Buiten is het 7 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.389 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
11reacties

Vanochtend raakte een vrouw gewond bij aanrijding met een vrachtwagen. Ze reed op een snorscooter en wilde de Traverse richting het station oversteken. Op de oversteekplaats kwam zij in botsing met de vrachtauto. Met onbekende verwondingen is de vrouw met de om 10.34 uur gealarmeerde ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Het is ons niet bekend hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren. De oversteekplaats is met verkeerslichten beveiligd. 
Harrie Fotografie maakte de bijgaande 4 foto’s.

11 reacties:

Alweer daar, daar waar vorige maand politie een jonge man van scooter af reed.

Beantwoorden

gebeurt heel veel bij die oversteek plaats meeste rijden door het rood licht vinden scooters en fietsen makkelijk om daar even over te steken zonder te wachten tot het groene licht brand

Beantwoorden

Ik heb op die oversteek in de afgelopen twee maanden al drie keer meegemaakt dat automobilisten door rood rijden. Je moet daar echt goed uit kijken.

Beantwoorden

Gooi er desnoods een flinke drempel in, dan zijn automobilisten alerter

Beantwoorden

Ik kom hier met de auto elke dag twee keer langs onderweg van of naar het werk, en (brom-/snor)fietsers rijden daar ontzettend vaak gewoon door rood. Misschien moet er maar eens gehandhaafd worden.

Beantwoorden

@D’n dieje op dinsdag 17 maart 2020 om 14:53:

je hebt gelijk, net als Frans. Ga er maar eens even staan en kijk hoeveel er doodgewoon doorrijden alsof er geen lichten staan. En soms gaat het maar net goed! Maar automobilisten rijden er ook vaak door het rood (zoals bij vrijwel alle stoplichten)..

Ik wil hiermee niet zeggen dat de aangereden persoon dat ook heeft gedaan, verre van dat.

Beantwoorden

Ook fietsers scooters voetgangers rijden of lopen door rood licht.
Niet alleen auto’s vrachtwagens en motoren.
Jongeren en ouderen

Beantwoorden

@D’n dieje op dinsdag 17 maart 2020 om 14:53:

Het gaat om de richting Deurne-Helmond. Automobilisten rijden daar vaak te snel. Je mag er 50 km/u rijden. 70-80 km/u is daar de gewoonte. Terwijl de km-beperking al overduidelijk vooraf is aangegeven.

Beantwoorden

Inderdaad vaak door rood rijden daar zowel voetgangers,fietsers, bromfietsers en snorscooters
Gewoon ff n paar keer handhaven..is het zo afgelopen

Beantwoorden

@Edwards op dinsdag 17 maart 2020 om 16:20:

Dat klopt inderdaad, en ook richting Deurne wordt er dik te hard gereden. Blijkbaar ben ik het enige brave burgertje dat daar keurig 50 rijdt, want iedereen komt me voorbij. Ik woon zelf aan de Traverse dus ik weet hoe irritant het is als mensen als een idioot door de straat komen knallen.

Overigens heb ik er zelf nog nooit een auto of vrachtwagen door rood zien rijden, maar wat mij betreft mag er wel een flitspaal komen te staan in beide richtingen. Ik weet dat mensen een hekel hebben aan flitspalen, maar ze werken wel!

Beantwoorden

Beter is om deze oversteek volledig weg te halen. Fietsers kunnen ook 50 meter verder via grotere kruispunt of eerder 150 meter terug.
Dat scheelt weer goede doorstroom, dure verkeerslichten en veiligheid.

win win win

Of willen we alleen minder minder minder?

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *