Buiten is het 10 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 110.569 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

16reacties

Vanuit het oogpunt van een duurzame en gezonde stad gaat de gemeente 200 extra bomen in de stad planten. Deze bomen worden duurzaam geplant. Dat wil zeggen in een goede ondergrond, onder de juiste groeiomstandigheden en met voldoende groeiruimte. Zodoende hebben de bomen normaal gesproken een lang en duurzaam leven voor de boeg.
De gemeente is op zoek naar mooie en geschikte plekken waar deze 200 extra bomen geplant kunnen worden. Een ieder kan met ideeën komen voor plekken waar deze bomen het verschil kunnen maken.
Op hun website staat een reactieformulier waar een idee of suggestie voor een nieuwe locatie kan worden doorgegeven. Alle inzendingen worden bekeken en daaruit wordt uiteindelijk een keuze gemaakt.
Voordat een boom geplant kan worden, onderzoekt de gemeente of de betreffende plek geschikt is voor duurzame aanplant. Hierbij wordt onder andere gekeken of er geen ondergrondse kabels en leidingen liggen, hoe de aanwezige verharding is en wat de groeiruimte boven de grond is. Mocht de plek hier niet aan voldoen, dan kan het zijn dat sommige ideeën helaas niet realiseerbaar zijn.
Aanplant eerste boom
De eerste van de 200 extra bomen wordt geplant op woensdag 14 maart op het plein aan de Welpenstraat. Wethouder Paul Smeulders en Erik de Vries zullen op feestelijke wijze deze boom planten. Op initiatief van de buurt wordt het plein aan de Welpenstraat groener gemaakt. De bestaande bestrating wordt vervangen door bomen en struiken. Daarnaast worden de groeiomstandigheden van de bestaande bomen sterk verbeterd en wordt er ruimte gemaakt voor de aanplant van tien extra bomen op dit plein. 

In de reacties hieronder staat een update.

16 reacties:

Hoe verwoord je het schoolvoorbeeld van een verkiezingsstunt? Nou, zo dus.

Beantwoorden

@Maarten Driessen op maandag 5 maart 2018 om 11:16:

Ik dacht precies hetzelfde, maar toen realiseerde ik me dat er 199 bomen pas ver na de verkiezingen worden geplant.

Beantwoorden

In het BZOB bos

Beantwoorden

vul de bossen op de rijpelberg weer aan ? Stormschade heeft veel veroorzaakt. En het word langzaam opgestookt & leeggehaald.

Beantwoorden

Hier in noord worden de bomen gekapt om plaats te maken voor ‘nieuw groen’.
Had een mooie boom voor mijn huis, nu een zanderig postzegeltje met inmiddels de derde slag zieltogende kruipplantjes. Stelletje mafkezen!

Beantwoorden

Maak de plantsoenen in de harmonies traat kleiner met kleinere bomen en meer parkeerplaatsen.

Beantwoorden

goed idee ..meer groen in Helmond Toppie

Beantwoorden

Bij het station stond een mooie populier was beschadigd door de storm.Ik dacht ze zullen hem opknappen maar het werd de zaag.En als ze weer bomen gaan planten laten ze de bomen gewoon verdrogen.Helmond is net als Eindhoven geen groene stad.

Beantwoorden

Ik heb een weiland aan de burg krollaan
Dit ligt net voor het coovels bos paralel met de autoweg naar Eindhoven . Daar kunnen wel enkele bomen staan,heb er zelf al 120geplant, begint op een mooi parkje te lijken, daar kunnen er nog wel enkele bij

Beantwoorden

Klopt Erica,

Alles in Noord is weggekapt voor een stelletje idioten die het bij de gemeente nog voor elkaar kregen ook nog om straten vol bomen weg te laten kappen. Waarom? Omdat ze de bladeren op moeten ruimen en vogelpoep op hun auto’s is ook een ramp. Zelf hebben ze een kont als een wasketel en doen ze de hele dag niks. Voortuintjes zijn beton geworden en bloemen hebben plaats gemaakt voor zielige struiken. Helmond-Noord is groen, ja, dat klopt helemaal. Groen van het mos en uitslag op alle tegels en muren. Wat is er gebeurt in 25 jaar tijd toen mensen nog leuke tuintjes hadden met bloemen. Moet je nu eens kijken hoe het her en der er uit ziet. Mooie verkiezingsstunt. Maar ik geloof niet één politicius meer.

Beantwoorden

Een heel goed initiatief. ????

Beantwoorden
Agnes van den Reek

Wacht eerst tot de wijk helemaal klaar is en kijk dan verder kwa indeling

Beantwoorden

Update:
Zoals we hierboven hadden aangekondigd, werd vandaag de eerste van de 200 extra bomen geplant door wethouder Erik de Vries en Paul Smeulders.

Beantwoorden

Ik durf daar dus geen boom op te geven, straks komen ze in mijn straat kijken en op het idee de bomen die daar al staan te rooien, zoals met zoveel bomen in de wijk. Het is ‘s zomers niet fijn lopen, in de knallende zon, langs gloeiend hete auto’s….
Net zijn alle bomen langs de Dr. Dreeslaan gesloopt….

Beantwoorden

Over bomen plaatsen gesproken . . . .
Op de Rayse Heide , het bos tussen Dierdonk en Rijpelberg , staat 1 huis .
Mooi geplaatst tussen veel bomen . Leuke natuurlijke omgeving , zo vlak naast het fietspad .Op de fotos van Google is het één groot bosgebied .
Tot onlangs : alles wordt weggebulldozerd , het wordt één grote landingsbaan !!
Zijn dit de uitbreidingen van Welschap ??
Mijn vraag is eigenlijk : is zo’n boseigenaar ook verplicht om na het rooien van 500 bomen er weer 500 nieuwe te plaatsen ??? En dan niet van die keline ukkies van 1 meter hoog ??
De omgeving is tenslotte ook óns zuurstofbos

Beantwoorden

En in stiphout
Graag wat bomen in de “Van der Weijdenstraat” die allemaal zijn verdwenen
Idem in de “Van Duijnhovenstraat”.
Wat dacht je van die 4 bomen die eind 2015 illegaal zijn gerooid aan het einde van het woonerf in de Deelenstraat (heb er geen gemeentelijke aankondiging van gezien) door een buurtgenoot met huidige politieke ambities.
Dat verdiende geen staande ovatie.
Bij aannemersbedrijf Adriaans op de Rootakkers zijn er in de loop der jaren eveneens 3 lindebomen verdwenen.

Beantwoorden
De verontwaardigde Helmonder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *