Buiten is het 10 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 111.466 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

5reacties

Ben van der Heijden ontving de vrijwilligerspenning van de gemeente Helmond. Die werd hem toegekend omdat hij al ruim 25 jaar vrijwilliger is bij de Stichting Dierenambulance / Dierenasiel Helmond e.o. In die periode zette “Mister dierenambulance”, zoals Ben ook wel gekscherend wordt genoemd, zich naar schatting 30 duizend uur in voor deze organisatie.
Hij kreeg de penning en bijbehorende oorkonde donderdagmiddag uit handen van wethouder Marita van Lierop. Dat gebeurde tijdens de kerstbijeenkomst van de dierenambulance waarbij vele andere vrijwilligers en ook zijn vrouw aanwezig waren. Tevens kreeg hij die middag van de stichting een gouden draagspeld met oorkonde.
Op onderstaande foto v.l.n.r. wethouder Van Lierop, Ben en bedrijfsleider Twan Spierings.

In de reacties hieronder staat een aanvulling.

5 reacties:

Gefeliciteerd, maar de dierenambulance bestaat toch al langer.

Beantwoorden

Gefeliciteerd Ben, dik verdiend!

@Meniekske Op zeker (toen nog met Wilma), maar Ben is er nu 25 jaar als vrijwilliger.

Beantwoorden

Van harte gefeliciteerd Ben

Beantwoorden

Aanvullend:
Omdat er een tijdelijk gat ontstond vanwege een tekort aan vrijwilligers, begon Ben in 1998 als bijrijder van de dierenambulance. 25 Jaar later is hij er nog steeds actief. Begonnen als bijrijder en hulp, maar al snel kwamen er nieuwe taken bij: chauffeur, centralist, planner, organisator, vraagbaak en hét gezicht en boegbeeld van de dierenambulance.
De heer Van der Heijden bezocht menig school om uitleg te geven over de werk dat bij de dierenambulance wordt gedaan. En niet zonder resultaat volgens B&W want door zijn enthousiasme, heeft hij velen geïnspireerd om zich daar ook in te zetten als vrijwilliger.

Beantwoorden

Ben was bang voor honden, maar rijdt nu al 25 jaar op de dierenambulance. Dat en meer lees je in dit artikel van Omroep Brabant.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *