Buiten is het 1 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 93.512 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Gisteravond werden voor de vierde maal de MaS-awards uitgereikt in Wijkhuis-Brede School de Westwijzer. Rachel Versleeuwen, Giovanny Berkers en Xander Houtappels hebben een Award gewonnen. Ruim 200 organisaties zetten zich in Helmond in om de maatschappelijke stage tot een succes te maken. De award voor beste stagebieder is gewonnen door Jean-Pierre van de Laar en Jaap den Haan van R.K.S.V. Mulo. Binnen deze voetbalvereniging doen jaarlijks zo’n 20 jongeren hun maatschappelijke stage door het helpen bij voetbaltrainingen, kampen en andere activiteiten.

Er waren dit jaar 3 awards voor de jongeren te vergeven; de Passieblinker-award, de Carrièretijger-award en de LEVgozer-award. Bij de Passieblinker-award ging het om de jongere die zich met hart en ziel inzette voor het vrijwilligerswerk, de Carrièretijger-award was voor de jongere die voor ontmoeting en initiatief zorgde en de LEVgozer-award draaide om het over je eigen grens heen gaan en het tonen van lef.
Ieder van de 1200 leerlingen die op een Helmondse school zit en dit schooljaar de maatschappelijke stage deed, maakte kans op een MaS-award. Zij werden voor de awards beoordeeld door een jury bestaande uit Corrie Pepping (Jan van Brabantcollege), Rob Aarts (Dr.-Knippenbergcollege), Mario Captein (Helmond Sport), Yvon Cremers (Kindervakantieweek Brandevoort), Roel van Rijswijk (gemeente Helmond) en Meta van Heugten (LEVgroep).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *