Buiten is het 8 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 93.222 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
1reactie

Net als vorig jaar is er ook dit jaar weer een extra voorstelling van het Wintercircus die geschikt is voor blinden en slechtzienden. Dit is op zondag 15 januari om 10.30 uur in Theater Speelhuis en wordt georganiseerd in samenwerking met Lionsclub Peelland.
Al ruim 20 jaar organiseert die club jaarlijks het Wintercircus in Helmond voor mensen met een beperking. Vorig jaar is daar een voorstelling aan toegevoegd voor blinden en slechtzienden. “Het Wintercircus is elk jaar een groot succes in Helmond maar nu was onze uitdaging om de hele familie erbij te betrekken. Meestal lukt dat niet als iemand slechtziend of blind is. De start vorig jaar was een groot succes. Dit jaar hopen we nog meer gasten te verwelkomen” aldus Arlette Hanson, directeur van het Wintercircus.
Bij deze speciale voorstelling wordt ingespeeld op andere zintuigen. Zo is er vooraf aan de voorstelling een voelplein met onder andere een maquette van het circus en na afloop is er een “Meet and Feel” met circusartiesten, dieren etc. Ook de muziek en de attributen zijn speciaal voor deze doelgroep afgestemd. Tijdens de voorstelling is er live audiodescriptie: er zijn 2 verslaggevers die live vertellen wat er allemaal gebeurt. Zodoende beleeft de doelgroep wat er gebeurt.
Hier kun je horen hoe de poster van deze voorstelling (rechtsboven) wordt beschrijven.
Organisaties, verenigingen en stichtingen die deze doelgroep vertegenwoordigen kunnen gasten en hun begeleiders aan te melden. Dat kan via 0492-587000.of via [email protected]  Voor het geld hoef je het niet te laten: Lionsclub Peelland stelt de toegangskaarten beschikbaar: de gasten voor deze speciale voorstelling hoeven dus geen entree te betalen.

1 reactie:

Geachte lezer,
Wij zouden graag komen met onze slechtziende dochter Evelien.
Mag haar blindengeleidehond ook mee naar het circus?
Het is een prachtige, rustige koningspoedel.
Wij vernemen graag van u.

Met vriendelijke groet,

Beantwoorden
M.L.P. van Soest-Maas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *