Buiten is het 16 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 114.680 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

12reacties

Donderdag onthult weduwe Sepanian samen met burgemeester Elly Blanksma het naambord van sergeant Willo Martens op het viaduct aan de Rembrandtlaan over de Wolfsputterbaan. Sergeant Willo Martens, dienend bij de Koninklijke Landmacht, was een Helmondse militair.
Hij kwam in 1993 op 25-jarige leeftijd om tijdens een vredesmissie Kroatië. Zijn laatste rustveld is op het nationaal Ereveld in Loenen. 

Met het vernoemen van het viaduct biedt dit object een passende en blijvende herinnering aan deze Helmonder die zich onvoorwaardelijk voor de vrijheid en veiligheid van anderen heeft ingezet.
De officiële naamgevingsceremonie is ‘s middags in het Kasteel. Hierbij zijn nabestaanden, vertegenwoordigers van het ministerie van Defensie, Veteranenplatform en veteranenaanwezig. Tijdens de ceremonie wordt het naambord symbolisch onthuld en krijgt het de naam ‘Sergeant Willo Martens’.
Het vernoemen van het viaduct is onderdeel van het nationaal project ‘Vernoeming Omgekomen Militairen tijdens Missies op Infrastructuur en Kunstwerken’ van Stichting 75 jaar Vrijheid. Hiermee worden op zo’n 46 viaducten in heel Nederland militairen die hun leven gaven in het kader van de vrijheid meer zichtbaar gemaakt.

In de reacties hieronder staan updates.

12 reacties:

Terecht dat onze militairen op deze manier geeerd worden.
Veel sterkte voor de familie.

Rust zacht verder Willo.
Je oud klasgenoot van de Leonardus basisschool en oud collega

Henk van Gestel
Sgt1 bd KL afd Intendace

Beantwoorden

Heel mooi eerbetoon 🙏💫
Ik kan het mij nog maar al te goed herinneren. Willo en Petra, waren destijds goede vrienden van mijn ouders.
Altijd wanneer ik “I will always love you” hoor moet ik nog altijd aan Willo denken ❤

Beantwoorden
Patricia van Waart

respect, zijn vader Hans altijd bij ons gewerkt.

Beantwoorden

Prachtig initiatief.
Opdat we NOOIT vergeten!

Beantwoorden

Respect 🇳🇱 heel mooi 🙏🌹🙏

Beantwoorden

Respect voor deze Helmonder:

Willo Martens diende tijdens de UNPROFOR-missie in het voormalig Joegoslavië bij de verbindingstroepen. Op zondag 10 oktober 1993 reed de ongepantserde Mercedes waarin hij zat op een landmijn. Dat was nabij Pakrac in Kroatië. Sergeant Weeresteijn en Majoor Van Baal raakten gewond, Sergeant Martens overleed. Willo’s naam prijkt voor eeuwig in de Sint Josef Gedachtenis Kapel in het Hortensiapark, op een monument in Amersfoort en op het Nationaal Monument voor Vredesoperaties in Roermond.

Let us not forget!

Beantwoorden
Let us not forget

Prachtig oude jeugd vriend 🙏🏻

Beantwoorden

Een mooi gebaar voor een mooi mens. Ieder jaar weer herdenk ook ik m’n jeugdvriend uit “de Rijpel” en sta ik erbij stil hoe kwetsbaar we zijn en hoe zinloos de hoge prijs is die Willo heeft betaald tijdens zijn inzet voor een betere en vreedzame wereld.
Zijn uitvaart staat nog steeds op m’n netvlies, indrukwekkend, respectvol en zeer emotioneel. “I will always Love You” klonk nooit meer hetzelfde……..
Rust zacht verder vriend, waar je ook mag zijn. Wij hier zullen je blijven gedenken….En voortaan zal iedere rit over dat viaduct anders voelen dan voorheen, maar wel goed.

Lest We Forget

Beantwoorden

respect!

Beantwoorden

Update 1:
Ter ere van de gesneuvelde sergeant Willo Martens uit Helmond was vanmiddag de aangekondigde officiële naamgevingsceremonie van het N279-viaduct aan de Rembrandtlaan. In de volledig gevulde Ridderzaal van het kasteel spraken verschillende sprekers met veel respect en dankbaarheid over hem, zijn dienst en zijn ultieme opoffering. Na die mooie woorden werd zijn naambord onthuld.
Petra, de weduwe van Willo, gaf daarna een geweldige speech. Zij is nog steeds trots op hem en vindt de naamgeving op het viaduct een zeer warm gebaar. De aanwezige Helmondse veteraan Wilbert Linders vond het een indrukwekkende bijeenkomst. “De Helmondse veteranen komen niet alleen bij elkaar om te halen maar sterker nog om te brengen” vertelde hij de weblog.
Harrie Fotografie maakte de 7 bijgaande foto’s.

Beantwoorden

Prachtig en #kippenvel.
Sterkte voor zijn weduwe Petra, een heel mooie vrouw lijkt mij zo.

Beantwoorden

Update 2:
Harrie Fotografie maakte gisteren ook nog de onderstaande 3 foto’s. De laatste maakte hij gistermiddag om 16.48 uur van het viaduct dat nu de naam Sergeant Willo Martens draagt.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *