Buiten is het 7 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 91.743 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Zaterdagmiddag om 17.00 uur werd er een 80- jarige dame bestolen in haar woning aan de Houtse Parallelweg in Mierlo-Hout.
2 Daders belde aan bij de woning en deden zich voor als medewerkers van de stadswachten waarop de oudere dame hen binnenliet. Eenmaal in de woning vroegen zij haar het geld te laten zien wat zij zojuist gepind had. Het duo gebruikte het smoesje dat het geld gescand moest worden. De dame gaf het geld af waarna het tweetal kort daarna  ervandoor ging.
Het gaat om 2 blanke mannen tussen de 30 en 45 jaar, circa 1.80-1.85 meter lang, normaal slank postuur. De mannen spraken accentloos Nederlands.
De politie waarschuwt voor dergelijke babbeltrucs. Criminelen in de regio maken er steeds vaker gebruik van bij ouderen. Meestal hebben zij het voorzien op hun geld en sieraden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *