Buiten is het -2 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.350 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
10reacties

Het Peelland Interventie Team (PIT) trof gisteren bij 2 controles een partij nep-merkkleding aan en 2 mensen met valse identiteitsbewijzen.
In een loods achter een woning ergens in Helmond vond het PIT een grote partij namaak merkkleding. Die bevond zich in een ruimte die was ingericht als winkel. Het ging om zo’n 300 stuks kleding, waaronder jassen, broeken en schoenen. De lading is door de politie in beslag genomen. “In dezelfde loods werden diverse milieuovertredingen geconstateerd. De eigenaar is hierop aangesproken. Er volgt een hercontrole om te kijken of alles op orde is gebracht” zo meldt de gemeente zojuist.
In een ander pand ergens anders in onze stad werden 2 mensen aangehouden van wie vermoed wordt dat zij valse identiteitsbewijzen hebben. Het duo werd aangehouden door de vreemdelingenpolitie. Op hetzelfde adres is vermoedelijk ook sprake van adresfraude. Dat wordt nog verder onderzocht. Daarnaast werd in de woning een brandgevaarlijke situatie aangetroffen. Op last van de gemeente heeft de eigenaar meteen maatregelen genomen.
Burgemeesters Elly Blanksma: “Door deze daadkrachtige acties van het PIT zien inwoners dat criminele activiteiten niet worden getolereerd.” Zij wil echter niet zeggen in welke straat of wijk deze ‘daadkrachtige acties’ plaatsvonden. Wie dat wel weet kan dat in een reactie hieronder (anoniem) melden. Dat kan zoals altijd zonder inloggen of iets dergelijks.
Onze burgemeester roept vandaag andere Helmonders op om vreemde of verdachte zaken bij het PIT te melden. “Door meer ogen en oren, beschermen we onze leefomgeving beter tegen misstanden.” Wie dat wil kan overlastsituaties en verdachte situaties rechtstreeks anoniem aan hen doorgeven: per telefoon op 0492 – 587 309 of per e-mail via [email protected]. Je tips worden vertrouwelijk behandeld aldus het persbericht. Bellen naar het onafhankelijke meldpunt Meld Misdaad Anoniem kan ook: 0800-7000 is hun telefoonnummer.
Er zijn regelmatig dergelijke PIT-acties bij panden en locaties waarvan sterk het vermoeden bestaat dat er sprake is van misstanden of niet voldoen aan onder andere bestuurlijke wet- en/of regelgeving. Het team kijkt naar brandveiligheid, boekhouding, illegale bewoning, vergunningen, inschrijving Basisregistratie Personen (BRP), mensenhandel, prostitutie, drugs, sociale zekerheidsfraude en andere overtredingen. Bij de PIT-actie gisteren werd samengewerkt door de gemeente, politie en vreemdelingenpolitie, de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost, de Omgevingsdienst Oost-Brabant en controleurs ter bestrijding van namaakkleding.

10 reacties:

Lijkt wel op wat die vrouw van Nieky Holzken verkocht voor die inbraak ‘s nachts!!! Ik heb bijna medelijden met die winkel, want die was WIT heet, geloof me.

Beantwoorden

Zo meteen weer een stuk veiliger op straat in Helmond. ????????????

Beantwoorden

Veedrift 1 Helmond is gevestigd agro topshop maar als brievenbus fa (zonder klanten,zonder iets agro Verhen ( dit stinkt)tevens bestaat het vermoeden dat van dat adres gevaarlijke stoffen worden vervoerd

Beantwoorden

Och joh, daar ‘merkt’ toch niemand iets van …

Beantwoorden

Voor een Prikkie..jammer..tóch Goed ..voor mensen met minder geld ..????????????

Beantwoorden

Ach geef die man een vergunning ipv straf ga de echte boeven vangen in de politiek als die vent gewoon eerlijk zegt is nep fck it

Beantwoorden

Ben benieuwd hoeveel Helmonders een stevige bekeuring krijgen voor het willens en wetens kopen van die nep-merken in die winkel. #koudekermis #goedkoopisduurkoop

Beantwoorden

@José : Hopelijk krijgen dan alléén de mensen die de officiële merkkleding zelf makkelijk kunnen betalen die vette bekeuring waar jij over spreekt !
Voor de gemiddelde arbeider is de originele kleding toch onbetaalbaar gemaakt, bijv. een shirtje van Philip Plein, gemaakt in Italië voor amper 10 euro aan materiaal voor 3 a 400 euro is toch niet normaal meer, wel ? Vaak wordt die nepkleding gekocht om er toch een beetje bij te horen.
Iedereen doet toch wel eens iets wat niet mag, niet ?
Zelfs sommige bestuurders van onze stad laten privé in het zwart klusjes in en om het huis uitvoeren ! En in Den Haag liegen en bedriegen de politici meer als dat er knopen doorgehakt worden !
Zoals in de bijbel beschreven : hij/zij die zonder zonde is, werpe de eerste steen….
Denk dat er weinig gegooid wordt !!!

Beantwoorden

@Jan Jansen hoe weet je dat dan

Beantwoorden

Je mag nepkleding bezitten voor eigen gebruik Jose, alleen het handelen er in is strafbaar.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *