Buiten is het 8 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 93.222 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
2reacties

Bij 4 patiënten van het Elkerliek ziekenhuis is vastgesteld dat ze drager zijn van de ‘Vancomycine-Resistente Enterokok’ (VRE)-bacterie. Deze bacterie werd voor het eerst bij een patiënt op een verpleegafdeling in Helmond aangetroffen. Uit een contactonderzoek van het ziekenhuis bleken nog 3 patiënten de bacterie bij zich dragen.
Inmiddels loopt een uitgebreider contactonderzoek bij al ontslagen patiënten die recent op de betreffende verpleegafdeling hebben gelegen. In totaal worden 180 mensen benaderd waarbij de mogelijkheid wordt geboden deel te nemen aan het onderzoek naar eventueel VRE-dragerschap.
VRE is voor gezonde mensen ongevaarlijk. Bij ernstig zieke en/of verzwakte patiënten kan de VRE echter wel infecties veroorzaken. Die zijn moeilijk behandelbaar omdat VRE ongevoelig is voor de gangbare antibiotica.
De VRE positieve patiënten die nog in het ziekenhuis zijn, liggen alleen op een kamer. Voor de verpleging van deze patiënten gelden voor medewerkers speciale maatregelen zoals handschoenen en schorten dragen. Zodra een kamer vrijkomt na ontslag van een patiënt met VRE wordt die pas na grondige reiniging weer vrijgegeven voor normaal gebruik.

2 reacties:

Nah lekker dan.. darm bacterie en ik heb op de darmafdeling gelegen😂👍

Beantwoorden
Sharona van Duppen

Oh, ik dacht dat jij alleen een nieuwe anus had gekregen.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *