Buiten is het 16 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.200 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Jan van den Hurk heeft uit handen van wethouder Frans Stienen de Vrijwilligerspenning van de gemeente ontvangen. Hij kreeg deze onderscheiding zaterdag tijdens de viering van zijn 60-jarig jubileum als lid van de Handboogschutterij Houts Welvaren. Deze bloeiende vereniging heeft met de schietprestaties al vele bekers gewonnen. Houts Welvaren werd in 1877 door de kastelein Meulendijks opgericht om de mannen van Mierlo-Hout (dat toen nog bij Mierlo hoorde) iets te doen te geven naast werken en doodgaan.
Jan van den Hurk heeft zich tijdens zijn lange lidmaatschap zeer verdienstelijk gemaakt voor de vereniging, zo laat de gemeente in het persbericht weten. In 1959 werd hij jeugdbestuurder, in 1963 wordt hij in het bestuur gekozen en van 1971 tot 1975 was hij voorzitter. In 2004 komt hij opnieuw in het bestuur voor 4 jaar. Verder begeleidde hij de bouw van schietpaleis D’n Doel aan de Koeveldsestraat in 1974 en de uitbreiding daarvan in 2002.
De onvermoeibare vrijwillige inzet gedurende vele jaren was voor burgemeester en wethouders aanleiding om aan hem de Vrijwilligerspenning van de gemeente toe te kennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *