Buiten is het 14 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 97.305 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
2reacties

Voorleesbus Blikkie is 1 van de 10 genomineerden die in de race zijn voor de IVI Award 2015. De Stichting Innovatie voor Informatie (IVI) heeft als doel het bevorderen van innovatie in de informatiebranche in de ruimste zin. “De bibliotheek is erg blij met deze nominatie” laat Lesley, 1 van de voorlezers van Blikkie, weten. Vorig jaar werd deze innovatie award voor het eerst gewonnen door het Brabants Historisch Informatiecentrum met de website Het geheugen van Brabant.
Deze nieuwe mobiele activiteit van onze bieb bevordert het lezen en leesplezier bij de kinderen in onze stad en regio. Deze leespromotie vindt plaats in de voorleesbus en heeft burgemeester Elly Blanksma als ambassadeur. Inmiddels rijdt de oldtimer met vrijwilligers al een schooljaar naar peuterspeelzalen, scholen en speeltuinen. Haar eerst rit ging vorig jaar juni naar peuterspeelzaal Ieniemienie in Brouwhuis.
De IVI Award wordt uitgereikt aan een bibliotheek, mediatheek, archief, museum of soortgelijke organisatie in Nederland. Diegene die het meest innovatieve product, concept of dienst ontwikkelde dat gericht is op informatieverschaffing aan het publiek, pakt de prijs.
Op donderdag 12 november tijdens het jaarlijkse congres van het KNVI in Nieuwegein is de prijsuitreiking. Behalve de eer, krijgt de winnende inzending ook hulp ter waarde van 15.000 euro. Wil je graag dat onze bieb deze prijs pakt, dan kun je daarop stemmen. Ga dan helemaal onderaan die pagina en kies de zesde mogelijkheid: ‘Voorleesbus “Blikkie” – Bibliotheek Helmond Peel’.

In de reacties hieronder staat een update.

2 reacties:

Jaa leuk,die was ook in de speeltuin,mijn kids vonden t erg leuk!!

Beantwoorden
Monique Van der Heijden

Update
Voorleesbus Blikkie eervol tweede
Tijdens het KNVI congres in Nieuwegein is vanmiddag de IVI Award 2015 uitgereikt door juryvoorzitter Bas Savenije aan het online platform Modemuze. Modemuze is een online platform dat de mode- en kostuumcollecties van Nederlandse musea samenbrengt en toegankelijk maakt. Het is een initiatief van 7 musea. Doelstelling is het zichtbaar maken van kwetsbare collecties en het delen van kennis en expertise over deze collecties; niet alleen tussen de musea maar ook met het publiek.
De voorleesbus Blikkie van Bibliotheek Helmond-Peel eindigde eervol als tweede en het project ArtTube van Museum Boijmans werd derde.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *