Buiten is het 23 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 98.407 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
11reacties

Vorig jaar zei 1 op de 37 Helmonders (= 2,7%) veel overlast te ervaren van drugsgebruik of drugshandel in de buurt. Daarmee scoorde Helmond het laagste percentage in Brabant. Ook ten opzichte van de rest van Nederland deden we het goed. Dat blijkt uit de Veiligheidsmonitor die het CBS vannacht publiceerde.
Uit hun onderzoek bij bewoners (ouder dan 14 jaar) van gemeenten met meer dan 70.000 inwoners, bleken die van Roosendaal het meeste drugsoverlast te hebben. Met 13% staat die gemeente zowel in Brabant als Nederland bovenaan. Ook in Rotterdam en 4 Limburgse gemeenten hebben ze er veel last van. Van alle 70.000+ gemeenten had 5% van de bevolking vorig jaar drugsoverlast. Dat is, aldus het CBS, 2% hoger dan het landelijk gemiddelde.
Tussen 2013 en 2016 was er een stevige daling (van 4,7% naar 2,7%) van het percentage Helmonders dat aangaf veel overlast te hebben van drugsgebruik of drugshandel in de buurt. Opvallend dat we vorig jaar ineens veel minder overlast hadden. Want vrijwel evenveel Helmonders (25,1 % in 2013 en 25,8% in 2016) zeiden in die jaren dat er drugsgebruik en -handel in hun buurt voorkwam.

11 reacties:

Burgers raken ontmoedigd is gewoon dweilen met kraan open en als politie toch de helft van de aangiftes niet in behandeling neemt, waarom zou ik dan nog overlast melden

Beantwoorden

Precies Moedeloze Burger,

de politie heeft handen en voeten te kort. een regering die in gebreke blijft en de aangiftes die zich opstapelen. De prioriteiten zijn verlegd bij de politie naar de grote criminele jongens, b.v. op kampen en bungalows/bedrijven waar veel in beslag genomen kan worden. Veel burgers hebben geen zin meer in aangiftes, want er wordt niets (meer) mee gedaan. De lijken stapelen zich iedere dag meer op in dit land Steekpartijen, berovingen van vooral ouderen en de (agressieve) drugstoename is meer gewoonte dan uitzondering geworden.Op een aantal plaatsen stellen burgers hun eigen politie samen om een einde aan te maken aan overlast. Als ik de langzame ondergang van deze maatschappij bekijk.in al zijn facetten kan ik me daar helemaal in vinden…..

Beantwoorden

@moedeloze burger op maandag 24 juli 2017 om 11:09:

Ik snap je frustratie omdat jij misschien net die ene op de 37 Helmonders bent die er heel veel last van heeft.
Maar misschien las je er in het stukje juist overheen dat het CBS niet de aangiften als maatstaf pakte, maar de meningen peilde van de bewoners van alle gemeenten. In Helmond hebben we er weinig last van, dat lijkt mij dus juist goed nieuws.

Beantwoorden

Nee Gerard,

als je in de ‘betere’ wijken van Helmond woont (misschien jij ook?) dan heb je minder of wellicht nergens geen last van. Dat is dus geen maatstaf, dat is de schijnwereld.

Beantwoorden

De cru in het verhaal is het woordje ‘veel’.

Ik heb niet veel last van het gebruik of handel erin, maar als je een keer door bv de heistraat komt merk je het echt wel.

Beantwoorden

@Joost op dinsdag 25 juli 2017 om 07:55:

Dus je leest dat de statistiek ook al gemanipuleerd kan zijn.
Aantallen slaan dan alleen maar op VEEL overlast ervaringen;
alle andere worden simpelweg niet geteld.
Dan is het nog erger, reden te meer om er moedeloos van te worden.

En volgens mij moet het niet uitmaken waar je loopt of woont

Beantwoorden

Voor wie het betreft:

De bovenstaande cijfers komen stuk voor stuk van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Sinds 9 januari 1899 meet, verzamelt, bewerkt en publiceert deze alom gerespecteerde instantie de Nederlandse statistieken ten behoeve van overheid, wetenschap en bedrijfsleven.
In alle eerlijkheid konden wij hen nog nooit op foutieve informatie betrappen. Wie dat wel kan, staat niet alleen op de voorpagina van de weblog en de landelijke kranten, maar haalt (net als zij gisteren) waarschijnlijk ook de opening van het 20.00 uur Journaal van NOS.
Mocht iemand een soortgelijk maar uitgebreider onderzoek willen doen (waarbij Helmond dus ook wordt vergeleken met de andere plusminus 400 gemeenten), dan houden wij ons warm aanbevolen voor die rapportage.

Beantwoorden

Veel mensen hebben houding van zolang ik maar wegkijk gebeurt mij niks en ik meldt dan lekker da tik helemaal; niet bang ben.
Ook weet CBS en weblog dondersgoed hoe politie data achterhoudt en manipuleert; op grote verzoek van de linkse kerk want ander spelen feiten “rechts in de kaart” .
Dus word ter een loopje genomen met de waarheid en realiteit en er een eigentijdse draai aan gegeven.
Zo meldt men doodleuk dat de nederlandse bevolking groeit; maar dan lezen we dat dit toch eigenlijk niet waar is want het is alleen ” illegale” doch ongemoeid gelaten immigratie wat onze bevolking doet toenemen.
Zo lezen we over toegenomen besteedbaar inkomen, en horen we later dat dit vooral en eigenlijk alleen overheids ambtenaren betreft..oh ja, diezelfde groep linkse kerk stemmers natuurlijk. die ook oververtegenwoordigd zitten in main stream media…ja die linkse kerk..de naar de mond praters; de profiteurs van de “EUSSR”… de profiteurs van asielstromen…die linkse kerk. Lollig hoe linkse demonstranten bij G20 toppen agenten verwonden en naar het leven staan, van ons personeel blijf je af….dezelfde linkse kerk die als tegendemonstraties onrust chaos en geweld uitlokt en hanteert bij pegida en pvv bijeenkomsten…
Nee, niks bevooroordeeld hoor, allemaal hartstikke eerlijk en veelzijdig bericht gegeven…Dat CBS weigert bv ook om de kosten van migratie te berekenen: waarom? het speelt natuurlijk rechts en wilders in de kaart.
tja de boze wereld speelt rechts in de kaart..De EU speelt rechts in de kaart; burgers zijn LINKS namelijk helemaal spuugbeu…liegen om hun eigen hachje.
niet vies van enig dedain, nrc en vk met name, arrogendeert men linkse propaganda alsof het bewezen succesvol ons de juiste weg zal wijzen.
Weg met brussel ,weg met Rutte, pvda en vooral ook D66 en Groenklaver

Beantwoorden

@moedeloze burger op dinsdag 25 juli 2017 om 11:02:

Wat jij aangeeft is exact wat deze cijfers onzinnig maakt. Ik heb geen tot weinig last van drugshandel wanneer ik het zie. Jij hebt bijvoorbeeld als Veel last wanneer je een groepje jongeren ziet blowen en rondhangen.
Gevoelskwesties als deze zijn te divers om een exact cijfer over te geven

Beantwoorden

@Andruska op dinsdag 25 juli 2017 om 13:54:

Het linkse deel van de samenleving doet in verscheidenheid niet onder voor het rechtse. Wat dat betreft is de vergelijking met een kerk wel aardig gevonden.

Maar juist vanwege die verscheidenheid zegt deze vergelijking niet veel. In het bijzonder staat niet iedereen die links is achter gewelddadige acties.

En om “on topic” te blijven: onder die 36 van de 37 mensen die zeggen niet veel overlast te ervaren, moeten ook veel rechtse mensen zitten. Ik kan me althans niet herinneren dat bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen 97,3% links heeft gestemd.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op dinsdag 25 juli 2017 om 11:37:

Complimenten voor die reactie. Ik waardeer jullie feitelijke weergave van de werkelijkheid zoals ik ook altijd graag lees wat andere Helmonders vinden. Zo krijg je een beeld van wat er leeft in Helmond.
Vreemd dat sommigen denken dat het om aangiften bij de politie gaat. Ik heb het gevoel dat we van @moedeloze burger, @Twan Peeters en @Andruska zo’n rapportage niet hoeven te verwachten. 🙂

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *