Buiten is het 15 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.210 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Gisterochtend heeft het Helmond Interventie Team  (HIT) controles uitgevoerd bij 2 panden in Mierlo-Hout en in het Centrum. Aan deze actie namen de politie, AVIM (Afdeling Vreemdelingen Identificatie Mensenhandel), brandweer, Enexis en de gemeente Helmond deel.
Bij de controleactie zijn de volgende zaken geconstateerd:

  • in de 2 panden was de bewoning niet volgens de inschrijving bij de gemeente (BRP): 15 personen/slaapplaatsen aangetroffen, waarvan 15 niet stonden ingeschreven. Daarvoor worden adresonderzoeken opgestart;
  • in allebei de panden werden teveel bewoners aangetroffen: verder onderzoek volgt;
  • 1 keer brandgevaarlijke situatie aangetroffen: 3 kamers direct gesloten;
  • 1 keer niet voldaan aan eerdere opgelegde bestuurlijke maatregelen: middels bestuursdwang werd het gehele pand gesloten;
  • 1 keer overtreding van het bestemmingsplan: verder onderzoek volgt;
  • 1 keer gevaarlijke en illegale elektriciteitsaansluiting: stroom direct afgesloten;
  • 1 keer werd het pand geherwaardeerd;
  • 1 keer diefstal van stroom vastgesteld: verder onderzoek volgt;
  • 1 keer mogelijk bedrijfsongeval niet gemeld: verder onderzoek volgt.

Op beide adressen is ook informatie opgehaald over de arbeidsomstandigheden van de bewoners. Die gegevens worden geanalyseerd en eventuele aanvullende onderzoeken worden gestart.

B&W vandaag:

De succesvolle controles en acties van het Helmond Interventie Team zullen worden doorgezet en, waar daar aanleiding voor is, uitgebreid. Sowieso is het onze ambitie om het aantal aangesloten partners bij het HIT verder toe te laten nemen. Focuspunten van het HIT blijven: het oprollen van hennepplantages en het tegengaan van sociale fraude. Wetten en regels gelden voor iedereen, daar mag niemand zich aan onttrekken. Binnen de aanpak van het Helmond Interventie Team wordt echter ook verder ingezet op de (betere) relatie met zorgaanbieders, om zo in te kunnen spelen op de negatieve neveneffecten van de decentralisaties naar de gemeenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *