Buiten is het 14 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.702 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
1reactie

Enkele horecaondernemers in de Kerkstraat hadden de gemeente laten weten hun terrassen graag tegen de gevel te plaatsen. Dat verzoek is in strijd met het huidige Helmondse terrassenbeleid. Nu mag alleen op een klein grijs gedeelte van die straat een terras omdat de voetgangers langs hun gevel moeten kunnen lopen.
Daarop volgde vorige week een uitvoerige discussie in het college van burgemeester en wethouders. Uiteindelijk besloten zij hiervoor, als pilot, toestemming te geven in afwachting van het nieuwe terrassenbeleid. Deze pilot geeft de betreffende ondernemers echter geen enkel recht op continueren van dat beleid. Dit zal expliciet worden medegedeeld aan de ondernemers.
Wil je meer weten over de regels die in Helmond gelden om een terras te mogen exploiteren, kijk dan op het digitale loket van de gemeente. Binnenkort start in het centrum een proef om de regeltjes te versoepel en verminderen. Wellicht worden daarin dan ook de terrassen meegenomen.

1 reactie:

Allemaal om nog meer winst in hun zakken te laten vloeien en de gewone sterveling moet straks over straat met zijn of haar rollator om door scootertuig te worden omver gereden.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *