Buiten is het 8 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 91.743 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
3reacties

Toon van Beers, voorzitter van de stichting beheer wijkgebouw ‘De Zonnesteen’, heeft voor zijn jarenlange inzet de vrijwilligerspenning van de gemeente Helmond ontvangen. Wethouder Nathalie van der Zanden reikte de onderscheidingen zaterdag uit. Dat gebeurde in Brouwhuis tijdens de de receptie ter gelegenheid van de viering van het 25-jarig bestaan van Stichting Beheer Wijkgebouw De Zonnesteen.
De 73-jarige Antonie Gerardus van Beers is sinds de opening van het Wijkgebouw actief als vrijwilliger. In 1993 is hij Hoofd Beheer geworden van de Stichting Beheer Wijkgebouw De Zonnesteen en in 2003 voorzitter. Daarnaast organiseert hij jaarlijks in samenwerking met Wijkvereniging de Zonnesteen diverse activiteiten. Verder is hij lid van Oranje Comité Helmond.
De onvermoeibare vrijwillige inzet gedurende vele jaren is voor burgemeester en wethouders aanleiding geweest om aan de heer Van Beers de vrijwilligerspenning van de gemeente Helmond toe te kennen.

3 reacties:

Mooi om Toon tijdens de receptie regelmatig een traantje weg te zien pinken. Het lijkt soms vanzelfsprekend, maar zonder die-hards als hij kan een wijkgebouw niet functioneren. Waar elders betaalde krachten worden ingezet draait De Zonnesteen nog volledig op vrijwilligers. Van de wijk, voor de wijk en er is nog genoeg ruimte voor nieuwe activiteiten. (schaamteloze reclame, moet kunnen)

Zanggroep Aventurino had overigens ook een lied voor hem geschreven en gezongen. Dit is de tekst daarvan:

Na de receptie was nog een feestavond gepland vanwege het 25-jarig bestaan, met warm en koud buffet (door Zaal Vissers) en muziek van Liedertafel ’t Akkoordje. Een geslaagde dag en tot in de puntjes geregeld.

Beantwoorden

Da doe je goed toontje van harte gefeliciteerd

Beantwoorden
Jos Julian Filippini

proficiat Toon

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *