Buiten is het 12 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.153 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Leerlingen van openbare basisschool ’t Hout en andere kinderen uit Mierlo-Hout kunnen vanaf volgende week maandag terecht op de nieuwe vestiging van Kinderdagverblijf Villa Vrolijk. 1 Van de grootste particuliere kinderopvangorganisaties van Nederland heeft de krachten gebundeld met OBS ’t Hout. Samen vormen zij vanaf het nieuwe schooljaar een zogeheten openbaar kindcentrum. Het doel is om opvang en onderwijs meer op elkaar aan te laten sluiten. Komende zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur houdt Villa Vrolijk een open dag op de nieuwe locatie.
De wens voor een tweede locatie leefde al langer bij Ingrid en Hans van der Hulst, eigenaren van Villa Vrolijk. “We zijn in de loop der jaren uit ons jasje gegroeid. Op onze hoofdlocatie aan de Geldropseweg ontvangen we wekelijks ruim 750 kinderen. Verder groeien is op die plek niet meer mogelijk. Steeds vaker moeten wij ouders dan ook teleurstellen. Dat willen we niet.”
Het echtpaar verwacht echter dat de vraag alleen maar verder zal toenemen. “De nieuwbouwwijken Brandevoort en Luchen (buurtschap in Mierlo) groeien de komende jaren nog flink door. Om ook al die nieuwe bewoners de mogelijkheid te geven om hun kinderen naar Villa Vrolijk te brengen, zijn we ruim 2 jaar geleden op zoek gegaan naar een samenwerkingspartner.”
Er werd met verschillende scholen in Helmond gesproken. Uiteindelijk hadden de twee het beste gevoel bij openbare basisschool ’t Hout. “Onze visies sluiten goed op elkaar aan als het gaat om de invulling van een integraal kindcentrum. Daarnaast hebben we op de nieuwe locatie in de voormalige Jorisschool de mogelijkheid om een grote buitenruimte te creëren, net zoals aan de Geldropseweg. Zo komt er veel groen, inclusief een kinderboerderij met onder andere geiten.”
Ook qua organisatie is de nieuwe locatie te vergelijken met de hoofdvestiging. “We willen ervoor zorgen dat er ook hier vaste gezichten voor de groep staan. Een deel van ons personeel verhuisd mee, verder zijn we op zoek naar nieuwe krachten.”
Ouders uit Mierlo-Hout die al gebruik maken van de diensten van Villa Vrolijk hebben onlangs een bericht ontvangen over de nieuwe locatie en de mogelijkheid om mee te verhuizen. “Veel van hen zijn blij met onze nieuwe vestiging. Ze zijn overigens niet verplicht om mee te verhuizen. Daarnaast hebben al veel nieuwe ouders zich gemeld.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *