Buiten is het 5 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 86.324 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
1reactie

Voorleesbus Blikkie is 1 van de 10 genomineerden die in de race zijn voor de IVI Award 2015. De Stichting Innovatie voor Informatie (IVI) heeft als doel het bevorderen van innovatie in de informatiebranche in de ruimste zin. “De bibliotheek is erg blij met deze nominatie” laat Lesley, 1 van de voorlezers van Blikkie, weten. Vorig jaar werd deze innovatie award voor het eerst gewonnen door het Brabants Historisch Informatiecentrum met de website Het geheugen van Brabant.
Blikkie, de nieuwe mobiele activiteit van de bieb, bevordert het lezen en leesplezier bij de kinderen in onze stad en regio. Deze leespromotie vindt plaats in de voorleesbus. Burgemeester Elly Blanksma is ambassadeur van Blikkie. Inmiddels rijdt de oldtimer met vrijwilligers al een schooljaar naar peuterspeelzalen, scholen en speeltuinen. Haar eerst rit ging vorig jaar juni naar peuterspeelzaal Ieniemienie in Brouwhuis.
De IVI Award wordt uitgereikt aan een bibliotheek, mediatheek, archief, museum of soortgelijke organisatie in Nederland. Diegene die het meest innovatieve product, concept of dienst ontwikkelde dat gericht is op informatieverschaffing aan het publiek, pakt de prijs.
Tijdens het jaarlijkse congres van het KNVI in Nieuwegein op donderdag 12 november is de prijsuitreiking. Behalve de eer, krijgt de winnende inzending ook hulp ter waarde van 15.000 euro. Wil je graag dat onze bieb deze prijs wint, dan kun je daarop stemmen. Ga dan helemaal onderaan die pagina en kies de zesde mogelijkheid: ‘Voorleesbus “Blikkie” – Bibliotheek Helmond Peel’.

1 reactie:

Jaa leuk,die was ook in de speeltuin,mijn kids vonden t erg leuk!!

Beantwoorden
Monique Van der Heijden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *