Buiten is het 4 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.267 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
1reactie

Zaterdag heeft de heer Wil van de Kerkhof uit handen van wethouder Antoinette Maas de Vrijwilligerspenning van de stad Helmond ontvangen. Hij kreeg deze onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor de Stichting Draaiorgels Helmond.
Vanaf de herstart in 2013 zette Wil van de Kerkhof zich in voor het beheer van de Helmondse draaiorgelcollectie. Aanvankelijk om te voorkomen dat de collectie versnipperd zou worden. Vervolgens om te laten zien dat een laagdrempelige culturele voorziening een rol van betekenis kan spelen voor onze stad. Onder zijn aanvoering is het orgelmuseum weer op de kaart gezet.
Naast zijn inzet voor de Stichting Draaiorgels Helmond was hij vanaf 1977 vele jaren actief bij de Carnavalsvereniging Oranjebuurt en in de periode 1980 tot 2010 zeer intensief actief voor Hockeyclub Helmond (HMHC). In 2012 kreeg hij voor zijn inzet bij deze verenigingen een Koninklijke Onderscheiding.
Wegens gezondheidsredenen is Wil van de Kerkhof gedwongen te stoppen met zijn activiteiten. Hij heeft het voorzitterschap overgedragen aan zijn opvolger. Wil van de Kerkhof is ook benoemd tot Erelid van de Stichting Draaiorgels Helmond.
De onvermoeibare vrijwillige inzet gedurende vele jaren is voor burgemeester en wethouders aanleiding geweest om aan hem de vrijwilligerspenning van de gemeente toe te kennen.

1 reactie:

Proficiat Will geniet er nog even van.

Groeten Eugene

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *