Buiten is het 4 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.290 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
25reacties

De politie roept een autodief op om zichzelf bij hen te melden. “Wellicht kon je de verleiding niet weerstaan toen je langs deze bestelauto fietste en zag dat de sleutel nog in het contact zat…” zo melden zij op vriendelijke toon.
Deze man op het Fron Groffenplein in Stiphout hoefde er maandag 21 oktober in ieder geval niet lang over na te denken. Zodra hij in de gaten had dat de bestelauto niet was afgesloten én de sleutel nog in het contact stak, laat hij zijn fiets achter, stapt in de auto en rijdt ermee weg. De gestolen auto is een Volkswagen, type Caddy (bedrijfsauto), zwart van kleur, voorzien van kenteken 5-VNF-58.
De officier van justitie wil deze dief nu nog de kans geven zichzelf te melden, alvorens die herkenbaar getoond wordt op politie.nl, de social media en in het opsporingsprogramma Bureau Brabant. 
Als jij nu al weet wie dit is of je herkent de autodief in combinatie met zijn fiets? Zag jij deze man in de zwarte Caddy rijden? Weet jij waar die Caddy nu is? Heb jij een antwoord op 1 of meerdere van die vragen, dan kun je de politie helpen door dat aan hen te melden. Dat kan via 0800-6070 of via het tipformulier. Of je belt Misdaad Anoniem op 0800-7000.

In de reacties hieronder staan updates.

25 reacties:

Moet je die vlek even weghalen

Beantwoorden

Bericht weer veel te laat geplaatst, en waarom onherkenbaar?

Beantwoorden

Skellemebuurt ????

Beantwoorden

Een dief met heel veel lef of heel dom! Ik zou het niet durven om zoiets daar op het kampje in Stiphout te flikken. Hopelijk voor hem is die auto niet van een van de bewoners.

Beantwoorden

Met andermans bestelauto wegrijden is niet netjes, maar ertoe uitnodigen lijkt wel een nationale sport. Vaak als ik langs een bestelauto loop, hoor (en ruik) ik de motor draaien terwijl de chauffeur in geen velden of wegen te zien is.

Beantwoorden

@Theo Zeelen op vrijdag 15 november 2019 om 11:31:

Wij wisten het vanochtend pas 🙁 . Jij wist het veel eerder??

Beantwoorden

Hier staat hij beter op

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op vrijdag 15 november 2019 om 12:35:

wie weet was het Theo zelf wel, haha (grapje hoor).

Beantwoorden

@Chez Mourie op vrijdag 15 november 2019 om 12:40:

Goed gedaan! Mijn buurjongen zei dat hij een filmpje op internet daarvan had gezien. Maar hij kon het niet terugvinden en ik ook niet.
*** Oproepje*** Heeft iemand een linkje naar dat filmpje?

Beantwoorden

Mooi mooi. Als het een hellemonder is hebben ze die zo of gaat die nu echt wel naar de politie.

Beantwoorden

@Toon op vrijdag 15 november 2019 om 14:53:

Hier is die vuile hond keurig in beeld https://www.facebook.com/195490750973983/videos/2983221451692087/?v=2983221451692087

Beantwoorden

Ik hoop voor die vuile hond dat de politie hem eerder heeft dan de fam van Deursen.

Beantwoorden

Dan moet je zijn gezicht niet blurren. Zo zie je het toch niet!

Beantwoorden

Update 1:
Ook de politie toont de autodief nu herkenbaar
De fietser die in oktober een Volkswagen Caddy stal in Stiphout heeft zich niet gemeld. Hij greep de kans die de officier van justitie hem bood niet aan. De officier van justitie hield woord en gaf de herkenbare beelden vrij. Via de reacties van Chez Mourie en Stiphout hierboven kon je die niet geblurde beelden al bekijken.
Heb je tips voor de politie, in ons openingsbericht staat de contactinformatie.

Waarom nu pas die opsporingsbeelden? Via dit filmpje probeert de politie dat uit te leggen.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op dinsdag 26 november 2019 om 05:55:

Nou ja hoor!…..hoe zit het met de privacy van deze man?????

Beantwoorden

Écht niet normaal!

Beantwoorden

Wat een lef

Beantwoorden

@Wout van Vlerken op vrijdag 15 november 2019 om 11:50:

gu bent zelf unne skelm, da bendu

Beantwoorden

Update 2:
Caddy en hondsbrutale autodief in Stiphout nog steeds niet opgespoord
De in Stiphout gestolen Volkswagen Caddy met destijds kentekenplaten zoals op de foto, is nog steeds niet terecht. En de politie weet ook nog steeds niet wie de hondsbrutale autodief (zoals presentatrice Anniko van Santen hem noemde) is. Die sloeg in oktober toe toen de eigenaresse van de auto net even haar spullen naar binnen aan het brengen was. Wikken en wegen was er niet bij; de man ging direct over tot actie. Een treffend voorbeeld van het gezegde ‘De gelegenheid maakt de dief’.
Gisteravond werd via het programma Opsporing Verzocht op NPO 1 (zie het filmpje onderaan) de hulp ingeroepen van een groter publiek dan dat van Omroep Brabant in november. De politie vraagt daarin nogmaals of je weet wie de herkenbaar gefilmde gelegenheidsdief is. Al dan niet in combinatie met de (mogelijk gestolen) fiets met 2 tassen en een bidonhouder die de autodief achterliet, een ‘Trend’-damesmodel van Union. Hij moet dus van het ene op het andere moment over een zwarte VW Caddy hebben beschikt en heeft mogelijk geprobeerd die te verkopen.
Jouw tips kun je nog steeds aan hen door geven via door gratis te bellen naar de Politie Opsporingstiplijn op 0800 – 6070 of Meld Misdaad Anoniem op 0800 – 7000 of het tipformulier.

Beantwoorden

Zit een flesje op de fiets kunnen ze daar geen DNA vanaf halen?

Beantwoorden

Gore kansloos persoon
Hoop dat die allebei zijn benen breekt.en kreupel door t leven moet.

Beantwoorden

jonge los het zelf op

Beantwoorden

Hedde wel lef, van t kampke jatten

Beantwoorden

Brutaal snap ook niet dat ze sleutels nog in auto laten wat een lef ???????????? staat goed in beeld die hebben ze zo te pakken

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op woensdag 22 januari 2020 om 08:17:

wanne pipo

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *