Buiten is het 9 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.073 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
2reacties

Vrijdag werd officieel de Week van Helmond Stagestad 2016 afgesloten bij De Groene Campus. Gedurende 2 keer 1 week brachten in totaal 250 derdejaars VMBO-t leerlingen van het Dr. Knippenbergcollege (in maart) en het Carolus Borromeus College (in april) een bezoek aan ondernemend regio Helmond. Leerlingen hadden elke dag bij een ander bedrijf een halve dag snuffelstage. Dat gebeurde bij 40 ondernemers die werkzaam zijn in onder meer food, automotive, textiel, techniek, metaal, mechatronica, logistiek en design.
Zo gingen de leerlingen bijvoorbeeld bij Swanenberg Hydraulic Systems aan de slag met de techniekbox en maakten ze bij Het Beginstation kennis met de circulaire economie. Bij Civilion kregen ze tijdens een rondleiding uitleg over civiele techniek, bij GBO Design werkten de leerlingen aan oplossingen om thuis afval beter te sorteren en ook de Helmondse automotive industrie werd bezocht.
Helmond Stagestad is een project dat ruim 3 jaar geleden geïnitieerd is door de gemeente, Rabobank Helmond en Werkgeversplein Regio Helmond. Net als tijdens de edities in 2015 en 2014 is het doel om studenten, bedrijfsleven en onderwijs- en kennisinstellingen in de regio Helmond dichter bij elkaar te brengen. Het bedrijfsleven in de regio kent veel bedrijven die bij het grote publiek onbekend zijn. Zij bieden echter volop mogelijkheden voor stages en werk voor jongeren.

2 reacties:

Ik kijk er niet meer vanop , er is wel meer in Helmond afgesloten ! !

Beantwoorden

en hebben ze er iets van opgestoken?

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *