Buiten is het 6 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 100.967 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Vanochtend hoorden basisschool De Straap en het Dr. Knippenbergcollege (vwo) dat zij zich de komende 3 jaar excellent mogen noemen. Om 12.00 uur werd officieel bekend gemaakt welke 130 scholen in Nederland dat predicaat van de Inspecteur-generaal van het Onderwijs verdiende.
Een excellente school is een school waarvan de onderwijskwaliteit van goed niveau is. Ze onderscheidt zich van andere goede scholen door te excelleren in een bepaald gebied zoals een innovatief onderwijsaanbod of een bijzondere manier van om gaan met verschillen tussen leerlingen.
Tijdens een bezoek beoordeelde een onafhankelijke jury of een school deze erkenning verdiende. De afgelopen 3 jaar werd het traject excellente scholen georganiseerd door het ministerie van OCW. Sinds dit jaar is de Inspectie van het Onderwijs eindverantwoordelijk. Nieuw is dat de predicaten niet 1, maar 3 jaar geldig blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *