Buiten is het 10 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 96.209 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
6reacties

Rond half 5 vanmiddag vond er in Helmond West een aanrijding plaats op de Heeklaan ter hoogte van de tijdelijke oversteekplaats. Dit gebeurde eerder op precies dezelfde plek op 16 februari.
Vandaag betrof het een aanrijding tussen een personenauto en een scooter. De jonge bestuurster van de scooter werd ter plaatse in de ambulance behandeld. De materiële schade leek mee te vallen. Ook bleef de overlast voor het overige verkeer beperkt.​
Harrie Fotografie en Vico Hoozemans maakten de onderstaande foto’s.

 

6 reacties:

Alweer daaro

Beantwoorden

Vind ik niet gek! Ik rij er bijna dagelijks langs.. De auto’s verrekken het daar ook om aan de tijdelijke snelheid van 30 te houden.. Heb al een paar keer ruzie gehad met bestuurders die achter me reden en me vervolgens gingen inhalen. Ik zeg niet dat in dit geval de autobestuurder de schuldige was, maar wel dat het een wonder is dat er nog niemand is doodgereden op de Heeklaan! Heeklaan? Ik zeg Hekellaan!

Beantwoorden

Ik zeg: tijdelijke drempels! Een keer stuiteren en je leert het wel af

Beantwoorden

Een van beiden ging door rood natuurlijk…. Ik woon schuin tegenover deze oversteekplaats en zie het bijna letterlijk elk uur gebeuren. Het door rood rijden hebben sommige mensen tot een nationale volkssport verheven, met alle (nare) gevolgen van dien.

Het valt me overigens nog mee dat dit ‘pas’ het tweede ongeval is op dit stukje Heeklaan. Door de werkzaamheden is het hier flink oppassen geblazen. Helaas realiseert zich dat niet iedereen….. en ook dat zie ik dagelijks.

Inderdaad, de borden met de snelheidsbeperking staan er slechts ter decoratie en van handhaving door de politie is geen spoor te bekennen. Totdat het binnenkort een stuk minder gunstig afloopt. En dan worden we ineens wakker.

Jammer dat we ons allemaal zo gemakkelijk schuldig maken aan wangedrag. En jammer dat wij hier als direct omwonenden daar dagelijks mee geconfronteerd worden. En ook jammer dat er niet gehandhaafd wordt. Want tsja, het negeren van een verbod om rechtsaf te slaan (Parallelweg) is natuurlijk véél belangrijker, of niet politie Helmond?

Beantwoorden

De materiële schade leek mee te vallen….. makkelijk om zo te schrijven….. Scooter total los, je krijgt er nooit voor terug wat je er voor betaald hebt. Kleding en schoenen kapot a 250€. Nou is deze vrouw die is aangereden zelfstandig ondernemer als ambulant kapster….. komende 6 weken geen inkomen en valt mijn inziens ook onder materiële schade. Zo loopt de teller wel op en valt het zeker niet mee met de schade die je nog maar moet terug verhalen op de veroorzaker die door het rood reed.

Beantwoorden

@sjoerd op donderdag 31 maart 2016 om 07:58:

Goed dat je dat hier meldt. Je hebt natuurlijk helemaal gelijk wat betreft de materiële schade, dat was dan blijkbaar duidelijk een verkeerde inschatting van onze kant op dat moment. Sorry daarvoor.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *