlijke verwoordingen komen als je niet weet waar je het over hebt!
Nogmaals bij (gewelds) delicten zijn voor 90% allochtonen betrokken. Je gent seker een criminelen vriendje heh, opsouwtuh en ga zeker niet met mij in discussie over deze problematiek want ik verwoord het recht voor je raap.. en niet onbelangrijk, de enige echte waarheid!!

Beantwoorden

Weten jullie wat grappig is? Altijd wanneer er maar even onderscheid gemaakt kan worden tussen mensen, of het nu op basis van huidskleur is, nationaliteit, geslacht of wat dan ook, dan gaat ook echt iedereen los. Blijf lekker jezelf en oordeel de daad. We zijn allen gelijk en de daden onderscheiden ons van elkaar in het leven en niet persoonlijke eigenschappen, want ieder mens is sowieso uniek in z’n eigen soort. Zeg nee tegen (zinloos) geweld, zowel fysiek geweld als verbaal geweld!

Beantwoorden

+1 voor mohamed

Beantwoorden

Maar die zogenaamde getinte mensen roepen het wel over zich af. Dus moet je ook niet raar op kijken dat daar dan nogal heftig op gereageerd wordt.

Beantwoorden

Jammer dat het een autochtoon-allochtoon kwestie is geworden.
Het belangrijkste is dat de daders gepakt worden, en ja voor een duidelijker profiel mag de afkomst gerust gezegd worden. Dat heeft helemaal niks met racisme ofzo te maken maar puur zodat die eikels sneller gepakt worden.

Het is echter wel gewoon een feit dat de meeste rotzooi geschopt wordt door jongeren met een allochtone achtergrond. Daar kun je niet omheen, maar sommige reacties hierboven zijn gewoon ongenuanceerd, generaliserend en overdreven.

Beantwoorden

De reacties komen wel vanuit de huidige verharde samenleving en dan mag je ze ongenuanceerd noemen, je kunt je ook afvragen wanneer aan dat algehele gevoel eens serieus aandacht wordt besteed.

Beantwoorden

En waarom zou je niet mogen zeggen dat het weer Marokkanen zijn. Het zijn toch altijd voor 90 % Marokkanen. En dan dat slappe gelul van we zijn allemaal mensen dus allemaal gelijk gaat bij mij niet op.
Een Marokkaan is nu eenmaal geen Nederlander en een Nederlander zeker geen Marokkaan. Dus mag het beestje best bij zijn naam worden genoemd.

Beantwoorden

@Josje,

En zo is het maar net! Ik ben deze gasten in ieder geval spuugzat en 100% van de Nl’ers met mij. Weet wel, als ze aan mijn kinderen of vrienden komen, is het pas echt oorlog in Helmond!!! Mijn ploeg van 70 man staat in de startblokken mocht het bij een van hun kinderen annex vrienden gebeuren. Dus politie en MAROKS

Beantwoorden

Vervolg @ Josje
Maak je borst maar nat! Ook wij deinzen nergens voor terug!

Beantwoorden

Wat erg zeg dat dit soort dingen gebeuren. ! Heel erg want als je verkeerd geraakt wordt kan dit wel eens slechter aflopen met de slachtoffers! Waar gaat het toch heen allemaal en zoo nutteloos. . . Hoop dat de daders zsm opgepakt worden. Waar gaat dit heen in onze samenleving. Nederland wordt verpest door de verkeerde mensen!!!

Beantwoorden

Daarbij wil ik ook even zeggen dat als ik door de stad loop, na het stappen naar huis fiets etc ik regelmatig hoor eej meisje pssst en lastig gevallen wordt en dat altijd door hetzelfde soort volk… geen nederlanders in ieder geval!!! Wordt er scheitziek van. . . Sla dan je eigen volk maar met een hockeystick en roep en scheld die maar na en dat in je eigen land maar niet meer hier!!!

Beantwoorden

@Adrie jij hebt duidelijk mijn verhaal niet goed gelezen. Ik weet zelf uit ervaring dat de daders er met een lachertje vanaf komen, ik ben zelf ook zwaar mishandeld in Helmond het hout. Ga vooral door met je priet praat jonge. Ik weet waar ik over praat.

Beantwoorden

Begrijpend lezen is nu eenmaal moeilijk, maar wat ik dus eigenlijk zeg is: Slachtoffer blijft achter met levenslang trauma en dader(s) komen er met een lachertje vanaf. Volgende keer zal ik het zo schrijven dat ook het laag opgeleide publiek zoals Adrie het sarcasme kan begrijpen.

Beantwoorden

@Janneman

Mijn excuses voor dit misverstand. Ik heb zo opgefokt de reacties gelezen, dat ik mijn reactie verkeerd geintrepeteerd plaatste.
Idd weet he dan exact waar je over praat.

Beantwoorden

Wat ik me dan afvraag is: waarom hoor je niets van de familie van de daders en de Marokkaanse gemeente hierover?
Wat vinden zij ervan? Schamen die mensen zich niet voor hun ” soort”.
Hebben die daders dan zo’n lak aan hun eigen familie en gemeenschap of vind die gemeenschap het wel best allemaal?
Je leest er nooit iets over , het is nu net of ze er zich niet voor interesseren.
Het enigste wat ik ooit hoorde was ” mijn zoon doet zoiets niet” of ” we worden gediscrimineerd” .
Ja vind je het gek dan???
Marokkaanse gemeente , organiseer een protestmars, zet een buurtbewaking op om jullie eigen rotzooi op te knappen en kom op voor de slachtoffers!

Beantwoorden

@ADRIE geen probleem. Ik kan me de frustraties goed voorstellen ;). Ik verontschuldig mij dan ook door mijn excuses te maken voor het ‘laag opgeleid’ gedeelte.

Beantwoorden

De ‘happy slapping incidenten’ maandag bij Bureau Brabant
Voor deze inmiddels zo genoemde “happy slapping” zaak werden vanochtend opnames gemaakt voor de uitzending van Bureau Brabant. Dat zal maandagavond bij Omroep Brabant te zien zijn.
Wijkagent Henri van Vonderen was vanochtend aanwezig en maakte de onderstaande foto’s.

Beantwoorden

We horen zojuist dat de bovengenoemde tv-opnames ook zijn gemaakt voor het landelijk opsporingsprogramma Opsporing Verzocht van de AVRO.

Beantwoorden

Voor iedereen die nog enigszins probeert om het gedrag van marokkanen goed te praten ga eens een dagje naar A’dam west en hou je oogjes maar eens goed open

Beantwoorden

Vandaag heeft de politie laten weten dat de 2 fietsers in Mierlo-Hout met een golfstick van hun fiets zijn geslagen. Beide keren reed er een auto langs de slachtoffers en hing er iemand met een golfstick uit het raam van de rijdende auto. Op de eerste reactie (helemaal bovenaan) had Hein het er al over
“Wat bezielt hen om zoiets te doen? De politie zet alles op alles om deze verdachten op te sporen” zo laat de politie weten.
Zoals vanochtend gemeld is het maandagavond bij Bureau Brabant. Dat wordt uitgezonden vanaf 18.15 uur bij Omroep Brabant en wordt ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.15 uur.

Beantwoorden

Naar aanleiding van het bovenstaande,
onderstaande item bij het opsporingsprogramma Bureau Brabant op Omroep Brabant vanavond:

Beantwoorden

In opsporingsprogramma Opsporing Verzocht op Omroep Brabant werd gemeld dat de politie 8 tips heeft gekregen. Bij die tips werden ook namen van mogelijke daders genoemd. Voor zover bekend, zat de gouden tip er niet bij.

Beantwoorden

De 4 golfclubmeppers zijn aangehouden
De politie hield dinsdagochtend 8 april vier verdachten in hun woningen in Helmond aan. De vier, in de leeftijd van 16 t/m 18 jaar, worden er van verdacht betrokken te zijn bij twee zware mishandelingen in Mierlo-Hout in januari. Daarbij werden twee fietsers vanuit een rijdende auto met een golfclub tegen het hoofd geslagen. De verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek.
Vrijdagavond 24 januari rond 21.30 uur fietste een 17-jarige jongen uit Helmond over de Hoofdstraat. Hij werd ingehaald door een auto en met een voorwerp tegen zijn achterhoofd geslagen. De wagen is daarna weggereden. De jongen liep een hoofdwond op waaraan hij zich in een ziekenhuis heeft laten behandelen. Zaterdagmiddag 25 januari rond 16.15 uur gebeurde een soortgelijk incident op de Houtsestraat. Een 15-jarige jongen uit Mierlo die daar fietste werd ook vanuit een rijdende auto tegen zijn achterhoofd geslagen. Ook hij heeft zich in een ziekenhuis aan zijn verwondingen laten behandelen.

Beantwoorden

Mag ik nu hen gaan meppen hoeft niet meer dan een keer per persoon

Beantwoorden

Gefeliciteerd politie Helmond! Ik ben trots op jullie!

Beantwoorden

Blij dat ze gepakt zijn, hopelijk krijgen ze de straf die ze verdienen!

Beantwoorden

2 maal poging tot doodslag. Ik ben benieuwd wat ze gaan krijgen. Naar mijn mening is 10 jaar nog te weinig…..

Beantwoorden

Conny, dat hoop ik ook, maar ik denk dat het allemaal met “de deken der liefde” wordt afgewikkeld. Dat gespuis – en met name dat licht getinte spul – komt er nog altijd véél te goed vanaf. Misschien zouden ze eens Marokkaanse normen moeten gaan hanteren, want in dat Noord-Afrikaanse land weten ze wel wat ze met zulke gasten moeten doen! Dat gepreek van ene Ali B. over respect werkt niet!! Het is wel duidelijk dat de politie toch een “proficiatje” waard is…….

Beantwoorden

@ Brombeer: ik spreek ook uit dat ik het “hoop”; misschien dat justitie extra allert is na Deurne-incidenten na de overval op Goldies; maar ja… Laat het recht zegevieren; nogmaals hoop ik dat hun leeftijd in dit geval niet “verzachtend” zal werken. Op deze leeftijd behoor je toch ech wel te weten wat goed of fout en goed fout is.

Beantwoorden

Knap werk van de politie! Nu hopen dat de rechter dat werk beloont met een mooie flinke celstraf. Maar dat zal wel weer niet.

Beantwoorden

dat is pas goed bericht,knap werk vd politie,wel hopende dat hier een flinke straf op komt te staan,wat bezielt iemand toch om zoiets in je hoofd te halen,ziekelijke gastjes,durven niet recht voor je neus wat te zeggen maar wel achterop je hoofd slaan,vieze stiekemers.

Beantwoorden

Een pluim voor het opsporen aan de politie en moge het RECHT zegevieren, dus geen halfbakken maatregelen voor de consequenties van hun daden a.u.b.

Zou het een verschil maken, onbekende slachtoffers OF …. bekenden VAN bekende personen, ( klasse justitie ) wat betreft de strafmaat ???

Wordt vervolgd oftewel, het wordt door ons gevolgd !

Beantwoorden

Mooi werk. Politie scoort een birdie op een par 4 hole

Beantwoorden

Pfff fijn dat de daders gepakt zijn.
Nu maar hopen dat ze een goede straf krijgen.
Politie…..mooi werk…

Beantwoorden

Flink straffen! Of krijgen we dan ook een demonstratie 🙂 kom maar op dan!

Beantwoorden
Fan van g.ekkehenkie

Chapeau politie ,nu de straf nog

Beantwoorden

@Rudolf op zaterdag 25 januari 2014 om 21:52:

Waarom mag je niet naar de afkomst van de daders kijken?
Daaruit kun je juist heel veel leren.

Beantwoorden

Politie houdt vijfde mogelijke golfclubmepper (14 jaar) aan
Vanochtend heeft de politie een 14-jarige jongen uit Helmond aangehouden inzake het nog lopende onderzoek naar deze mishandelingen met een golfclub. Dat meldde wijkagent Henri van Vonderen. Donderdag liet hij al weten dat de verhoren van de 4 eerder aangehouden verdachten (in de leeftijd van 16 tot en met 18 jaar) voorspoedig verliepen.

Beantwoorden

Van de 4 eerder aangehouden verdachten zit alleen een 18-jarige man nog vast. De 3 andere, minderjarige, verdachten zijn onder voorwaarden vrijgelaten, zo laat de politie weten.

Beantwoorden

Jonge Helmonders veroordeeld voor neerslaan fietsers met golfclub
De rechtbank Oost-Brabant veroordeelt een 20-jarige man uit Helmond tot een gevangenisstraf van 10 maanden, waarvan 5 maanden voorwaardelijk. Een 15-jarige Helmonder krijgt 17 dagen jeugddetentie en een werkstraf van 150 uur, waarvan 50 uur voorwaardelijk en een leerstraf voor de duur van 50 uur. De verdachten sloegen vanuit een auto 2 fietsers met een golfclub op hun achterhoofd.

De 20-jarige man reed op 24 januari vorig jaar als bestuurder met een auto door Helmond. De jongen zat achterin de auto.. Terwijl de bestuurder van achter een fietser naderde, sloeg de jongen door het openstaande raam met een golfclub op het achterhoofd van het nietsvermoedende slachtoffer. Een dag later deden zij hetzelfde bij een andere fietser. Beide slachtoffers hielden daar een forse hoofdwond aan over. Zie hierboven voor meer informatie hierover.
Dat de bestuurder niet zelf heeft geslagen, wil niet zeggen dat hij niet strafrechtelijk verantwoordelijk is voor die handelingen. Hij bood de jongen namelijk de gelegenheid om de fietsers te slaan. Ook heeft hij samen met de andere inzittenden de jongen opgehitst. De rechtbank veroordeelt de man en de jongen daarom voor het medeplegen van de delicten.

Geen pogingen doodslag
In tegenstelling tot de officier van justitie, oordeelt de rechtbank dat -hoewel er zeker sprake was van zeer risicovol handelen- niet de aanmerkelijke kans bestond dat de slachtoffers als gevolg van de klap om het leven zouden komen. De rechtbank betrekt daarbij dat niet kon worden vastgesteld uit welk materiaal de nooit gevonden golfclub bestond en met welke kracht de jongen sloeg. Verder waren de verwondingen fors, maar niet levensbedreigend. De rechtbank spreekt de verdachten daarom vrij van de ten laste gelegde pogingen tot doodslag. Wel veroordeelt de rechtbank hen voor pogingen om de slachtoffers zwaar lichamelijke letsel toe te brengen.

Andere misdrijven
De jongen maakte zich in oktober vorig jaar ook schuldig aan verzet bij zijn aanhouding. Hij reed als passagier met zijn zus mee, die staande werd gehouden voor een ademanalyse. Vervolgens draaide de jongen door en schopte en sloeg tegen een politieauto. Toen hij hiervoor werd aangehouden, ontstond een worsteling met twee agenten die hij bovendien uitschold.
In juli van dit jaar mishandelde de jongen iemand die hem aansprak omdat hij midden in de nacht met zijn scooter geluidsoverlast veroorzaakte. Het slachtoffer hield hier een gebroken jukbeen en een beschadigde kaakspier aan over en moest worden geopereerd.

Willekeurige slachtoffers
De verdachten maakten zich schuldig aan ernstige strafbare feiten. De rechtbank rekent het de 20-jarige verdachte in het bijzonder aan dat hij de veel jongere medeverdachte uitdaagde om willekeurige slachtoffers met een golfclub op hun achterhoofd te slaan. De slachtoffers hebben hiervan nog maandenlang lichamelijke en psychische gevolgen ondervonden. In het voordeel van de jongen weegt de rechtbank mee dat hij verminderd toerekeningsvatbaar is. Een jeugd- en kinderpsycholoog stelde namelijk vast dat er bij de jongen sprake is van een zeer lage begaafdheid, waardoor hij de gevolgen van zijn handelen niet goed kan overzien en hij is zeer beinvloedbaar. Aan de voorwaardelijke werkstraf van de jongen koppelt de rechtbank een aantal bijzondere voorwaarden. Zo krijgt hij een meldplicht bij de jeugdreclassering. Ook moeten de verdachten schadevergoeding aan de slachtoffers betalen.

Beantwoorden

Een dubbel zo zware straf was nog te licht geweest.

Beantwoorden

Wat een achterlijk lage straf weer. Belachelijk hoe makkelijk men er weer vanaf komt.

Beantwoorden

Ik hoop toch wel dat de rechter er minstens één “foei” bij gegeven heeft.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *