Buiten is het 18 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 98.974 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
4reacties

Tijdens het jaarlijkse koningschieten bij het Catharinagilde werden zondag 2 koningen geïnstalleerd. Wethouder Frans Stienen haalde bij het 237ste schot de eerste koningsvogel neer. Daarmee is de wethouder voor de eerste keer ere-koning van het St. Catharinagilde Helmond. Bij de tweede koningsvogel wist Eef Luyben bij het 180ste schot de vogel van de schutsboom naar beneden te halen. Eef is Jonge Deken (vice-voorzitter) van het gilde. Daarmee komen zij in de lange lijst met koningen sinds 1950.
Bij de jeugd viel wederom de eer te beurt aan Ivana Peters die zich jeugdschutter 2014 mag noemen. Ere-schutter werd koningin Lucy Luyben, bij het 38ste schot. De 2 koningen en ere-schutters hebben een vendelhulde van de vendeliers in ontvangst genomen die dit jaar voor het eerst sinds lange tijd weer met 5 man het vendel zwaaiden. Dit alles vond voor het tweede jaar plaatst op de nieuwe locatie bij de gildekamer op Binderen. Het Catharinagilde mag zich de laatste jaren verheugen met een groeiend aantal gildebroeders.
Op de eerste foto zie je van links naar rechts: ere-koning Frans Stienen, Jannie Stienen, de moeder van Frans Stienen, Koning Eef Luyben, Ivana Peters en Lucy Luyben.

4 reacties:

Ontroerend. Fons en Frans. Zouden ze nou gewoon een pilsje samen drinken?

Beantwoorden

Allemaal CDA’ers zo te zien. Hoeveel subsidie krijgen ze?

Beantwoorden

@mark
Uw reactie op deze weblog zegt meer dan voldoende over uzelf.
Kijk vooral even op de website van het gilde hoe lang zij hebben moeten zwerven en knokken op het hoofd boven water te houden. In de meer dan 600 jaar dat wij bestaan heeft het gilde heel hard moeten werken om te kmen waar we nu zijn. Overigens begrijpt u niets van het gildenwezen.Bij ons doen wij niet aan politiek en wij zijn zeker niet allemaal CDA-ers. Het gilde laat zich in ieder geval door uw zure opmerking de feestvreugde niet ontnemen.

De voorzitter van het gilde,
Ron Peters

Beantwoorden

@ Catharinasgilde Het is toch simpel om die subsidie vraag te beantwoorden!. Per jaar € 899,00. Dus zal Mark nu ook tevreden zijn? Of neit? Te veel ! Groeten van een gildebroeder uti Mierlo-Hout. Berry

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *