Buiten is het 10 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 97.660 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
18reacties

Een auto met Pools kenteken was vannacht rond 01.05 uur op de Weg door de Rijpel in de Rijpelberg betrokken bij een ongeval. Het voertuig reed eerst in een bocht tegen een lantaarnpaal rechts van de weg, daarna werd een lantaarnpaal links uit de grond gereden om vervolgens over de kop op een geparkeerde auto aan het Bouvignehof op straat te belanden.
De man en de vrouw die in de personenauto zaten, zouden hierbij uit de auto zijn geslingerd. De man werd liggend op straat door buurtbewoners aangetroffen. Na een onderzoek in een ambulance, is de vrouw door de politie in een politiewagen verhoord en vervolgens weer overgedragen aan de ambulancedienst. De man die wel aanspreekbaar was, is in de ambulance gehoord. Het duo is met onbekende verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Voordat de opgeroepen traumahelikopter landde, werd die gecanceld.
De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. De bestuurder werd gecontroleerd op alcohol, er wordt niet uitgesloten dat er drank in het spel was. Door het ongeval raakte een tweede geparkeerde auto beschadigd. De Weg door de Rijpel en de Bouvignehof zijn tijdelijk afgesloten geweest door het ongeval.
Gisteravond vloog eveneens op de Weg door de Rijpel, ter hoogte van Gooisehof, een auto uit de bocht en belandde op de kop.
Harrie Fotografie maakte onderstaande foto’s.
In de reacties hieronder ’n uitgebreide update met de informatie van de politie.


18 reacties:

Maar we mogen niet oordelen….

(BMW…duh!).

Beantwoorden

Elk nadeel heb zn voordeel, weer een Poolse auto minder

Beantwoorden

Nog meer zuipuh en nog harder rijden

Beantwoorden

@ik op zondag 26 juli 2015 om 09:33:

Toch niet normaal meer!
Gisteren was het ongeluk denk ik door de wind en vannacht omdat het erg donker was in de Rijpelberg. Ik kan me niet voorstellen dat het door te hard rijden en drank kon gebeuren. 😉

Beantwoorden

Oja wat stom van me ?

Beantwoorden

Ik vind het nog t ergst voor de getroffen mensen van de andere auto. Ben bang dat ze niets terug krijgen van de verzekering van de polen als ze al uberhaupt verzekerd waren. Deze mensen Lapte alle verkeersregels aan hun laars geen gordels om, met alcohol achter t stuur en niet aan de snelheid houden!

Beantwoorden

Niet alle Polen gaan achter het stuur met drank op, beetje jammer dat dit meteen gezegd wordt. Ik ken genoeg Polen die hard werken en zich netjes in onze maatschappij meedraaien. Het blijven tenslotte mensen maakt niet uit van welke nationaliteit. Ik hoop dat ze het goed maken.

Beantwoorden
Vera van Rooijen

Hier zijn geen maatregelen voor te bedenken om het te voorkomen, dit is het gevolg van een gebrek aan verstand. Wel aanleiding genoeg natuurlijk om dit sujet te verwijderen uit Nederland

Beantwoorden

@Vera van Rooijen op zondag 26 juli 2015 om 10:47:

Zo is dat 🙂

Beantwoorden

@Lotte op zondag 26 juli 2015 om 10:39:

Dat wordt dan voor degene die schade heeft geleden richting Waarborgfonds Motorverkeer en voor de veroorzaker van de schade richting Terminus Verzekering.

Beantwoorden

@Jan de Vries op zondag 26 juli 2015 om 09:44:

Geweldige reactie!

Beantwoorden

Het officiële politiebericht:

Flinke ravage na eenzijdig ongeval, rijbewijs bestuurster ingevorderd
Het rijbewijs van een 31-jarige Poolse automobiliste, zonder vaste woon- en verblijfplaats, werd zondagmorgen 26 juli rond 1.15 uur kort na een eenzijdig ongeval op de Bouvignehof ingevorderd. Even daarvoor was ze ter hoogte van de Bouvigehof uit de bocht gevlogen.
Voorlopig onderzoek wijst uit dat ze met hoge snelheid, komende vanaf de Weg door de Rijpel ter hoogte van de Bouvignehof in de bocht rechtdoor is gereden. Door de snelheid werden er twee lantaarnpalen geraakt en uit de grond gereden. Hierna sloeg het voertuig over de kop en knalde vervolgens op een geparkeerde personenauto die daarop tegen een daarachter geparkeerd voertuig botste. Het eerste genoemde geparkeerde voertuig raakte door de klap zwaar beschadigd.
De bestuurster en haar bijrijder, een 31-jarige man uit Helmond, raakten als gevolg van het verkeersongeval gewond maar waren wel aanspreekbaar. Omdat er vermoeden bestond dat zij onder invloed was van alcohol werd bij haar een blaastest afgenomen. Deze gaf als indicatie aan dat ze gedronken had. Omdat de bestuurster haar sleutelbeen had gebroken moest zij naar het ziekenhuis. Ook de bijrijder is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. In het ziekenhuis is bij haar een bloedmonster afgenomen voor nader onderzoek. Haar rijbewijs is inmiddels ingevorderd. De politie is nog niet klaar met het onderzoek.

Beantwoorden

@Vera van Rooijen op zondag 26 juli 2015 om 10:47:

Toch wel raar dan dat er meestal als er een ongeval is gebeurd met een pools kenteken dat de bestuurder heeft gedronken

Beantwoorden

Inderdaad vreemd, in Polen zijn de straffen voor rijden onder invloed ook niet misselijk’ dus waar deze nare eigenschap vanaf komt is een raadsel.

Beantwoorden

Kun je zien hoe gevaarlijk de. Weg door de rijpel is.Het is er gevaarlijk om te fietsen. En te voet over te steken. Nogmaals er wordt door idioten met hoge snelheden gereden die onverantwoordelijk zijn .Zie het dagelijks.

Beantwoorden
Sjaak. Bussemakers

@Vera van Rooijen op zondag 26 juli 2015 om 10:47:

Ga toch weg man ik heb er geen goed woord voor over kut Polen zijn het en ze maken de buurt nog onveilig ook zuipen en rijden goeie combo top en al hadden ze niet gezopen moesten ze nog nuchter wordt dan???

Beantwoorden

@Vera van Rooijen op zondag 26 juli 2015 om 10:47:

Goh toch teveel gezopen wat een verrassing !!

http://www.omroepbrabant.nl/?news%2F233427852%2FDronken+Poolse+bestuurster+%2831%29+richt+ravage+aan+in+Helmond.aspx

Beantwoorden

@Vera van Rooijen op zondag 26 juli 2015 om 10:47:

Inderdaad jammer maar nu weten we het zeker, niemand mag met teveel alcohol achter het stuur

Beantwoorden
Vera van Rooijen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *