Buiten is het 14 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.543 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
4reacties

Gisteravond tussen 22.45 en 23.00 uur werd een vrouw op straat beroofd bij de fietsenstalling van het station. Daarbij werd haar I-Phone 5 gestolen. Zij is daarvan erg geschrokken maar niet gewond geraakt, zo liet wijkagent Marco van Bree weten.
De 18-jarige vrouw liep al bellend over het Stationsplein. Ter hoogte van de ingang van de fietsenstalling zag zij 2 jongens staan. Toen zij de jongens passeerde, spraken zij haar aan en duwde 1 van die 2 haar omver en griste de telefoon uit haar handen.
Aan de hand van geïnstalleerde volgsoftware probeerde de politie de telefoon op te sporen. Maar dat is tot op dit moment nog niet gelukt.
De 2 daders van deze straatroof zijn plusminus 18 – 20 jaar oud. Zij zijn vanaf het Stationsplein gevlucht in de richting van de Weg op den Heuvel. Van hen was er 1 blank, hij droeg een donkere jas en reed op een soort BMX-fiets. De andere dader was getint, droeg een lichte jas en was te voet.
Als je tips hebt of getuige was, vraagt de politie te bellen naar 0900-8844 of anoniem 0800-7000.

Dit bericht is om 12.30 uur ietwat aangevuld.

4 reacties:

Blank en een getint. Dat waren beslist Sjors en Sjimmie!!

Beantwoorden

Had het er vandaag op het werk nog over dat het nieuwe station heel fijn is om mensen te overvallen. Bij die trap als je van Eindhoven afkomt, heel fijn om daar mensen te overvallen.
Raar station, raar ingedeeld, fietsbrug was overbodig als de fietsenstalling aan de andere kant was.

Beantwoorden

@Weblog
Wat zijn jullie overwegingen eigenlijk bij het vermelden van de huidskleur van iemand. In deze kwestie gebeurt dit wel en bij dat stel dat die broedende zwaan meepikt lees je daar niks over. Springen jullie hier selectief mee om of hangt dat af van wat de politie hierover kwijt wil? Los hiervan vraag ik me altijd af wat de meerwaarde van het kenmerk huidskleur is in een tijd dat getinte mensen al lang geen uitzondering meer vormen in het huidige straatbeeld.

Beantwoorden

@Maartje op vrijdag 18 april 2014 om 14:11:

Dat hangt inderdaad af van hetgeen de politie aan informatie doorgeeft. Bij een aanhouding (zoals vandaag bij de broedende zwaan) is de huidskleur niet van belang. Maar bij een opsporing denkt de politie dat het geven van zoveel mogelijk uiterlijke kenmerken van een gevluchte verdachte, burgers helpt die persoon gemakkelijker herkennen.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *