Buiten is het 5 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 100.046 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Wethouder Paul Smeulders van duurzaamheid heeft vandaag het watertappunt bij TV Carolus officieel in gebruik genomen. De tennisvereniging won dit watertappunt (ter waarde van 5000 euro) met een actie van Nudge, het ABN AMRO World Tennis Tournament en Brabant Water. TV Carolus was 1 van de 5 tennisverenigingen die de meeste stemmen wist binnen te halen. In februari kregen zij uit handen van Richard Krajicek de prijs alvast ‘symbolisch’. De onthulling vandaag vond plaats na een thuistoernooi voor de jongste tennissers. De gemeente trakteerde hen op wit-groene bidons.
“Werken aan duurzaamheid kunnen we als gemeente niet alleen, dat moeten we samen met de stad doen. Daarom ben ik blij dat een grote vereniging als TV Carolus het initiatief neemt om met duurzaamheid aan de slag te gaan” aldus de wethouder.
Door de aanwezigheid van het watertappunt kunnen de tennissers altijd fris water tappen, waardoor het gebruik van plastic wegwerpflesjes vermindert. Dit past binnen de doelstellingen van TV Carolus, die zich wil ontwikkelen tot de  duurzaamste sportvereniging van Helmond. Naast het verminderen van afval, worden kapotte lampen in de lichtmasten vervangen door LED-verlichting en kunnen via Facebook tennisrackets en tenniskleding van eigenaar wisselen. Er werd onlangs een duurzaamheidscommissie opgericht die meer acties gaat ontwikkelen en uitvoeren, zo laat de vereniging weten.
Onderstaande foto’s werden gemaakt door Rianne van Lierop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *