Buiten is het 21 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 94.787 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
3reacties

Vannacht is brand uitgebroken in een woning aan de Rivierensingel in Brouwhuis. De buren ontdekte de brand en belde om ongeveer 3.52 uur de hulpdiensten. De korte maar hevige brand veroorzaakte grote schade aan de rijtjeswoning. De brandweer die met 2 voertuigen ter plaatse was, had de brand snel onder controle.
Er is niemand in de woning aangetroffen. De oorzaak van de brand is niet duidelijk, de politie gaat verder onderzoek doen. Omstanders werden daarom door de politie op afstand gehouden.
Harrie Fotografie maakte de onderstaande foto’s.

3 reacties:

Om binnen lijkt mij onderzoek te doen (door brandweer?) moeten omstanders op afstand worden gehouden, wat een logica van blauw was dit weer.:-)

Beantwoorden

Rechercheurs van de politie zijn met een uitgebreid sporenonderzoek begonnen om de oorzaak van de brand te achterhalen.
Harrie Fotografie maakte ook onderstaande foto:

Beantwoorden

Man (61) krijgt 15 maanden cel + tbs voor brandstichting eigen woning
Een 61-jarige Helmonder is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 maanden voor brandstichting in zijn woning. De rechtbank Oost-Brabant legt hem ook tbs met voorwaarden op.
De man besprenkelde in mei vorig jaar verschillende voorwerpen in zijn woning met spiritus en stak deze vloeistof vervolgens aan met een aansteker. Hij vluchtte daarna naar buiten. Hij deed dat midden in de nacht, terwijl er in beide woningen naast die van de verdachte mensen lagen te slapen. De rechtbank acht dan ook bewezen dat de man opzettelijk brand stichtte en daarmee zijn naaste buren en hun woningen in (levens)gevaar bracht. Zie ook de informatie en foto’s helemaal bovenaan.
De rechtbank legt een langere celstraf op dan de officier van justitie eiste, omdat de rechtbank oordeelt dat de geëiste straf van 282 dagen niet overeenkomt met de ernst van het delict. De officier van justitie had volgens de rechtbank onvoldoende oog voor de reële en ernstige gevaarzetting voor met name de buren. De rechtbank rekent het de Helmonder zwaar aan dat hij welbewust een levensbedreigend gevaar voor hen veroorzaakte. Daar komt nog bij dat er grote materiële schade is ontstaan. Ook is de man eerder voor brandstichting veroordeeld.
In het voordeel van de man weegt mee dat er volgens een psychiater en een psycholoog sprake is van een ziekelijke stoornis van de geestvermogens van de man. De rechtbank beschouwt de man daarom als verminderd toerekeningsvatbaar. De rechtbank legt vanwege de persoonlijkheidsproblematiek en de kans op herhaling naast de celstraf ook tbs met voorwaarden op. De man moet zich onder meer klinisch laten behandelen en krijgt een alcohol- en drugsverbod en een meldplicht bij Novadic-Kentron. Volgens de rechtbank wordt door deze voorwaarden de maatschappij voldoende beveiligd en de kans op herhaling ingeperkt.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *