Buiten is het 6 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.397 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
27reacties

De politie heeft de afgelopen dagen nog 3 mannen aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij handel in harddrugs. Vrijdagochtend werden in Helmond al 3 Helmonders van 24, 25 en 35 jaar aangehouden. De politie verdenkt hen ervan dat zij voor een groot deel verantwoordelijk zijn voor het dealen in de onze Binnenstad en daarbuiten. Ook de nu aangehouden verdachten behoren tot hetzelfde netwerk.
Vrijdagavond werd op het politiebureau een 18-jarige man uit de stad aangehouden. Hij meldde zich daar zelf omdat hij wist dat ze naar hem op zoek waren. Vanochtend hield de politie een 28-jarige Helmonder aan in een woning in de stad. De politiewoordvoering: “Hij was daar vermoedelijk om drugs te verkopen. Bij hem werd een handelshoeveelheid drugs aangetroffen.” Hij was samen met een 25-jarige Helmonder die ook is aangehouden. Alle verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek. Politie en Openbaar Ministerie onderzoeken nu wat de rol is van dit tweede trio in het Helmondse drugsnetwerk.
De politie in haar persbericht vanmiddag:

In Helmond wordt er gewerkt aan een veilige binnenstad. Het is een taak van de overheid, om erop toe te zien dat wet- en regelgeving wordt nageleefd en iedereen eerlijke kansen krijgt.. Achter de schermen wordt hier hard aan gewerkt, door overheidspartners als Politie, de gemeente Helmond het Openbaar Ministerie en in deze zaak ook de Belastingdienst. Met de aanhouding van deze verdachten komt er geen einde aan het aanpakken van de (drugs)overlast in de Helmondse binnenstad. Wanneer vermoedens bestaan dat wet- en regelgeving wordt overtreden, zullen we daar als overheden tegen optreden. Uw melding helpt ons ook! Ziet u een verdachte situatie of heeft u vermoedens van criminele activiteiten, neem dan contact op met de politie, telefoon 0900 88 44. Wilt u liever anoniem melden dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem telefoon 0800 70 00.

Harrie Fotografie maakte vrijdagochtend de bijgaande foto’s in de Molenstraat en Bockendonk (Brandevoort).

In de reacties hieronder staat een update.

27 reacties:

Goed bezig blijf zo doorgaan dat al die troep van de straten is.👍

Beantwoorden

Ga aub door ruim die rotzooi op

Beantwoorden

Aanpakken die handel, opgeruimd staat netjes !!

Beantwoorden

Doorgaan jongens

Beantwoorden

Misschien eens een kijkje nemen in de Kruisstraat, staat regelmatig een witte Combo waar mensen in en uitstappen waarna hij weer wegrijdt

Beantwoorden

Top ga zo door word Helmond weer veilig en gezellig

Beantwoorden

doorgaan!!! goed bezig

Beantwoorden

Achterzijde leegstaand belastingkantoor, ook zon bedrijvig plekje..

Beantwoorden

Top gedaan 👍👏

Beantwoorden

Zet er ook bij wat ze op geladen hepe tering Helmond

Beantwoorden
Albert D’n Tielse

Nou geweldig hoe meer dat ze op pakken hoe liever👍👍👍

Beantwoorden

Hoe eerder ze weg zijn hoe minder de dealers zijn hoe eerder dat ze binnen ziten bij jullie dus waar kies je voor laat ze maar lekker door gaan

Beantwoorden

Ff met een tank door de heistraat

Beantwoorden

Dus een van die 1e drie zit een snitch tussen 😂

Beantwoorden

Geven ze hier alleen maar tips door .

Beantwoorden

Hebben niks beters te doen

Beantwoorden
Nicky van Lierop

Goed bezig

Beantwoorden
Harriet Meulendijks

Weer molenstraat,,,

Beantwoorden

Gekke nsbers

Beantwoorden

@Mario op maandag 18 mei 2020 om 23:23:

Volgens mij zijn die inmiddels allemaal opgepakt en berecht. Maar fijn dat je ook meedenkt waar de drugsdealers in Helmond zitten. We lezen hier mee.

Beantwoorden

Wat mooi om te zien dat de politiemannen en -vrouwen hier wel gewaardeerd worden. Laten we dat respect houden. Grootmoeder spreekt: die pet past ons allemaal zeiden we vroeger. 💐🌷 🌹 🌼 🌻 Op dit moment kan ik jullie alleen deze bloemen aanbieden, maar ze zijn niet minder gemeend.

De Molenstraat was natuurlijk te verwachten, de Heistraat was misschien wel meer te verwachten, maar ook in Brandevoort doen ze dus ‘gewoon’ mee. Gelukkig zijn de meeste criminelen zo te lezen heel erg dom (met alle respect hoor). Een makkie daardoor voor de politie (ook met alle respect natuurlijk) lijkt me om die drie andere drugsmannen op te pakken.

Beantwoorden

Regelmatig het parkeerterrein bij de Lidl in de Heistraat schoonvegen is geen overbodige luxe. Tweemaal daags graag en dan in de avonduren.

Beantwoorden

Benieuwd wanneer ze bij die residentie Tramonde aan de Kasteeltraverse eens ingrijpen. Daar wordt ook veel gedeald

Beantwoorden

Update:
Helmonder aangehouden voor het opnieuw overtreden gebiedsverbod
De politie hield gistermiddag rond 12.30 uur een 25-jarige Helmonder aan op het Doorneind. Agenten zagen dat hij zich op hield in het centrum van Helmond terwijl hij een gebiedsverbod had.
De verdachte werd enkele weken geleden aangehouden in het centrum. Hij zat toen in de auto en was de chauffeur voor een andere verdachte die drugs dealde. Deze laatste verdachte is aangehouden in een groter onderzoek naar drugshandel in het centrum (zie helemaal boven aan). De aanpak van het dealen van drugs heeft in onze stad al langer een hoge prioriteit voor alle partners.
De nu aangehouden man kwam er destijds vanaf met een boete op basis van de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV) en een waarschuwing dat bij een volgende overtreding een gebiedsverbod zou volgen. 2 Weken geleden werd hij echter opnieuw aangehouden in het centrum. Politieagenten kwamen af op een melding dat hij iemand bedreigd zou hebben met een scherp voorwerp. Na een korte achtervolging te voet kon hij worden aangehouden, waarbij hij zich met het nodige geweld tegen de collega’s verzette. De man kreeg toen meteen een gebiedsvebod voor het Helmondse centrum opgelegd.
Gisteren zagen agenten hem dus echter opnieuw rijden. Daarop is hij aangehouden. De man krijgt een boete en het gebiedsverbod wordt door de gemeente met 12 weken verlengd.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op maandag 15 juni 2020 om 21:51:

Gewoon jaar vastzetten, kan hij ook geen regels overtreden

Beantwoorden

Gewoon in een inrichten plaatsen

Beantwoorden

geen belangrijkere nieuws zeker

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *