Buiten is het 13 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 114.412 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

13reacties

Onze gemeenteraadsleden willen de Helmonders meer gaan betrekken bij hun werk. Daarvoor starten zij het project ‘Gast van de Raad’. Inwoners krijgen op zo’n avond dan persoonlijk van een raadslid te horen wat hun politieke werk zoal inhoudt. Iedere Helmonder en Helmondse organisatie kan zich hiervoor vanaf nu gratis aanmelden.
Als ‘Gast van de Raad’ krijgt je een VIP-behandeling. Dat betekent dat jij op de avond van de gemeenteraadsvergadering om 18.30 uur met broodjes en soep  wordt ontvangen in Boscotondo. 2 Gemeenteraadsleden geven dan een toelichting op hun werk. En het verloop van de vergadering wordt met je doorgenomen.
Gasten maken dan ook kennis met Elly Blanksma, zij is als burgemeester namelijk de voorzitter van de gemeenteraad. Vervolgens volg je vanaf de publieke tribune de vergadering in de raadszaal. Na afloop kun je met een groot deel van de raadsleden en wethouders napraten. Dit onder het genot van 1 of meer drankjes (en vaak een borrelhapje) aan/in een bar in het centrum. Uit eigen ervaring weten we dat dat laatste deel best gezellig en nuttig kan zijn.
Belangstellenden voor ‘Gast van de Raad’ melden zich bij de griffie. Dat moet uiterlijk 2 dagen vóór 1 van de plusminus 12 raadsvergaderingen per jaar. De eerst komende raadsvergadering is dinsdag 1 november…
Aanmelden kan via 0492 – 587155 of je mailt naar [email protected]

In de reacties hieronder staat een update.

13 reacties:

Klinkt leuk. Met hoeveel personen mag je op zo’n avond komen?

Beantwoorden

Beste Ron,

In principe is iedereen welkom. Er is dus geen maximum aantal vastgesteld. De gemeenteraad wil optimaal gastvrij zijn! Als we het echt niet kunnen faciliteren, zoek ik samen met je naar een oplossing.

Jan Smit
Communicatieadviseur gemeenteraad Helmond

Beantwoorden

@Jan Smit. Dat lijkt me hartstikke leuk. Ga ik doen.

Beantwoorden

@E Betgem op woensdag 19 oktober 2022 om 07:57:

Ik ook

Beantwoorden

Raag is de vergadering altijd op dinsdag? Ik kan eigenlijk alleen op woensdag of donderdagavond

Beantwoorden

Mag je ook na soep en broodjes weer naar huis?

Beantwoorden

“Gast in de raad” is in het verleden al ooit opgepakt. De resultaten waren verdeeld.
Dus een beetje “oude wijn in nieuwe glazen”. Maar goed het initiatief is lovend maar kijk ook nog even terug naar het eerdere initiatief! Van “fouten” kan alleen maar worden geleerd. Een ezel stoot zich niet voor de …………………….
Berry Smits v/m raadslid HB -HA-HH

Beantwoorden

@Jan Smit op dinsdag 18 oktober 2022 om 18:01:

Dank je wel, dat klinkt goed! Ik ga kijken wanneer ik vrij ben (‘s avonds is bijna altijd een probleem voor mij) en ga die datums in de bewonersgroep gooien. I’ll be back. 😉

Beantwoorden

Goed initiatief! @Berry Smits welke fouten zijn er dan gemaakt destijds?

Beantwoorden

Update:
De eerste ‘Gasten van de raad’
Gisteravond waren er 7 Helmonders als eerste ‘Gast van de raad’. Zij werden om 17.30 uur in Boscotondo ontvangen door de raadsleden Lara Tamarinof van Groen Links en Cor van der Burgt van Lokaal sterk. Terwijl er met 6 van de 7 een broodje werd gegeten, gaven deze politici toelichting op hun raadswerk. Vervolgens namen de gasten plaats op de publieke tribune om de raadsvergadering te volgen waarna zij daarna om 22.15 uur gingen evalueren en napraten (lees: borrelen) bij Hotel West-Ende.
Jan Smit maakte gisteravond de onderstaande foto’s voor 10 uur.

Beantwoorden

@Anton Sprangers op woensdag 19 oktober 2022 om 13:03:

De raadsvergaderingen zijn altijd op dinsdag.

Beantwoorden

@berry Smits.
Snelle leerling om alle partijen te noemen waar je met veel bombarie bent gestart en weer bent geloost.

Heb je al een schoffel gekocht ?

Beantwoorden
Apostelwijk bewoner

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *