Buiten is het 13 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.139 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

De politie heeft donderdagavond bij een weiland in Lierop een lege auto aangetroffen. Vlakbij de auto stond een doos met vermoedelijk MDMA-kristallen. De auto was vermoedelijk eerder op de dag betrokken bij een wilde achtervolging die rond 17.00 uur in Helmond begon. Dat maakte de politie zojuist bekend.
Rond dat tijdstip kregen zij een melding dat er in de omgeving van de Indumaweg en de Montgomerystraat in de Annabuurt / Suytkade een achtervolging gaande was tussen 2 personenauto’s. Daarbij zouden door getuigen vuurwapens gezien zijn en de wagens zouden elkaar opzettelijk aanrijden. Ook werd door een getuige gezien dat er een man lopend vandoor was gegaan. “Wildwest-taferelen in Helmond.” Zo beschreef wijkagent Cindy van den Boogaard gisteren deze situatie op haar Instagram.
De gealarmeerde politie startte direct een grote zoektocht naar de beide voertuigen maar die leken te zijn verdwenen. Wel werd op de Lungendonk een 33-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Hij was degene die een getuige lopend had zien vertrekken.
Aan de hand van verder onderzoek vond de politie uiteindelijk rond 20.00 uur 1 van de betrokken voertuigen terug bij een maisveld aan de Middenweg in Lierop. Vlakbij de wagen werd een doos met daarin vermoedelijk MDMA-kristallen gevonden. De auto is weggesleept en de drugs in beslag genomen. Door de politiehelikopter (zie filmpje) en hondengeleiders is nog enige tijd gezocht in de omgeving van de Middenweg naar mogelijke voortvluchtige verdachten. Er werd echter niemand meer aangetroffen. De foto onderaan werd op de Lungendonk op de grens van Helmond en Lierop gemaakt door 112nieuwsonline.
De politie vermoedt dat er sprake is van een (mogelijk mislukte) ‘ripdeal’ in het criminele circuit. Daarbij probeert de ene criminele partij de andere te beroven.
Voor zover bekend zijn er tijdens het hele incident geen gewonden gevallen. Wel raakte tijdens de achtervolging een geparkeerde bestelbus beschadigd aan de Scheepsboulevard. De aangehouden verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.
De politie is nog op zoek naar mogelijke getuigen die hen kunnen helpen bij dit onderzoek. Mogelijk dat er nog getuigen zijn van de achtervolging in Helmond in de omgeving van de Indumaweg en de Montgomerystraat. Of mensen die hebben gezien hoe de aangetroffen wagen terecht is gekomen op de Middenweg in Lierop en waar de inzittenden naartoe zijn gegaan. Een ieder die denkt iets te weten dat met dit incident te maken heeft kan zich melden via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via: 0800-7000.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *