Buiten is het 10 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 111.466 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

3reacties

Zaterdag 21 januari stond een man bij de pinautomaat in winkelcentrum Brouwhorst veel geld te pinnen met een bankpas die niet van hem is. Die pas is namelijk van een 82-jarige vrouw.
Zij was eerder gebeld door een nep bankmedewerker en vervolgens kwam er een nep koerier van de bank bij haar thuis. Die heeft haar bankpassen en mobiele telefoon meegenomen.
De politie: “Deze man heeft er mee te maken. Hij pleegt de pinfraude en we willen weten wie hij is en waar hij is.”
Zij geven daarom nu beelden van de verdachte vrij. Herken je hem of heb je meer informatie? Dan wordt je gevraagd te bellen naar 0800-6070 of (anoniem via Meld Misdaad Anoniem) 0800-7000. Het tipformulier van de politie kun je daarvoor ook gebruiken.

Gistermiddag plaatsten we ook een opsporingsbericht inzake een bejaarde vrouw die het slachtoffer werd van spoofing. Dat bericht werd op onze Facebookpagina inmiddels 178 keer gedeeld.

Trap er niet in. De bank vraagt nooit om je bankpas en pincode, geef die dus nooit aan een vreemde. Ook al is die persoon nog zo overtuigend aan de telefoon of bij je aan de deur. Meer informatie over deze vorm van oplichting en fraude en hoe je het kunt voorkomen.

In de reacties hieronder staat een update.

3 reacties:

Walgelijk zo zielig heel veel sterkte uitzetten dat tuig bah!!!!

Beantwoorden

Update:
De gezochte verdachte die in Brouwhuis pinde met een bankpas van de 82-jarige vrouw, heeft zich al gemeld op het politiebureau aan de Traverse. Hij herkende zichzelf op de foto’s. Dat liet de politie gisteravond laat weten: “Iedereen bedankt voor het meedenken en delen!”
Het opsporingsbericht op onze Facebookpagina werd 112 keer gedeeld.

Beantwoorden

Wat een land. Heb pas de kapper in de Molenstraat gesproken over de vechtpartij bij hem in en voor de zaak. Kom daar al 20 jaar. Aardigere mensen ken ik niet. Vader dochter en zoon moesten voor hun zaak vechten. Daders? Licht tot donker getint. Er is wel iemand opgepakt maar na 2dagen alweer op straat.
De eigenaars van de kappers zaak zijn Turks. De dochter zei tegen mij dat Nederland veel te goed is voor slechte mensen. Dat klopt als een bus.
Wat te doen zeer zeer streng straffen net zoals in de thuislanden waar de meeste van die criminelen vandaan komen!, Desnoods ook met lijfstraffen. Dat zal niet bij alle daders helpen maar zoals het nungaat is Nederland reddeloos verloren.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *